Stavba RETRO PC : 286 / 386 / 486 / Pentium
Ano je to možné, ale jak píšeš "správně vybrané dvojice" :-)
Dnes jsem byl opět šmejdit, a přivezl jsem skoro celý case Tower značky Autocont, tak nafotím a kdyby měl někdo zájem, vypadá moc dobře, ale nevím co tam je a není, to až doma ...
Jinak SLEDGE, mám nějakou grafickou kartu, tak jí nafotím, kdyby se Ti hodila ;)
A ještě jsem přivezl jednu CD-ROM mechaniku, a celý motherboard s procesorem Pentium |;‑)
Vše nafotím a pak dám asi do sekce inzerce, aby mě Sledge nevyhnal za nesprávné příspěvky ;)
Sledge napsal(a)
Nějaká pěkná CD-ROMka by mi taky bodla, nemáš? Něco stylovýho, 8x Mitsumi apod., ale 100x funkčního :)Jinak právě mi dorazila RAMka, 2x32MB, vypadá to, že bez problémů běží :) Takže vypínám wokenní virtuální paměť, ať se mi neopotřebuje CF karta, a jdu těch 64MB ramky testovat!
To ses ptal mě ?
Bohužel ty první CD-ROM mechaniky nebyly moc označené, takže to není moc poznat, ale budu Ti na mechaniku myslet. Mám tady pro Tebe docela fajnově zachovalou grafickou kartu Cirrus Logic tak asi z roku 1992 a je to ISO + něco navíc, a to nevím jak se to jmenuje :-)
Nestihl jsem jí vyfotit, tak to zkusím zítra blesknout a pak Ti pošlu odkaz a rozhodneš se sám...
Starejch CD mechanik mam plnou skříň, ale né všechno je funkční. Mam i starou dvourychlostní CD vypalovačku ještě na média v cartridge a pak nějakou čtyřrychlostní CD mechaniku, ty sou obě na SCSI. Pak mam ty klasický IDE mechaniky ale to už je moderna 48x-52x. Pak ještě nějakou desetirychlostní kde má šuplík držátko aby šel vytahovat ručně, ale ta moc spolehlivě nefunguje...
Neny napsal(a)
Mám tady pro Tebe docela fajnově zachovalou grafickou kartu Cirrus Logic tak asi z roku 1992 a je to ISO + něco navíc, a to nevím jak se to jmenuje :-) Nestihl jsem jí vyfotit, tak to zkusím zítra blesknout a pak Ti pošlu odkaz a rozhodneš se sám…
"ISO + něco navíc" – VL-BUS, vypadá to jako ISA plus další slot vedle. Je to ono?
Sledge napsal(a)
Neny napsal(a)
Mám tady pro Tebe docela fajnově zachovalou grafickou kartu Cirrus Logic tak asi z roku 1992 a je to ISO + něco navíc, a to nevím jak se to jmenuje :-) Nestihl jsem jí vyfotit, tak to zkusím zítra blesknout a pak Ti pošlu odkaz a rozhodneš se sám…"ISO + něco navíc" – VL-BUS, vypadá to jako ISA plus další slot vedle. Je to ono?
ano asi VL-BUS, neměl jsem celý den čas, drahá polovička mě krutě zapojila do celojarního úklidu :-)
velikost 111kb, tak to by šlo ;) ale znamená to pro mě - stáhnout na notebooku na flashku, pak zapojit všechny kabely na staré PC Intel P4 nebo co to je (r.v. asi 2005), tam to dát na disketu, a pak přeházet zase všechny kabely na 486 a tu zapnout a nainstalovat :D:D:D
vopruz co ? Lepší by bylo mít tu 486DX4/120 na internet napojenou...
Neny: tak nakonec mám 3 dvojce těch ramek ty 2 šestnáctky o kterých jsem psal + další 4 neznámé velikosti co jsem našel v kanclu tak jestli chceš tak to v úterý můžu poslat...
Sledge: kdybys chtěl tak se můžu mrknou na ty cdromky nějaké 4 tu asi mám jen nevím kde zrovna jsou tak bych to přes den pohledal... a pak tu mám ještě jednu PCI grafiku s čipem Trident tgui9680-1
Mario napsal(a)
Sledge: kdybys chtěl tak se můžu mrknou na ty cdromky nějaké 4 tu asi mám jen nevím kde zrovna jsou tak bych to přes den pohledal... a pak tu mám ještě jednu PCI grafiku s čipem Trident tgui9680-1
No hele, o tu grafiku bych možná zájem měl :) Jestli bych ji ve finále využil nevim, to záleží na kvalitě výstupu, ale zkusit bych to chtěl. Jak se domluvíme? :) A kdybys nášel funkční CD-ROMku, tim líp :)
Sledge napsal(a)
Mario napsal(a)
Sledge: kdybys chtěl tak se můžu mrknou na ty cdromky nějaké 4 tu asi mám jen nevím kde zrovna jsou tak bych to přes den pohledal... a pak tu mám ještě jednu PCI grafiku s čipem Trident tgui9680-1No hele, o tu grafiku bych možná zájem měl :) Jestli bych ji ve finále využil nevim, to záleží na kvalitě výstupu, ale zkusit bych to chtěl. Jak se domluvíme? :) A kdybys nášel funkční CD-ROMku, tim líp :)
tak ty cdromky jsem našel ale jen nějaké novější 40x, 48x lite on a CR-RW Asus a Creative... tu grafiku mám taky v práci tam jdu zítra na noční tak jí vyzkouším a jestli bude OK tak se nějak domluvíme...
Sledge napsal(a)
Tak CD-ROMku jsem nakonec našel :) 8x Mitsumi, zadělaná jak jetel, vyfoukal jsem z toho klubko pavučin, otřel čočku, promázl ozubená kolečka, a hle, i po 16 letech čte jako zamlada! Jen mě mate, že po rozborce a sborce mi zbyly dvě pružinky neznámého účelu. Patrně pravěká kurvítka, neřešit :)
Tak to koukám ! Že se s tím tam tak prdíš, to já jakmile CD-ROM ka nefunguje, jde zpátky do sběrného dvora a dám tam další, mám jich dost, ale bohužel žádné 2x, 4x apod, jen jednu 6x a tu nemám odzkoušenou na 486SX/50 ...
Mario napsal(a)
Sledge napsal(a)
Mario napsal(a)
Sledge: kdybys chtěl tak se můžu mrknou na ty cdromky nějaké 4 tu asi mám jen nevím kde zrovna jsou tak bych to přes den pohledal... a pak tu mám ještě jednu PCI grafiku s čipem Trident tgui9680-1No hele, o tu grafiku bych možná zájem měl :) Jestli bych ji ve finále využil nevim, to záleží na kvalitě výstupu, ale zkusit bych to chtěl. Jak se domluvíme? :) A kdybys nášel funkční CD-ROMku, tim líp :)
tak ty cdromky jsem našel ale jen nějaké novější 40x, 48x lite on a CR-RW Asus a Creative... tu grafiku mám taky v práci tam jdu zítra na noční tak jí vyzkouším a jestli bude OK tak se nějak domluvíme...
v rámci zlevnění poštovného doporučuji aby jsi to poslal celé mě (RAM, grafika, atd...) a já pak následně až mi Sledge pošle balík, tak bych to poslal jemu ty věci od Tebe. Já budu posílat balíky dva - jeden pro Tebe s procesorem, a druhý Sledgemu...
Neny napsal(a)
Mario napsal(a)
Sledge napsal(a)
Mario napsal(a)
v rámci zlevnění poštovného doporučuji aby jsi to poslal celé mě (RAM, grafika, atd...) a já pak následně až mi Sledge pošle balík, tak bych to poslal jemu ty věci od Tebe. Já budu posílat balíky dva - jeden pro Tebe s procesorem, a druhý Sledgemu...
OK dnes už jdu konečně do práce - byl jsem nějaký přetažený pořád po mě někdo něco chce opravit že už mi z toho asi hráblo :-D vyhlásím stop stav stačí ty 3 nefunkční monitory 3 tiskárny a nějaké PC na reinstalaci co tu zrovna mám aby tu byl solidní bordel :-D
jo to bude nejlepší pošlu to v jednom balíku takže zítra nebo pozítří s tím budu na poště ... takže jen tu grafiku a RAMky ?
Nejvíce uživatelů online: 351
Právě online:
13 Host(é)
Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)
Statistiky uživatelů:
Hosté: 14
Členové: 715
Moderátoři: 0
Administrátoři: 1
Statistiky fóra:
Skupiny: 5
Fóra: 24
Témata: 1444
Nejnovější uživatelé:
Jaroslav Šembera, Michalzchvostoskoku, gjames, Martin Janočko, jakub crhák, retro, Vince Howerton, Standa, Libertarian771, Mastafos77, sleepingmouse, Fleet, SirKokiAdministrátoři: Sledge: 5658