Zvažte možnost registrace, zatím jste zde jako
HOST

sp_LogInOutPřihlásit se
RSS

Stavba RETRO PC : 286 / 386 / 486 / Pentium

15/03/2013 - 09:54
Prague

Buď za to může stav ze sběrného dvora, nebo ty desky stárnou, ale sám jsem nikdy neměl s paměťma potíž. Pravidlo FPM kontra EDO a stejné časování = úspěch. Mám těch modulů, no řekněme kolem padesáti a vždycky si správně vybrané dvojice povídaly :-)

15/03/2013 - 13:03

Ano je to možné, ale jak píšeš "správně vybrané dvojice"  :-)

Dnes jsem byl opět šmejdit, a přivezl jsem skoro celý case Tower značky Autocont, tak nafotím a kdyby měl někdo zájem, vypadá moc dobře, ale nevím co tam je a není, to až doma ...

Jinak SLEDGE, mám nějakou grafickou kartu, tak jí nafotím, kdyby se Ti hodila ;)

A ještě jsem přivezl jednu CD-ROM mechaniku, a celý motherboard s procesorem Pentium |;‑)

Vše nafotím a pak dám asi do sekce inzerce, aby mě Sledge nevyhnal za nesprávné příspěvky ;)

15/03/2013 - 13:11

Ale že by to bylo uskladněním na sb.dvoře si nemyslím, počítače tam jsou pod střechou a navíc se tam ani neohřáli když jsem je kuchal...

15/03/2013 - 18:54

Nějaká pěkná CD-ROMka by mi taky bodla, nemáš? Něco stylovýho, 8x Mitsumi apod., ale 100x funkčního :)

Jinak právě mi dorazila RAMka, 2x32MB, vypadá to, že bez problémů běží :) Takže vypínám wokenní virtuální paměť, ať se mi neopotřebuje CF karta, a jdu těch 64MB ramky testovat!

15/03/2013 - 21:02

Sledge napsal(a)
Nějaká pěkná CD-ROMka by mi taky bodla, nemáš? Něco stylovýho, 8x Mitsumi apod., ale 100x funkčního :)

Jinak právě mi dorazila RAMka, 2x32MB, vypadá to, že bez problémů běží :) Takže vypínám wokenní virtuální paměť, ať se mi neopotřebuje CF karta, a jdu těch 64MB ramky testovat!

To ses ptal mě ?

Bohužel ty první CD-ROM mechaniky nebyly moc označené, takže to není moc poznat, ale budu Ti na mechaniku myslet. Mám tady pro Tebe docela fajnově zachovalou grafickou kartu Cirrus Logic tak asi z roku 1992 a je to ISO + něco navíc, a to nevím jak se to jmenuje :-)

Nestihl jsem jí vyfotit, tak to zkusím zítra blesknout a pak Ti pošlu odkaz a rozhodneš se sám...

16/03/2013 - 09:33
Plzeňský kraj

Starejch CD mechanik mam plnou skříň, ale né všechno je funkční. Mam i starou dvourychlostní CD vypalovačku ještě na média v cartridge a pak nějakou čtyřrychlostní CD mechaniku, ty sou obě na SCSI. Pak mam ty klasický IDE mechaniky ale to už je moderna 48x-52x. Pak ještě nějakou desetirychlostní kde má šuplík držátko aby šel vytahovat ručně, ale ta moc spolehlivě nefunguje...

16/03/2013 - 10:23

Neny napsal(a)
Mám tady pro Tebe docela fajnově zachovalou grafickou kartu Cirrus Logic tak asi z roku 1992 a je to ISO + něco navíc, a to nevím jak se to jmenuje :-) Nestihl jsem jí vyfotit, tak to zkusím zítra blesknout a pak Ti pošlu odkaz a rozhodneš se sám…

"ISO + něco navíc" – VL-BUS, vypadá to jako ISA plus další slot vedle. Je to ono?

16/03/2013 - 18:39

Sledge napsal(a)

Neny napsal(a)
Mám tady pro Tebe docela fajnově zachovalou grafickou kartu Cirrus Logic tak asi z roku 1992 a je to ISO + něco navíc, a to nevím jak se to jmenuje :-) Nestihl jsem jí vyfotit, tak to zkusím zítra blesknout a pak Ti pošlu odkaz a rozhodneš se sám…

"ISO + něco navíc" – VL-BUS, vypadá to jako ISA plus další slot vedle. Je to ono?

ano asi VL-BUS, neměl jsem celý den čas, drahá polovička mě krutě zapojila do celojarního úklidu :-)

16/03/2013 - 21:17

velikost 111kb, tak to by šlo ;) ale znamená to pro mě - stáhnout na notebooku na flashku, pak zapojit všechny kabely na staré PC Intel P4 nebo co to je (r.v. asi 2005), tam to dát na disketu, a pak přeházet zase všechny kabely na 486 a tu zapnout a nainstalovat :D:D:D

vopruz co ? Lepší by bylo mít tu 486DX4/120 na internet napojenou...

17/03/2013 - 09:48
Mario

Neny: tak nakonec mám 3 dvojce těch ramek ty 2 šestnáctky o kterých jsem psal + další 4 neznámé velikosti co jsem našel v kanclu tak jestli chceš tak to v úterý můžu poslat...

Sledge: kdybys chtěl tak se můžu mrknou na ty cdromky nějaké 4 tu asi mám jen nevím kde zrovna jsou tak bych to přes den pohledal... a pak tu mám ještě jednu PCI grafiku s čipem Trident tgui9680-1

17/03/2013 - 10:55

Mario napsal(a) 
Sledge: kdybys chtěl tak se můžu mrknou na ty cdromky nějaké 4 tu asi mám jen nevím kde zrovna jsou tak bych to přes den pohledal... a pak tu mám ještě jednu PCI grafiku s čipem Trident tgui9680-1 

No hele, o tu grafiku bych možná zájem měl :) Jestli bych ji ve finále využil nevim, to záleží na kvalitě výstupu, ale zkusit bych to chtěl. Jak se domluvíme? :) A kdybys nášel funkční CD-ROMku, tim líp :)

17/03/2013 - 13:09

Tak CD-ROMku jsem nakonec našel :) 8x Mitsumi, zadělaná jak jetel, vyfoukal jsem z toho klubko pavučin, otřel čočku, promázl ozubená kolečka, a hle, i po 16 letech čte jako zamlada! Jen mě mate, že po rozborce a sborce mi zbyly dvě pružinky neznámého účelu. Patrně pravěká kurvítka, neřešit :)

17/03/2013 - 18:32
Mario

Sledge napsal(a)

Mario napsal(a) 

No hele, o tu grafiku bych možná zájem měl :) Jestli bych ji ve finále využil nevim, to záleží na kvalitě výstupu, ale zkusit bych to chtěl. Jak se domluvíme? :) A kdybys nášel funkční CD-ROMku, tim líp :)

tak ty cdromky jsem našel ale jen nějaké novější 40x, 48x lite on a CR-RW Asus a Creative... tu grafiku mám taky v práci tam jdu zítra na noční tak jí vyzkouším a jestli bude OK tak se nějak domluvíme...

18/03/2013 - 10:38

Sledge napsal(a)
Tak CD-ROMku jsem nakonec našel :) 8x Mitsumi, zadělaná jak jetel, vyfoukal jsem z toho klubko pavučin, otřel čočku, promázl ozubená kolečka, a hle, i po 16 letech čte jako zamlada! Jen mě mate, že po rozborce a sborce mi zbyly dvě pružinky neznámého účelu. Patrně pravěká kurvítka, neřešit :)

Tak to koukám ! Že se s tím tam tak prdíš, to já jakmile CD-ROM ka nefunguje, jde zpátky do sběrného dvora a dám tam další, mám jich dost, ale bohužel žádné 2x, 4x apod, jen jednu 6x a tu nemám odzkoušenou na 486SX/50 ...

18/03/2013 - 10:39

Mario napsal(a)

Sledge napsal(a)

Mario napsal(a) 

tak ty cdromky jsem našel ale jen nějaké novější 40x, 48x lite on a CR-RW Asus a Creative... tu grafiku mám taky v práci tam jdu zítra na noční tak jí vyzkouším a jestli bude OK tak se nějak domluvíme...

v rámci zlevnění poštovného doporučuji aby jsi to poslal celé mě (RAM, grafika, atd...) a já pak následně až mi Sledge pošle balík, tak bych to poslal jemu ty věci od Tebe. Já budu posílat balíky dva - jeden pro Tebe s procesorem, a druhý Sledgemu...

18/03/2013 - 11:44

Sledge tady máš tu grafickou kartu:

DSC_6570.jpg

DSC_6572.jpg

DSC_6573.jpg

DSC_6571.jpg

18/03/2013 - 11:46

a tady je motherboard co jsem minulý týden přivezl:

DSC_6575.jpg

DSC_6574.jpg

DSC_6569.jpg

18/03/2013 - 11:59

Neny napsal(a)

Jop, je to VL-BUS. Pěkná, já pro ní bohužel využití nemám :)

18/03/2013 - 12:03

Sledge napsal(a)

Neny napsal(a)

Jop, je to VL-BUS. Pěkná, já pro ní bohužel využití nemám :)

no já myslel, že jo, tak jsem jí vzal... Nevadí, já jí nainzeruji, co ? |;‑)

18/03/2013 - 12:06

Neny napsal(a) 
no já myslel, že jo, tak jsem jí vzal... Nevadí, já jí nainzeruji, co ? |;‑)

Jasný, hoď to do bazaru :)

18/03/2013 - 12:09
Mario

Neny napsal(a)

Mario napsal(a)

Sledge napsal(a)

Mario napsal(a) 

v rámci zlevnění poštovného doporučuji aby jsi to poslal celé mě (RAM, grafika, atd...) a já pak následně až mi Sledge pošle balík, tak bych to poslal jemu ty věci od Tebe. Já budu posílat balíky dva - jeden pro Tebe s procesorem, a druhý Sledgemu...

OK dnes už jdu konečně do práce - byl jsem nějaký přetažený pořád po mě někdo něco chce opravit že už mi z toho asi hráblo :-D vyhlásím stop stav stačí ty 3 nefunkční monitory 3 tiskárny a nějaké PC na reinstalaci co tu zrovna mám aby tu byl solidní bordel :-D

jo to bude nejlepší pošlu to v jednom balíku takže zítra nebo pozítří s tím budu na poště ... takže jen tu grafiku a RAMky ?

18/03/2013 - 12:11

Já nevím co tam máš zajímavého, já stále nemohu rozchodit 32 nebo 64MB RAM na 486DX4/120, když to tam dám, tak mi PC v klidu najede, a při náběhu W95 se to sekne a ani nenapíše "nabíhá systém Windows 95..." a nic ... dám tam zpátky původních 24MB a frčí to bez problémů !! :.-( to je pech :-(

18/03/2013 - 12:38

Sledge prosím Tě prozvoň mě (tel. 777126560) zavolám Ti zpátky, nedaří se mi pod W95 rozchodit síť a internet :/:/:/ děkuji.

18/03/2013 - 14:31

Na to seru, od rána do půl třetí odpoledne se prdím se síťovejma kartama, původní ISA karta 3com Etherlink III. funguje, ale nevím zda-li nevadí, že ostatní síť je 100mb/s a tahle karta je jenom 10mb/s...

Tak jsem instaloval další 2 karty PCI ale skejsnul jsem na ovladačích ...  blee>:(>:(>:(

19/03/2013 - 15:25
Mario

tak RAMky a grafika už jsou konečně doma... tak mi Neny můžeš napsat adresu a zítra s tím skočím na poštu :)

Časové pásmo: Europe/Prague

Nejvíce uživatelů online: 351

Právě online:
13 Host(é)

Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)

Nejaktivnejší uživatelé:

LubikCZ: 2166

MilasPce: 1512

Sany: 1498

Neny: 1136

Powerack: 967

Logout: 934

Statistiky uživatelů:

Hosté: 14

Členové: 715

Moderátoři: 0

Administrátoři: 1

Statistiky fóra:

Skupiny: 5

Fóra: 24

Témata: 1444

Nejnovější uživatelé:

Jaroslav Šembera, Michalzchvostoskoku, gjames, Martin Janočko, jakub crhák, retro, Vince Howerton, Standa, Libertarian771, Mastafos77, sleepingmouse, Fleet, SirKoki

Administrátoři: Sledge: 5658

Podpořit finančním příspěvkem »

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

23 patronů přispívá částkou 2576 Kč měsíčně

Je to malá dvacka pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)
Podpořit nákupem na e-shopu »
Placka / odznak 486 DX2 66 MHzPlacka / odznak 486 DX2 66 MHz 18 Kč
Shadow bazar, retro herní džungle