Stavba RETRO PC : 286 / 386 / 486 / Pentium
To asi dělá plug and play, přehazuje IRQ nebo ho sdílí s jiným prostředkem. Kartu nastavit manuálně na IRQ5 (jak je obvyklé pro SB) a nastavit v SETUPu, že IRQ5 je obsazené, aby ho p&p nepoužilo. Asi i DMA.
Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje.
Někdy je teorie spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč ...
No jo značková deska IBM bude mít vše jinak. Na to musíš mít školení a certifikát od IBM to nebude obvyklé. Možná to ani nepůjde nastavovat některé systémy měli na SETUP program na disketě.
Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje.
Někdy je teorie spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč ...
Stáhni si NSSI a podívej se, jaké prostředky má karta přiděleny. Ty pak musíš nastavovat v setupu her. Nerozumím tomu, jak může karta plavat mezi IRQ pro různé hry (Warcraft 5, Heretic 7? - pokud tedy nemícháš sound card a FX).
RetroPhill napsal(a)
Nerozumím tomu, jak může karta plavat mezi IRQ pro různé hry (Warcraft 5, Heretic 7? - pokud tedy nemícháš sound card a FX).
To bude tím, že některé hry přerušení asi nevyužívají, kontrolují stav karty poolingem stačí správný port a nevadí jim špatné nastavení IRQ.
Zřejmě je to tato deska a nemá cache protože je tam slot prázdný. Což značně snižuje výkon.
https://www.rajce.net/a18111972
Už je to lepší. Nemusím po restartu instalovat, jenom po přepnutí her restartovat :)
MilasPce napsal(a)
Zřejmě je to tato deska a nemá cache protože je tam slot prázdný. Což značně snižuje výkon.
Asi proto se mi zdálo, že ta mašina jede dosti pomalu.
To nevím, já se ve Velké Modré neorientuju, chtěl jsem jen říct, že klasický COAST modul, který se občas na bazarech objeví, tam asi nepoběží a ten IBM compatible jsem v nabídkách ještě nezahlídl (zase nesleduju nijak pravidelně).
Tady jsem našel něco k tomu, jestli se autor neplete, řadič měl i čistě WT modul IDT 7MP6104 (Fairchild CG24512).
Nejvíce uživatelů online: 351
Právě online:
9 Host(é)
Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)
Statistiky uživatelů:
Hosté: 14
Členové: 684
Moderátoři: 0
Administrátoři: 1
Statistiky fóra:
Skupiny: 5
Fóra: 24
Témata: 1415
Nejnovější uživatelé:
Pluto, Brbla, VasilijP, Snnsnsnn, Franta, pepapantak, isidor, Wolis, Martin Rulf, bujny, Pavel Pavel, LEON Pilot, Jan “Druid” Schicho, POLÁŠEK TOMÁŠ, StanosAdministrátoři: Sledge: 5644