Stavba RETRO PC : 286 / 386 / 486 / Pentium
AUTOEXEC
C:DOSMSCDEX.EXE /D:MSCD003 /M:8
C:DOSSMARTDRV.EXE /X
PROMPT $p$g
PATH C:DOS
SET TEMP=C:TEMP
SET MAD16=C:MAD16
C:MAD16sndinit /b
SET BLASTER=A220 I5 D1 T4
mouse
cd m602
m602
cd..
CONFIG
DEVICE=C:DOSHIMEM.SYS
DEVICE=C:DOSEMM386.EXE RAM
DOS=HIGH,UMB
FILES=30
DEVICE=DEVHIT-IDE.SYS /D:MSCD003
Jinak zvukovka už jede na pohodu, chtělo se s tím holt chvíli patlat. Ten cache modul se nedá skoro sehnat, jeden jsem našel, ale za nesmysl, obejdu se zatím bez něho. RAM moduly pohoda, teď mám 56 MB, stačí. Tseng w32 jede taky bez problémů, žádný znatelný rozdíl jsem ale nezaznamenal, karta je to však hezká. Hraju a jsem moc spokojen. Ještě Roland MT-32 by to chtělo, ale to už teď není jen tak.
iarmanu napsal(a)
Ještě Roland MT-32 by to chtělo, ale to už teď není jen tak.
Ako dobru nahradu v medzi case mozem odporucit mt32-pi.
@iarmanu: Koukám, jak to hezky filtruje zpětná lomítka :) Ale neva, nějak se v tom vyznáme ;)
AUTOEXEC:
LH C:DOSMSCDEX.EXE /D:MSCD003 /M:8
LH C:DOSSMARTDRV.EXE /X
...a ten SET BLASTER bych dal spíše před C:MAD16sndinit /b
CONFIG:
DEVICEHIGH=C:DOSEMM386.EXE RAM
DEVICEHIGH=DEVHIT-IDE.SYS /D:MSCD003
Schválně zkus MEM.EXE před a po :)
Takže počítač, který jsem kdysi měl (plus, mínus) zase mám, bylo na čase pořídit mašinu, kterou jsem v té době chtěl. Rychlost některých novějších her, třeba Terminátor FS (možná kvůli chybějící cache) nebyla uspokojivá, a tak mám další stroj, a je to mazel. Miditower Compaq Deskpro 6000, case jak nová, socket 7 deska, Pentium 166, 32mb ramka, isa Compaq ESS Audiodrive 1868, pci 4mb Matrox Mystique 220 a jede parádně. Akorát jsem musel vyměnit CD Romku, Hitachi CDR 7930 mě nechtěla běžet, 7730 funguje bez problemů. Mám však pár dotazů. Mám pouze Dos 7.1, pohoda, ale zobrazuje mi to velikost disku pouze něco přes 2gb (mám tam 6gb), a když něco nainstaluju, zbývající volné místo zůstává stejné, hm. A pak taky MB má riser, PCI sloty nahoru, to je v klidu, isa jdou ale dolů a šroubky od bracketů (slušně zatuhlé) jsou tak centimetr od spodní strany kysny. Kdo tohle vymyslel potřeboval by naplácat. Celé rozebírat se mi to nechce. Jinak mám z toho fakt radost, jó Pentium I, konečně.
"All major harddisk manufacturers have reported about a 2 GB BIOS limit. ... To break this limitation, many harddisk manufacturers supply a software solution like Disk Manager or EZ-Drive with their large harddisks."
Nevím, jestli to je tento případ, ale u Deskpra 5200 si pamatuju, že originál disk byl naformátovanej na 2,1 GB, zbytek byly skryté partitions Compaqu s BIOS setupem a diagnostikou (lezlo se tam tuším přes F10?11?12?) a přišel jsem na to až po zjištění, že disku je na štítku kapacita 3,2 GB.
Ale snad by nemršili na 2GB i šestigigovej disk?
Mám problém a potřeboval bych poradit s woodoo 1. Snažím se rozchodit 3dfx hry pod dosem, ale v každé hře co jsem zatím zkoušel se po spuštění zobrazí pouze barevná obrazovka, žlutá nebo zelená a konec. Čím by to mohlo být? Vadná karta? Nebo si to nerozumí s tím Matroxem co tam mám? Nebo nevhodný passtrough kabel? Vůbec nevím.
Statistiky uživatelů:
Hosté: 14
Členové: 684
Moderátoři: 0
Administrátoři: 1
Statistiky fóra:
Skupiny: 5
Fóra: 24
Témata: 1415
Nejnovější uživatelé:
Pluto, Brbla, VasilijP, Snnsnsnn, Franta, pepapantak, isidor, Wolis, Martin Rulf, bujny, Pavel Pavel, LEON Pilot, Jan “Druid” Schicho, POLÁŠEK TOMÁŠ, StanosAdministrátoři: Sledge: 5644