Zvažte možnost registrace, zatím jste zde jako
HOST

sp_LogInOutPřihlásit se
RSS

Stavba RETRO PC : 286 / 386 / 486 / Pentium

12/03/2013 - 09:05

Průmyslové PC bude asi oříšek, ale kdyby se tady u nás ve sběrném dvoře něco objevilo, tak to můžu pro Tebe sledovat, stejně tam jezdím tak 1x týdně ...

12/03/2013 - 11:37

Supr! Koukej po ISA kartách s procesorem, to bude stačit :)

12/03/2013 - 12:22

Budu Vám to hlídat, ale můžete mi ještě raději pro představu poslat sem nějaké fotky ? ISA karty znám, ale že se dělali na procesory, to nevím...

Ale to víš Sledge, jsem zatím jediný kdo jezdí do jednoho sběrného dvora, to by chtělo někoho z většího města, třeba Praha, Plzeň, Brno atd. Tam mít kontakt na člověka co tam dělá a dá Vám vše z počítačů zadarmo. Vždyť moje 486DX4/120Mhz nestála ani korunu |;‑) Vlastně něco málo stála, kamarád ze zběrného dvora dostal lahvinku vína a něco málo jsem projel v benzínu, ale to je nula, mám to kousek ;)

12/03/2013 - 13:33

Nedalo mi to a zajel jsem teď do sběrného dvora, ale bohužel nic nového, asi 3 nové vraky PC, ale vykuchané, nějaké Celerony a podobné jebky :-) Vlastně jen motherboardy v bednách. Musíme počkat, třeba až se oteplí, tak lidi začnou víc doma uklízet :-)

12/03/2013 - 13:35

Sledge napsal(a)
Pro představu:

safra Sledge, to vidím poprvé ! ! ! :-) To je uplná specialitka |;‑)

13/03/2013 - 10:57
Prague

Neny napsal(a) 
safra Sledge, to vidím poprvé ! ! ! :-) To je uplná specialitka |;‑)

Až taková specialitka to není, prostě takhle se průmyslová PC dělala a lekde dodnes dělají. Na aukru se toho jeden čas válelo desítky kusů, já jich pár doma taky měl, bylo to pěkné "platidlo" pro lidi, co si chtějí dát někde doma na zeď něco pěkného :-)

Ale když už jezdíš do sběrného dvora - kdybys tam viděl něco, co má víc procesorů, ber to! :-)

13/03/2013 - 11:00
Prague

A stále mám tuto sviňuchu:

1433480432_eb4d855b5e_z.jpg

Kdo pozná, aniž by to házel do Google, má bod :-)

13/03/2013 - 12:46

Logout napsal(a)
A stále mám tuto sviňuchu:

Kdo pozná, aniž by to házel do Google, má bod :-)

Nemám šanci, nemám tušení :) Vidim dobře nápis Apple a rok 1997? Že by se pod chladičem skrývalo CPU?

13/03/2013 - 13:13
Prague

Sledge napsal(a) 
Nemám šanci, nemám tušení :) Vidim dobře nápis Apple a rok 1997? Že by se pod chladičem skrývalo CPU?

Ano, toto je Apple PC Compatibility Card. To jsi mezi lety 1996-8 strčil do Macka a mohl sis na témže počítači pustit z jednoho disku dva stroje - PowerPC/MacOS a Pentium/Windows. Jen jsi musel mít dva monitory. Je tam Pentium-100 a tuším 16MB RAM.

13/03/2013 - 14:30

Á ha :) Podobnou srandu znám jen ve spojitosti s Amigou.

13/03/2013 - 15:25
Mario

Neny: a to jsi normálně přišel do sběrného dvora a zeptal ses jestli si můžeš kuchnout nějaké pecko a bylo ? nebo jsi tam měl nějakého známého ?

to bych mohl zkusit mám sběrný dvůr kousek a Ostrava je celkem velké město :) tak snad by se tam něco našlo... jinak kdybyste měli někdo za rozumnou cenu procák nějakou 486 dx-sx to je fuk tak dejte vědět leží mi tu pořád nějaký siemens case i s deskou a chtěl jsem vyzkoušet jestli to jede...

13/03/2013 - 20:29

Mario napsal(a)
Neny: a to jsi normálně přišel do sběrného dvora a zeptal ses jestli si můžeš kuchnout nějaké pecko a bylo ? nebo jsi tam měl nějakého známého ?

to bych mohl zkusit mám sběrný dvůr kousek a Ostrava je celkem velké město :) tak snad by se tam něco našlo... jinak kdybyste měli někdo za rozumnou cenu procák nějakou 486 dx-sx to je fuk tak dejte vědět leží mi tu pořád nějaký siemens case i s deskou a chtěl jsem vyzkoušet jestli to jede...

Ahoj,

no mám tam známého, ale pokud tam nikoho nemáš,tak vem nějakou flašku, normálně slušně pozdrav a vysvětli, že jsi blázen do starých počítačů a že si chceš nějaký počítač postavit, a zda-li by jsi nemohl nějaké PC tam okouknout. No a uvidíš, za to nic nedáš, a podle mě ta flaštička něčeho dobrého zabere, tedy pokud tam bude normální člověk, ale určitě bude |;‑)

PS: mám procesor 486DX4/100Mhz kdyby jsi chtěl ...

13/03/2013 - 21:21
Mario

no jo

Neny napsal(a)

Mario napsal(a)

Ahoj,

no mám tam známého, ale pokud tam nikoho nemáš,tak vem nějakou flašku, normálně slušně pozdrav a vysvětli, že jsi blázen do starých počítačů a že si chceš nějaký počítač postavit, a zda-li by jsi nemohl nějaké PC tam okouknout. No a uvidíš, za to nic nedáš, a podle mě ta flaštička něčeho dobrého zabere, tedy pokud tam bude normální člověk, ale určitě bude |;‑)

PS: mám procesor 486DX4/100Mhz kdyby jsi chtěl ...

no jo flaška zebere vždycky :-D asi to zkusím :)

tyjo DX4 to už je luxus :)  no zájem bych měl a co by si za to chtěl ? :) mrknu ještě zítra na tu desku co to vlastně má za slot atd abychom se tady o tom nebavili zbytečně...

13/03/2013 - 21:58

Proč jste všichi tak z daleka ? ? ?

Ten procesor Ti dám zadarmo, snad Ti pomůže, a já nějaký časem ještě seženu... nebo se Ti mám podívat po něčem jiném ? Sleduji to tady ted hodně často, tak je to jen otázka času co se tam objeví :-)

14/03/2013 - 09:57
Mario

:$ Proč jste všichi tak z daleka ? ? ?

Ten procesor Ti dám zadarmo, snad Ti pomůže, a já nějaký časem ještě seženu... nebo se Ti mám podívat po něčem jiném ? Sleduji to tady ted hodně často, tak je to jen otázka času co se tam objeví :-)

DX4 by bohatě stačila :) tak já se večer až budu doma mrknu ještě na tu desku a pak se nějak domluvíme a kdybys něco sháněl tak mám doma plno krámů ale nevím jesltli jsou k něčemu - plno cdromek, disketovek, zip mechaniku, tunu disket, nějaké S3 grafiky, možná staré síťovky, nějaký ten at case atd... je tam toho plno :)

14/03/2013 - 10:44

Já mám taky hodně CD-ROM mechanik, disketovky, síťovky bohužel no-name, RAMky (ale nekompatibilní, sháním 16MB RAM 72pin ! ), takže jen ty RAMky by se hodily...

Uvidíš, mrkni a napiš, a nějak to můžeme spáchat...

Kdyby někdo sháněl, tak tu mám volný procesor s chladičem: Intel Celeron 533Mhz |;‑)

14/03/2013 - 10:49

Neny, k tý grafický kartě - kdybys narazil na něco s čipem Tseng ET6000, schovej mi to :) Ono to oproti tý S3 nebude mít žádný výhody, ale jak už jsem psal, S3 karet jsou všude mraky, chtěl bych něco zajímavějšího :)

14/03/2013 - 11:27

Sledge napsal(a)
Neny, k tý grafický kartě - kdybys narazil na něco s čipem Tseng ET6000, schovej mi to :) Ono to oproti tý S3 nebude mít žádný výhody, ale jak už jsem psal, S3 karet jsou všude mraky, chtěl bych něco zajímavějšího :)

Safra to abych si založil kartotéku :D:D:D Jasně, mrknu, budu brát vše staré a zajímavé co tam bude, vyhodit zpátky to tam můžu kdykoliv :-)

PS: líbí se Ti článek ?

14/03/2013 - 11:50

Super, díky :) Přebytečný 3dfx beru taky! ;)

Článek jsem ještě nestihl pročíst, vhrnu se na to, jak najdu chvilku :)

14/03/2013 - 12:02

Sledge napsal(a)
Super, díky :) Přebytečný 3dfx beru taky! ;)

Článek jsem ještě nestihl pročíst, vhrnu se na to, jak najdu chvilku :)

Jasně Sledge beru všechno ! ! ! |;‑):D:D|;‑)

Článek si přečti, je to pár vět :-)

14/03/2013 - 19:50
Mario

Neny napsal(a)
Já mám taky hodně CD-ROM mechanik, disketovky, síťovky bohužel no-name, RAMky (ale nekompatibilní, sháním 16MB RAM 72pin ! ), takže jen ty RAMky by se hodily…

Uvidíš, mrkni a napiš, a nějak to můžeme spáchat…

Kdyby někdo sháněl, tak tu mám volný procesor s chladičem: Intel Celeron 533Mhz |;‑)

tak konečně jsem to vytáhl ze skříně a tady jsou fotky :)

http://mario1985.rajce.idnes.cz/486 jen by mě zajímalo na co je ta karta s těmi volnými sloty pro paměť :) - aha už to vidím je to řadič těch konektorů jsem si všiml až na fotce :)

nějaké simky 72pinové tu mám něco použiju na tu 486ku a zbytek ti můžu dát ale vůbec nevím jaká to je velikost a jestli fungují… 2 mám doma tak zkusím vygooglit co jsou zač a zbytek se mi válí v práci v šuplíku tak si je zítra vezmu domů

ta deska má Socket3 tak by to tu 486ku mělo snad sežrat… kdyžtak ještě pogooglím typ té desky

14/03/2013 - 20:04

Pěkný ! Pozor na kompatibilitu RAMek, já jich mám asi 15 kusů a je to vopruz aby spolu komunikovali, chce to zkoušet a zkoušet ...

14/03/2013 - 20:19
Mario

Neny napsal(a)
Pěkný ! Pozor na kompatibilitu RAMek, já jich mám asi 15 kusů a je to vopruz aby spolu komunikovali, chce to zkoušet a zkoušet ...

tak ty 2 co mám doma by měly být tyhle http://www.ebay.co.uk/itm/16MB-X-2-Nanya-72-Pin-SIMM-EDO-60ns-RAM-Memory-B7340C-KFO997-/230903689456 takže asi 2x16MB ale jsou to EDO RAM myslím že v něterých deskách jely na poloviční velikost nebo tak něco pokud si dobře pamatuju... a nebo jestli chceš můžem to udělat tak že bych ti poslal všechny ramky - zas tak moc jich není asi 4-6 teď nevím kolik jich mám v práci a ty by sis nějaké vybral a zbytek mi poslal zpátky s tím procákem :)

14/03/2013 - 21:59

Ano, takhle to můžeme udělat :-)

Časové pásmo: Europe/Prague

Nejvíce uživatelů online: 351

Právě online:
7 Host(é)

Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)

Nejaktivnejší uživatelé:

LubikCZ: 2166

MilasPce: 1512

Sany: 1498

Neny: 1136

Powerack: 967

Logout: 934

Statistiky uživatelů:

Hosté: 14

Členové: 715

Moderátoři: 0

Administrátoři: 1

Statistiky fóra:

Skupiny: 5

Fóra: 24

Témata: 1444

Nejnovější uživatelé:

Jaroslav Šembera, Michalzchvostoskoku, gjames, Martin Janočko, jakub crhák, retro, Vince Howerton, Standa, Libertarian771, Mastafos77, sleepingmouse, Fleet, SirKoki

Administrátoři: Sledge: 5658

Podpořit finančním příspěvkem »

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

23 patronů přispívá částkou 2576 Kč měsíčně

Je to malá dvacka pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)
Podpořit nákupem na e-shopu »
Game Boy stojánekGame Boy stojánek 32 Kč
Shadow bazar, retro herní džungle