Stavba RETRO PC : 286 / 386 / 486 / Pentium
Deska by mela brat 64mb ramky, i dve najednou. Na aukru jsou hodne EDO ram a to me 486 nepobere. Na ebay by slo koupi i 2x32mb za pulku ceny 64ky ale musel bych platit postovne dvakrat prodejce nepodporuje slucovani objednacek, je to bezny nesvar ebay promitani ceny do postovneho. Jo 16mb 486 staci ale 64mb me pripadne jako razumne maximum a ve w95 by nemusela tak zurive swapovat kdyz pustim IE. A mozna bych na tom pustil treba Age of empires nebo Heroes III.
Nechci strašit ale jak napsal Sledge - je vysoce pravděpodobné, že čekat na českém aukru na 64MB FPM SIMM moduly se bude podobat onomu pověstnému čekání na Godota. Některé věci se v CZ shánějí skutečně jen velmi těžko... čímž ovšem vůbec nevylučuji, že právě po napsání tohoto se podobné modulky na aukru hned přístí týden objeví :)
32MB FPM SIMM moduly se oproti tomu dají sehnat výrazně lépe - takže pokud nechceš dlouho čekat a nechceš objednávat mimo CZ, vydal bych se touto cestou.
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=simm+72+fp&_sop=15
Chtel bych osadit 1x64MB deska by to mela umet, protoze me to vyjde cenove lip nez 2x32MB.
U 486 se na dual chanel pokud vim nehraje...
Takze bych vzal tu 64MB z ebay. Otazka spis mela znit jestli by cena na aukru byla lepsi nez na ebay...
Jestli me tu 64MB 486 nevezme tak se aukro docka Godota!
Tak me zadna ze dvou desek 486 64MB modul nevzala, mate nekdo radu co udelat?
Bios mam nejnovejsi. Nabyzi se prodat na aukru ale prodavat kus jako ze mozna nejde nikdo neda rozumne penize.
Prodavat jak funkci zas nejsem prase... Mate nekdo nejakej figl co jeste zkusit.
Na ebay sem poslal prodejci vzkaz ze nejde ale nedelal bych si iluze ze me odskodni jen tak a poslat mu to spatky nema smysl...
Hele co jsem dneska přivezl :-) podobnost čistě náhodná :D
můj původní PC z roku cca 1996-1997:
A DNEŠNÍ BEDNIČKA :-)
Je v tom nějaká 486 DX4/100 Mhz, 16MB RAM, 270MB HDD, nějaká zvukovka, to jsem se ještě dovnitř nepodíval... WIN95 nechoděj, je to na přeinstalaci, jinak šlape dobře, je tichý, plech z venku omlácený, ale ten pasuje z jiných beden (tedy si myslím...).
Jinak jsem přivezl tyto věci, mám Sound Blaster 16 a kartu 3Ddfx :-)
vše mám tady v galerii: http://assaywolf.rajce.idnes.cz/stavba_Retro_PC_486
hele pane, ten cyrix, alias ibm 6x86mx pr200 sem mel v minulym tisicileti v pocitaci :)
zpusobil me celkem dobrej fajr v pocitacu :) pretaktoval sem z 166 na 233, mel sem velkej pasiv na nem, ale mel sem at desku, a napajeni bylo tak nejak nesikovne ... napajeci kabel, a jeho draty, se me nejak casem zapadly do toho chladice a jednouho dne se pocitac "zahadne" vypl a udesnej hustej dym a smrad z pod stolu :))
jo to byly casy :)))
Lubik: myslíš ty baterky ? To jsou vyndavací, jeden ODIN jsem vycvaknul, nebo co to je prosím Tě, děkuji za vysvětlení. Chtěl bych jednou desky pro 486 tak cca na 40Mhz aby měla už novou baterku 2032 :)))) to by byla deska na pořád :-)
Sledge: to víš, že jsem doufal, že bude něco staršího, ale i tak jsem se pěkně zapotil než jsem vyndal všechny počítače, protože jako naschvál, vždy ty starší byli až dole :-)
Takhle vypadal muj 2 PC. Ještě ho tu mám jen bez tý černý krytky na display. Jinak nejsou ve zběru občas nějaký Macy?
Neny napsal(a)
a pak jsem přivezl ještě jedno PC, je to Pentium 120Mhz, 24MB RAM, HDD celkem asi 800MB hlavní, a ostatní cca 18GB, zvukovka asi no-name... Win95, plně chodící mašina.
TheMrKocour napsal(a)
Takhle vypadal muj 2 PC. Ještě ho tu mám jen bez tý černý krytky na display. Jinak nejsou ve zběru občas nějaký Macy?
Mám info, že v dohledné době by se na aukru mohla objevit celkem slušná várka historických Maců z rušené sbírky soukr. sběratele - tak to tam občas taky můžeš omrknout :)
Sany napsal(a)
TheMrKocour napsal(a)
Mám info, že v dohledné době by se na aukru mohla objevit celkem slušná várka historických Maců z rušené sbírky soukr. sběratele - tak to tam občas taky můžeš omrknout :)
Nemáš na někoho kdo to prodává kontakt
Nejvíce uživatelů online: 351
Právě online:
3 Host(é)
Statistiky uživatelů:
Hosté: 14
Členové: 715
Moderátoři: 0
Administrátoři: 1
Statistiky fóra:
Skupiny: 5
Fóra: 24
Témata: 1443
Nejnovější uživatelé:
Jaroslav Šembera, Michalzchvostoskoku, gjames, Martin Janočko, jakub crhák, retro, Vince Howerton, Standa, Libertarian771, Mastafos77, sleepingmouse, Fleet, SirKokiAdministrátoři: Sledge: 5658