Posel bohů (1998)
Pamatuje nekdo z Vas na hru POSEL BOHU? Ale pozor na tu z roku 1998, kdysi jsem mel originalku - bohuzel je to uz tolik let a rad bych si po letech zahral hru znovu-moc me tenkrat bavila-podle me jedna z mala kvalitnich ceskych adventur.
Retro pocitac s orig. Win98se tusiim pretaktovany P90.
Bohuzel to co je na ulozto mi nefunguje. Mate to nekdo, byl bych moc vdecny. Diky
O tomhle nevim (o verzi z roku 2005 jo), díky za tip.
Uloz.to - myslíš tohle? http://www.uloz.to/xWUmWEPD/posel-bohu-1998-iso
Jak přesně to nefunguje? Můžu zkusit na to mkrnout :)
Sledge napsal(a)
O tomhle nevim (o verzi z roku 2005 jo), díky za tip.Uloz.to - myslíš tohle? http://www.uloz.to/xWUmWEPD/posel-bohu-1998-iso
Jak přesně to nefunguje? Můžu zkusit na to mkrnout :)
jo zkousel jsem vsecky tri na ulozto-jeden z nich se ani nevypali cely a ostatni hlasi na win98se hllášku při pokusu o instalaci CANNOT FIND DISPDIB.DLL
Jinak jsem rád, že jsem inspiroval. Ale ještě raději bych si to zahrál :-)
Zdravím rad bych si zahral posel bohů 1998 puvodní jen se mi to nedaří sprovoznit našel by se tu někdo kdo by mi tu hru zkusil zprovoznit pres nazdílenou obrazovku ??? pokud se domluvíme jsem ochotný i čas zaplatit protože mě se to zkratka nepovedlo.
Lze mě kontaktovat i na email zorg3@seznam.cz
Díky za odpověď
Roman
Srandista napsal(a)
Ty jo, to je excelentne naprogamovana hra... Neslo mi to ani vo Windows 98 virtualke, az na Windows 95 sa mi to podarilo nainstalovat a rozchodit. S nicim novsim ako Windows 9x fakt nepocitaj, na XP je to uplne mrtve. Takze bud ozajstny HW alebo virtualka, na novom systeme to fakt nepojde...
Nejlepší bude pustit to ve Wine pod Linuxem. Ve winecfg se dá jednoduše přepínat mezi různými verzemi Windows a dokonce nastavit různé verze Windows i pro jednotlivé EXE soubory.
Win95 maji problem kdyz je pocesor rychlejsi nez 2,15GHz. Resi se to pomoci FIX95CPU http://lonecrusader.x10host.com/fix95cpu.html
Hm, no třeba tady je demo Posla bohů kde píšou že je to na Windows 98/XP/Vista/7/8,
i když mi to nejde stáhnout.
Demo mi odtial stiahnut ide. Ale nie je to na modernych systemoch nic platne, ta hra je skratka prasacky nakodena priamo na 9x, a na nicom modernejsom fakt nepojde. Za mna najjednoduchsia cesta je Windows 95 virtualka s fixom of marv-a, pripadne (za mna nevyskusana moznost) realne zelezo s Windows 98.
Roman napsal(a)
Zdravím opět bych se zeptal zda by to někdo zkusil na emulatoru na starším noteboku samozřejmě bych práci zaoplatil i když by se to nepovedlo. Jsem z Brna
Co myslíš starším notebookem? jaký OS a hlavní parametry HW konfigurace by pomohly.
DooM, Quake or UT, does not matter, let's get some Deathmatch action going on ;) Retro style.
Jsem rád, že ti to funguje!
Kdyby tě zajímala story z pozadí vývoje aneb proč je to takový peklo k emulaci - tak věz, že za hrou stáli tři kamarádi /spolužáci, kteří si prostě chtěli vyrobit hru a v průběhu vývoje to oslovilo vydavatele. Kód k tomu psal Honza H., povětšinou v TurboPascalu, ale některý grafický rutiny (práce s texturama, kurzor myši? Je to už moc dlouho) odskakovaly i do Assembleru. Bohužel, před koncem vývoje přišel vydavatel s tím, že DOS je out a Win95 je must-have, který na krabici bude vypadat super, takže se skoro hotová dosovka se v šibeničním termínu deformovala pro Wokna. Za kódem nestál žádný vývojový tým, jen jeden středoškolák :)
Jak to vim? S Honzou H. jsem jednu krátké léto měl společnou práci a ten zdrojový kód jsem viděl :)
Ahoj,
Nedávno jsem pátral po možnostech jak si Posla Bohů zahrát, kdysi jsem si zkusil jen demo a hra se mi líbila. Narazil jsem na tohle na uložto a práve jsem otestoval na Win10 a funguje skvěle:
Tak pro doplnění, kdyby někdo také narazil na tohle forum při hledání. :)
CNC_Acolythe napsal(a)
Ahoj,Nedávno jsem pátral po možnostech jak si Posla Bohů zahrát, kdysi jsem si zkusil jen demo a hra se mi líbila. Narazil jsem na tohle na uložto a práve jsem otestoval na Win10 a funguje skvěle:
Tak pro doplnění, kdyby někdo také narazil na tohle forum při hledání. :)
Zdar, google našiel tento thread :)
Trochu upravená verzia, framerate by mal byť o niečo jemnejší a niektoré iné dotiahnuté veci.
https://uloz.to/shared/folder/WsuwzCRIFgEN
poprípade ak to bude zmazané tak -> https://archive.org/details/posel.7z
edit: otravné, WinDefender mi hádže false positive pri statickom runtime. Musel som ho zameniť za dynamický. Statický stále dostupný na archive.org, vhodné pre Linux/MacOS ak chce človek len v rýchlosti spustiť hru vo virtuálke...
CNC_Acolythe napsal(a)
Ahoj,Nedávno jsem pátral po možnostech jak si Posla Bohů zahrát, kdysi jsem si zkusil jen demo a hra se mi líbila. Narazil jsem na tohle na uložto a práve jsem otestoval na Win10 a funguje skvěle:
Super. Vážně funguje skvěle :)
DooM, Quake or UT, does not matter, let's get some Deathmatch action going on ;) Retro style.
Statistiky uživatelů:
Hosté: 14
Členové: 684
Moderátoři: 0
Administrátoři: 1
Statistiky fóra:
Skupiny: 5
Fóra: 24
Témata: 1415
Nejnovější uživatelé:
Pluto, Brbla, VasilijP, Snnsnsnn, Franta, pepapantak, isidor, Wolis, Martin Rulf, bujny, Pavel Pavel, LEON Pilot, Jan “Druid” Schicho, POLÁŠEK TOMÁŠ, StanosAdministrátoři: Sledge: 5644