#hvdosdev

8088 Tetris Attack, logický rychlík pro DOS

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

18 patronů přispívá částkou 2000 Kč měsíčně

Je to malá dvacka pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Tetris Attack (a.k.a. Panel de Pon) je logický rychlík, který jste si mohli zahrát již v roce 1996 na konzolích SNES a Game Boy. Nejde o přímou variaci na Tetris, byť nese známou značku, princip je jiný - kameny v poli se plynule posouvají vzhůru a vaším úkolem je prohazováním pozic docílit sloupce (řady) o alespoň třech stejných kamenech. Shodný chumel zmizí a vyčistí tak příslušnou část pole k další akci. Hra končí v okamžiku, kdy se kameny dotknou horního okraje herního pole.

8088 Tetris Attack, logický rychlík pro DOS

8088 Tetris Attack je minimalistickým zpracováním tématu, ovšem v oněch 28kB, které zabírá, nabídne stejně strhující a návykovou náplň, jako opulentnější originál, a to včetně povedené hudby. Nikoli překvapivě jsou minimální hardwarové nároky skutečně minimální, pro spuštění postačí 8088 CPU, 64kB RAM a grafický adaptér MDA, CGA, EGA či VGA. Hračičky potěší, že v balíčku se hrou jsou i zdrojové kódy.

8088 Tetris Attack stahujte na mindbleach.itch.io/8088-tetris-attack. Pokud se vám grafika hry v DosBoxu nějakým způsobem rozbije, nastavte napevno CGA režim.

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle