Stavba RETRO PC : 286 / 386 / 486 / Pentium
Má to aspoň PCI sloty? Jestli ne, bude to nějakej starší kus a bůhví, jestli tam DX2/66 MHz poběží. Navíc jsou u těch starších desek kreténsky řešený patice, nemaj žádnej zámek, CPU tam prostě musíš silou nacpat, což je trochu hardcore na nožičky, lámou se :)
Imho si z toho nech skříň, zbytek dodám lepší ;)
Neny said
TAK PC 486 SX/50Mhz, 8MA RAM, 512kb Trident,... funguje i po letech !!! Jen nejde mechanika 3,5" pro diskety, jinak HDD 260MB funguje a je na něm MS-DOS a VC.COM :-) takže už jsem to zprovoznil :-) Hodím fotky. Jinak sháním:
myš
zvukovku
procesor 486 /DX 66 - 100Mhz.
RAM ještě alespoň 8MB :-)
Všecho může bejt, když mi prozradíš, co je to za desku (např. jestli má 30pin, nebo 72pin ramky). To samý s CPU - už víš, jestli ti tam nějaký silnější pofrčí? Nebo jestli náhodou deska nemá CPU napevno (nepravděpodobné, ale jeden nikdy neví)? Disketovku bych asi taky vyšťoural...
tak jsem dnes skládal Desktop pod monitor a PC case pod stůl v jeden PC 486, ještě nevyzkoušeno, ale dám vědět, jen mám problém s vypínačem, je totiž jiný než u původní case a tak budu muset improvizovat.
Jinak Sledge už jsem vše zapomněl a nevím jaká je to deska, RAMky jsou tam na dvě odlišné patice, na ty krátké které jsou po 1MB RAM ? Pamatuji si dobře, a já mám obsazené RAMky ty delší kde mám 2x 4MB ram.
FDD jsem vzal z toho původního AMD co je zde dole na fotkách a uvidíme jestli funguje.
Při spuštění PC mi to včera psalo o desce - 486 25/33/40/50/66/80/100Mhz ....
Supr :) Dneska jsem zkoušel tu desku, funguje, je ale strašně vybíravá na ramky, z 10 modulů se chytly cca 3 a víc jak 8MB celkem nepobrala, i když by měla. Tak nevim, co je s ní špatně.
Takže zatim pro tebe mám:
- zvukovku (SB klon)
- 486DX2/66Mhz
Ještě něco? :)
Já začal zas makat na tý svojí 486ce, potřebuju dořešit chlazení a sehnat 8GB disk :)
Disketovku taky někde vyškrabnu, myš a CD-ROM bohužel nemám. Takže:
- disketovka
- zvukovka
- procesor
- ramky
Velikost disku se odvíjí od řadiče. Tvoje deska nemá řadič svůj, vidim tam přídavnou ISA kartu, tzn. to bude starší IDE, kde je hranice cca 502MB. EIDE na 486 deskách 8GB zvládaj. Teď tam mám 4GB - jde to CompactFlash karta připojená přes redukci, ale chová se to jako disk :)
Dneska mě to laborování docela chytlo. Mám tam čistou instalaci W95 (podstatně rychlejší, než W98), konečně jsem našel použitelnou 2D kartu - klasická S3 Trio3D. Dokonce se mi podařilo pustit i pár her přes 3dfx, ale tenhle směr musim ještě řádně prozkoumat. Řešit musim taky chlazení, větráček CPU to má za sebou :) Nejlepší v celym stroji je ovšem zvukovka, SB AWE32, snad 30cm na dýlku.
Tak já to nějak hodim do krabice a pošlu, ať můžeš řádně prohnat Dooma! :)
Neny said
jasně, děkuji, potřebuji CPU, SB, myš, a nevím zda-li ještě CD-ROM a FDD mechaniku.... Jinak už jsem zapomněl jak vše instalovat a psát do autoexec.bat :-)To jde do 486 až 8GB HDD ? ? ? :-) Já mám jen 260MB :-) a mám tady nějakej 20GB kdyžtak ...
CD-ROM a disketovek mam plnou skříň, taky by mohla bejt i ZIP mechanika, kdyby byl zájem... Možná by se našel i funkční disk tak 500 MB až 4 GB.
kotyz said
Neny said
jasně, děkuji, potřebuji CPU, SB, myš, a nevím zda-li ještě CD-ROM a FDD mechaniku.... Jinak už jsem zapomněl jak vše instalovat a psát do autoexec.bat :-)To jde do 486 až 8GB HDD ? ? ? :-) Já mám jen 260MB :-) a mám tady nějakej 20GB kdyžtak ...
CD-ROM a disketovek mam plnou skříň, taky by mohla bejt i ZIP mechanika, kdyby byl zájem... Možná by se našel i funkční disk tak 500 MB až 4 GB.
Mno, a co si nějakou tu 486ku složit taky? Je to činnost ušlechtilá a záslužná! ;)
Sledge, děkuji, budu se moc těšít na balíček, adresu ještě máš ne ? Jinak obratem pak pošlu ten Procesor SX. Na DOOMa se mooc těším, jen nevím jak ho do PC dostanu, tedy musím zprovoznit CD-ROM a pak jakmile bude od Tebe myš, tak to snad spustím :-)
už se těším jak před 18 lety na doom.wad . . . . . . . . . . . . . .
|;‑)
Statistiky uživatelů:
Hosté: 14
Členové: 715
Moderátoři: 0
Administrátoři: 1
Statistiky fóra:
Skupiny: 5
Fóra: 24
Témata: 1441
Nejnovější uživatelé:
Jaroslav Šembera, Michalzchvostoskoku, gjames, Martin Janočko, jakub crhák, retro, Vince Howerton, Standa, Libertarian771, Mastafos77, sleepingmouse, Fleet, SirKoki, awlo, Jiří DobrýAdministrátoři: Sledge: 5657