Redukce 386/486, socket 132 na 168
Neválí se někomu tato upgradovací redukce? Nejsou dlouhodobě ani na Ebay, tak to moc nečekám, ale co kdyby... něco takovýho
Dost dobrá sběratelská zajímavost, ale DX2-66 v tom běží asi jako na 45MHz.
Sehnatelnější a rychlejší bude však zřejmě 486SXL2-50.
Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje.
Někdy je teorie spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč ...
Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje.
Někdy je teorie spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč ...
No. Já, vzhledem k tomu, že oývám byt v paneláku, jdu cestou podivnou - totiž notebooky a laptopy, různe "luggables" a tak.. No, záměr je úplně prostý. Dostat z nějakého stroje, co má oranžovou plazmovou obrazovku výkon takový, aby šel Doom na high detail :-)) bohužel většina tady toho "šrotu" jede původně na 20MHz, bývá v tom ráda osazena cache s i385, no a na tom to končí. Protože to pak nejede ani na 22MHz. SXL na 40MHz (se zapnutým násobením) je celkem OK, to už je low detail :-) zatím jsem se neodhodlal k tomu, abych něčeho ten řadič vypájel, dal tam patici, na ebay koupil 33MHz verzi...přece jen mám dojem, že to ta deska nemůže dát. Být to SMDčko, tak to odřežu a připájím nový, tam se nebojím. Ale u těch nohatejch...
Nohatý pokud to není DIL, který ucvakáš vývody a pak vyndáš po jednom, se blbě vyndávají. Pokud to není horkovzduškou tak vytrháš prokovení. Horkovzduškou zas odpadne všechno kolem. To je na nic.
A nemá display standartní LCD konektor který mívají průmyslové desky?
No, jak to je s nohatýma právě vím. A ta pitomá cache má stejnej pinout jako procesor.... Měl jsem problém z některých desek vydolovat i krystal, natož tohle... Kdyby se mi tu zjevil nějakej "na díly", tak to asi zkusím...
No každopádně nápad nadrátovat to na průmyslovej PC možná není tak marnej - stejnej konektor tam určitě není, ale ty plasmy mají celkem standartní signály. 4 bity barev diferenciálně, hodiny a nějaký nesmysly kolem.. (ano, umí to jen 16 odstínů. Ale ono to celkem stačí, když výsledek je jednobarevný. Celkem sranda je, když k tomu u Toshiby naroubovali barevné LCD na stejné dráty. Stínování je opravdu svého druhu :-) )
strana 140 :-)
tady tenhle mám zřejmě v neopravitelném stavu -vypadá to na mrtvou grafiku, která je sice relativně standartní WD, ale v menším pouzdře, než na desktop grafikách. Komp vypíská chybu grafiky, po displeji pravidelné znaky - možná je fatálně vadná nějaká paměť, ty ještě zkusím vyměnit, pak možná pude deska ven a začnu do toho páchat desku s Pentiem :-D
tam by asi nastal problém s klávesnicí, protože bych rád zachoval původní, ale to by se snad nechalo přes nějaký jednočip... :-)
Nejvíce uživatelů online: 351
Právě online:
86 Host(é)
Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)
Statistiky uživatelů:
Hosté: 14
Členové: 684
Moderátoři: 0
Administrátoři: 1
Statistiky fóra:
Skupiny: 5
Fóra: 24
Témata: 1415
Nejnovější uživatelé:
Pluto, Brbla, VasilijP, Snnsnsnn, Franta, pepapantak, isidor, Wolis, Martin Rulf, bujny, Pavel Pavel, LEON Pilot, Jan “Druid” Schicho, POLÁŠEK TOMÁŠ, StanosAdministrátoři: Sledge: 5644