Toshiba Satelite PRO 420CDT
Springy napsal(a)
Tož, proč to nezkusit... Na kolik ºC a na jak dlouhou chvíli?
Já to nikdy nezkoušel, tak nevím - ale na netu to pár borců evidentně už testlo, tak jedině mrknout a nastudovat to :
https://www.google.cz/#q=oven+fix+graphic+card
A doufejme, že pak z řízků nebudeš cejtit integráče :D
Asi se na to spíš vykašlu:
No-one should attempt this in a household oven, for various reasons:
1. Both lead and tin are volatile when heated. Specifically, this means that lead oxide and other dangerous chemicals are emitted when lead is heated.See:http://www.sentryair.com/solder%20fume.htm
2. The fluxes used in production of modern electronics are designed to remove oxides very, very efficiently. They are NOT designed to be biocompatible. Small amounts of residue may still be on the board.
3. Boards may contain parts which will melt at the reflow temperature. These components are generally through-hole and added as a separate step.
So, basically, once you have completed this operation and (possibly) fixed your video card, BUY A NEW OVEN.The other option is to buy a cheap toaster oven and use it only for reflowing – however, that’s cost prohibitive.
Tohle jsem nedomyslel a asi si to ani nelajznu.
Edit:
Tak jsem to zkusil. PCB nesmrděla, ale zákrok se nevydařil.
Dorazila nová cmos baterie. Byla bez toho konektoru, ale s tím jsem počítal. Kablíky jsem vytahal z puvodního konektoru a všechno vyčistil od oxidace už když jsem puvodní baterii kdysi tahal z desky. Dneska jsem je přiletoval k nové baterii a voilà, už žádná chyba cmos, notebook nabíhá rovnou do Windows :).
Tak ta oxidace nejdřív sežrala cca 10 cm kabelů vedoucích od baterie do desky :). Tak se třeba cestou unavila. Uvidím, jak dlouho to takhle vydrží. Ty plíšky na konci v konektoru už vypadaly docela jetě. Při nejhorším pak zkusím kabely z nové baterie přiletovat rovnou na desku.
Jinak přemýšlím, jak co nejlépe nainstalovat Windows. Notebook nemá CDROM, tak asi bude nejlepší, když si disk na jiném počítači rozdělím na 2 partitiony a na D: nakopíruju instalační CD Windowsů. Jen nevím, jak partitionům přidělit správné písmeno, aby nekolidovaly s těmi na disku v PC.
Jestli se to povede, přesun dalších dat přes PCMCIA/CF redukci už bude hračka.
Podporuje DOS PCMCIA? Jak ho zprovoznit přímo pod DOSem?
Dík, to bude mač mór ízyjr!
Ještě dotaz. Mám tuhle, nebo hodně podobnou redukci. Ta má všech 44 pinů, ale ide konektor v notebooku má prostor pro jeden pin zaslepený. Nejspíš se ani nepoužívá, protože na disku ten konkrétní pin vyvedený není. Můžu ho tedy z redukce odlomit, aniž bych jí domrvil?
Sany napsal(a)
Sledge napsal(a)
Prostřední pin? Já většinou špendlikem dělám dírku tam, kam má pin zapadnout, ale odlomení pinu je taky způsob :) Bez problému.... a když by to nešlo jinak, místo odlomení raději ohnutí někam ven do boku - můžeš si tak ponechat "zadní vrátka" :)
Ohnout a zároveň nezlomit? To jde snad jen u Dallasů a dalších čipů. No ale zkus to, za to přeci nic nedáš, že? :)
Sany napsal(a)
Sledge napsal(a)
Prostřední pin? Já většinou špendlikem dělám dírku tam, kam má pin zapadnout, ale odlomení pinu je taky způsob :) Bez problému.... a když by to nešlo jinak, místo odlomení raději ohnutí někam ven do boku - můžeš si tak ponechat "zadní vrátka" :)
Žádná vrátka nenechávat, ten pin je na IDE k ničemu a do vrátek nebude třeba nikdy lézt :-)
Statistiky uživatelů:
Hosté: 14
Členové: 715
Moderátoři: 0
Administrátoři: 1
Statistiky fóra:
Skupiny: 5
Fóra: 24
Témata: 1441
Nejnovější uživatelé:
Jaroslav Šembera, Michalzchvostoskoku, gjames, Martin Janočko, jakub crhák, retro, Vince Howerton, Standa, Libertarian771, Mastafos77, sleepingmouse, Fleet, SirKoki, awlo, Jiří DobrýAdministrátoři: Sledge: 5657