Zvažte možnost registrace, zatím jste zde jako
HOST

sp_LogInOutPřihlásit se
No permission to create posts
RSS

Toshiba Satelite PRO 420CDT

01/09/2014 - 13:43
Sany

Hmm, to dlouho nevydržel :/ Jestli jsi dost hardcore, tak by možná mohlo zabrat modulek na chvíli hodit do klasické trouby a třeba se opraví, podobně jako se takto spravují vadné grafiky. Jen nedávat Gril :D

01/09/2014 - 14:04
Springy

Sany napsal(a)
Hmm, to dlouho nevydržel :/ Jestli jsi dost hardcore, tak by možná mohlo zabrat modulek na chvíli hodit do klasické trouby a třeba se opraví, podobně jako se takto spravují vadné grafiky. Jen nedávat Gril :D

Tož,  proč to nezkusit... Na kolik ºC a na jak dlouhou chvíli?

01/09/2014 - 14:22
Sany

Springy napsal(a) 
Tož,  proč to nezkusit... Na kolik ºC a na jak dlouhou chvíli?

Já to nikdy nezkoušel, tak nevím - ale na netu to pár borců evidentně už testlo, tak jedině mrknout a nastudovat to :

https://www.google.cz/#q=oven+fix+graphic+card

A doufejme, že pak  z řízků nebudeš cejtit integráče :D

01/09/2014 - 14:22
Dolní Dunajovice

A obed je hned jistej :D

Mozna bude lepsi horkovzdusna pistole s termoregulaci. Potom zjisiti jakou ma tavnou teplotu cin, dat o 10C min a jit na to :D

01/09/2014 - 14:47
Springy

Clous napsal(a)
A obed je hned jistej :D

Mozna bude lepsi horkovzdusna pistole s termoregulaci. Potom zjisiti jakou ma tavnou teplotu cin, dat o 10C min a jit na to :D

Tak tvrdí, že 385ºF - 196ºC na 8 minut. Jsem celý týden bez ženského dohledu - kdyby se to zvrtlo, tak to stihnu vyvětrat :).

01/09/2014 - 14:56
Sany

Springy napsal(a) 
Tak tvrdí, že 385ºF - 196ºC na 8 minut. Jsem celý týden bez ženského dohledu - kdyby se to zvrtlo, tak to stihnu vyvětrat :).

Akorát bych pod to radši asi dal nějakou "pánvičku", aby se ti to ve fatálním případě nerozteklo po celý troubě :))

01/09/2014 - 15:41

Když jsem pekl grafiku, bylo to ještě chvilku docela cejtit. Radši jsem pak nechal troubu běžet dvě hodiny prázdnou a čas od času jsem dovnitř rozprašovačem chrstnul vodu :) Takže bych tam možná po akci rovnou dal nějakej hrnec s vodou, nechal ho tam stát a sem tam otevřel dvířka :)

01/09/2014 - 16:23
Springy

Asi se na to spíš vykašlu:

No-one should attempt this in a household oven, for various reasons:

1. Both lead and tin are volatile when heated. Specifically, this means that lead oxide and other dangerous chemicals are emitted when lead is heated.See:http://www.sentryair.com/solder%20fume.htm

2. The fluxes used in production of modern electronics are designed to remove oxides very, very efficiently. They are NOT designed to be biocompatible. Small amounts of residue may still be on the board.

3. Boards may contain parts which will melt at the reflow temperature. These components are generally through-hole and added as a separate step.

So, basically, once you have completed this operation and (possibly) fixed your video card, BUY A NEW OVEN.The other option is to buy a cheap toaster oven and use it only for reflowing – however, that’s cost prohibitive.

Tohle jsem nedomyslel a asi si to ani nelajznu.

Edit:

Tak jsem to zkusil. PCB nesmrděla, ale zákrok se nevydařil. 

01/09/2014 - 18:59
Springy

Dorazila nová cmos baterie. Byla bez toho konektoru, ale s tím jsem počítal. Kablíky jsem vytahal z puvodního konektoru a všechno vyčistil od oxidace už když jsem puvodní baterii kdysi tahal z desky. Dneska jsem je přiletoval k nové baterii a voilà,  už žádná chyba cmos, notebook nabíhá rovnou do Windows :).

02/09/2014 - 09:54
Sany

To je dobrá zpráva, hlavně že ti stará baterka nestihla sežrat desku :)

02/09/2014 - 10:15
Springy

Tak ta oxidace nejdřív sežrala cca 10 cm kabelů vedoucích od baterie do desky :). Tak se třeba cestou unavila. Uvidím, jak dlouho to takhle vydrží. Ty plíšky na konci v konektoru už vypadaly docela jetě. Při nejhorším pak zkusím kabely z nové baterie přiletovat rovnou na desku.

Jinak přemýšlím,  jak co nejlépe nainstalovat Windows. Notebook nemá CDROM, tak asi bude nejlepší, když si disk na jiném počítači rozdělím na 2 partitiony a na D: nakopíruju instalační CD Windowsů. Jen nevím, jak partitionům přidělit správné písmeno, aby nekolidovaly s těmi na disku v PC.

Jestli se to povede, přesun dalších dat přes PCMCIA/CF redukci už bude hračka.

Podporuje DOS PCMCIA? Jak ho zprovoznit přímo pod DOSem?

02/09/2014 - 10:42

Springy: Pokud máš na disku funkční DOS (tzn. bootuješ do příkazové řádky), tak se na dělení na dvě partition vykašli, prostě na disk do nějakého adresáře nahraj instalačku z CD a pak jí přes setup.exe pusť, půjde to.

02/09/2014 - 11:10
Springy

Dík, to bude mač mór ízyjr!

Ještě dotaz. Mám tuhle, nebo hodně podobnou redukci. Ta má všech 44 pinů, ale ide konektor v notebooku má prostor pro jeden pin zaslepený. Nejspíš se ani nepoužívá, protože na disku ten konkrétní pin vyvedený není. Můžu ho tedy z redukce odlomit, aniž bych jí domrvil?

02/09/2014 - 11:47

Prostřední pin? Já většinou špendlikem dělám dírku tam, kam má pin zapadnout, ale odlomení pinu je taky způsob :) Bez problému.

02/09/2014 - 11:50
Sany

Sledge napsal(a)
Prostřední pin? Já většinou špendlikem dělám dírku tam, kam má pin zapadnout, ale odlomení pinu je taky způsob :) Bez problému.

... a když by to nešlo jinak, místo odlomení raději ohnutí někam ven do boku - můžeš si tak ponechat "zadní vrátka" :)

02/09/2014 - 13:09
LubikCZ

Sany napsal(a)

Sledge napsal(a)

... a když by to nešlo jinak, místo odlomení raději ohnutí někam ven do boku - můžeš si tak ponechat "zadní vrátka" :)

Ohnout a zároveň nezlomit? To jde snad jen u Dallasů a dalších čipů. No ale zkus to, za to přeci nic nedáš, že? :)

02/09/2014 - 15:17
Prague

Sany napsal(a)

Sledge napsal(a)

Žádná vrátka nenechávat, ten pin je na IDE k ničemu a do vrátek nebude třeba nikdy lézt :-)

No permission to create posts
Časové pásmo: Europe/Prague

Nejvíce uživatelů online: 351

Právě online: Sledge
68 Host(é)

Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)

Nejaktivnejší uživatelé:

LubikCZ: 2166

MilasPce: 1512

Sany: 1498

Neny: 1136

Powerack: 967

Logout: 934

Statistiky uživatelů:

Hosté: 14

Členové: 715

Moderátoři: 0

Administrátoři: 1

Statistiky fóra:

Skupiny: 5

Fóra: 24

Témata: 1441

Nejnovější uživatelé:

Jaroslav Šembera, Michalzchvostoskoku, gjames, Martin Janočko, jakub crhák, retro, Vince Howerton, Standa, Libertarian771, Mastafos77, sleepingmouse, Fleet, SirKoki, awlo, Jiří Dobrý

Administrátoři: Sledge: 5657

Podpořit finančním příspěvkem »

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

21 patronů přispívá částkou 2476 Kč měsíčně

Je to malá dvacka pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)
Podpořit nákupem na e-shopu »
Hrnek plecháč Hrnek plecháč "Svatý grál" IDDQD 286 Kč
Shadow bazar, retro herní džungle