MB486+CPU+RAM
jjilek napsal(a)
Neber to jako reklamu, ale dal jsem na Aukro 486-ku komplet PC. Kdyby Ti vyhovovala ... ?
Proč je podle tebe VLBus slepá ulička??
VL-BUS je dokonce i na Pentiu (i když jsem to nikdy neviděl), ale podle všeho je to bastl s nějakým VLBUS/PCI převodníkem.
S tou 386kou - řekl bych, že půjde desky s pokročilejšími čipsety (a podporou 486 CPU), kde to asi bylo možné nějak rozhýbat, navíc mezi 386 a 486 bude menší rozdíl, než mezi 486 a Pentiem.
Každopádně kvůli spjatosti s FSB tam byl jasný strop - PCI běží na 33MHz, VL-BUS musí běžet stejně, jako CPU, což začíná být problém od 40MHz výš.
Ad výkon - řekl bych, že +- stejně, záleží, jak dobře (nebo spíš špatně) bude mít deska implementovánu PCI sběrnici.
Clous napsal(a)
Zkoušel někdo jaký je rozdíl mezi VLBus vs PCI s vga kartou co má stejný grafický čip?
To je dobrej nápad mám S3 Trio32 VLB až seženu PCI jdu do toho.
Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje.
Někdy je teorie spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč ...
Nejvíce uživatelů online: 351
Právě online:
176 Host(é)
Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)
Statistiky uživatelů:
Hosté: 14
Členové: 684
Moderátoři: 0
Administrátoři: 1
Statistiky fóra:
Skupiny: 5
Fóra: 24
Témata: 1415
Nejnovější uživatelé:
Pluto, Brbla, VasilijP, Snnsnsnn, Franta, pepapantak, isidor, Wolis, Martin Rulf, bujny, Pavel Pavel, LEON Pilot, Jan “Druid” Schicho, POLÁŠEK TOMÁŠ, StanosAdministrátoři: Sledge: 5644