Zvažte možnost registrace, zatím jste zde jako
HOST

sp_LogInOutPřihlásit se
No permission to create posts
RSS

Stavba RETRO buildu 286 / 386

03/04/2025 - 21:34
WIFT
The 2nd Capital City of Beer

Sledge napsal(a)
A to jsem ti chtěl tu nástěnku to Raspberry Pi svěřit!  

Jsem to taky ještě nevzdal, ale sem do vlákna fotky dávat nebudu, spíš si vedle založím vlastní sebechvalné chlívlákno :) (i když vlastně zatím není co chválit).

No ale co jsem to chtěl:

Atari napsal(a)
Muzu jeste dotaz k tomu SCSI a HDD?

Jaky typ toho Adaptecu mas ty? Ja mam AH-1542CF/1540CF a mozna bych ho v te sestave chtel zkusit vcetne bootu.

ps- co radio karta? Maka? :-)  

RadioTrack maká, zdá se, jak víno. Důkaz místo slipů (dávám na svuj NextCloud na dobu dočasnou, nechce se mi to uploadovat na TyTrubku kvůli potenciální detekci chráněných děl). Anténa, jak má ty dva šlahouny do stran, tak pouze jeden z nich má ten plastovej úchyt na připínáček, druhej šlahoun je zakončen roztřepeným dráterm (někdo to zřejmě sundal ze zdi moc rychle). Ale funguje to.

ISA SCSI karty mám celkem tři:

• Adaptec AVA-1515 (BIOS 4700, bez floppy řadiče)
  • Adaptec AHA-1542B z výše zmíněné aukce, ale je nejspíš vadnej (floppy řadič na něm funguje, SCSI má nějaký problém a říkám si, jestli bude někdy čas, že se tomu podívám na zoubek)
  • SYM20402 (data sheet) - ten je ale určen primárně pro skenery (má 25-pin DB a la LPT), s redukcí by se samozřejmě dal připojit disk, ale nemá to BIOS, takže pouze s driverem a bez možnosti bootování.

Ten AVA-1515 jsem provozoval celkem bez potíží a prověřil jsem ho i na té 286ce.

A pak tu mám samozřejmě několik PCI kousků, což je ale pro 386 a níž no-go (nebo teda neznám 386ku s PCI slotem ;).

04/04/2025 - 08:43
Atari

Nooo tak perfektni, ze maka! Poradne si ji uzij a az ji budes chtit poslat dal, moc moc prosim napis mi

Diky za info ohledne SCSI. Ja si budu hrat s tim adaptecem a snad ho rozjedu.. mam na ceste nejakou udajne SCSI DTCT-406A ale co to bude uvidime. Snad k tomu sezenu nejaky info.

IMG_8422.jpeg

sp_PlupAttachments Attachments
04/04/2025 - 09:05
Atari

Ja rozjel tu AWE64 a jsem zatim nadsen.

k memu prekvapeni po zmenseni okna na tom bezi DOOM2, Simcity2000 apod takze zatim ok. Nevim, zda za to muze koprocesor?

a nevite co je toto za kartu?

IMG_8423-1.jpeg

sp_PlupAttachments Attachments
04/04/2025 - 10:58
WIFT

Miro Video DC1 (video grab karta).

Radio karta je k mání hned, nepotřebuju ji.

04/04/2025 - 21:51
Atari

Noo tak to nevim zda vyuziju

04/04/2025 - 22:01
WIFT

Atari napsal(a)
Noo tak to nevim zda vyuziju  

To Miro Video DC1? K tomu bude asi hlavně čelendž sehnat softwarovou výbavu.
Značku Miro si pamatuju kdysi dávno z práce - duální "S3 Trojka" (výstup na dva monitory), nějakej dvojsendvič, strašný sraní s tím, špatně to fungovalo, blbý drivery… borci to chtěli na CAD tehdá, nakonec skončili poslušně u Matroxek :).

05/04/2025 - 00:22
Atari

No to jsem si presne myslel.. no nic, pujde do regalu..

05/04/2025 - 17:29

Od výrobce MIRO mám minimálně jednu ISA zvukovku, dle čipů SB kompatibilní, je tam myslím i originální OPL3. Rozběhat jsem jí nezkoušel, ale má hezké modré provedení :)

05/04/2025 - 23:00
WIFT

Že by k tomu přece jen něco bylo?

https://retronn.de/imports/hwgal/hw_miro_video_dc1.html

No permission to create posts
Časové pásmo: Europe/Prague

Nejvíce uživatelů online: 351

Právě online:
160 Host(é)

Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)

Nejaktivnejší uživatelé:

LubikCZ: 2166

MilasPce: 1512

Sany: 1498

Neny: 1136

Powerack: 967

Logout: 934

Statistiky uživatelů:

Hosté: 14

Členové: 715

Moderátoři: 0

Administrátoři: 1

Statistiky fóra:

Skupiny: 5

Fóra: 24

Témata: 1441

Nejnovější uživatelé:

Jaroslav Šembera, Michalzchvostoskoku, gjames, Martin Janočko, jakub crhák, retro, Vince Howerton, Standa, Libertarian771, Mastafos77, sleepingmouse, Fleet, SirKoki, awlo, Jiří Dobrý

Administrátoři: Sledge: 5657

Podpořit finančním příspěvkem »

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

21 patronů přispívá částkou 2476 Kč měsíčně

Je to malá dvacka pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)
Podpořit nákupem na e-shopu »
Podtácek - disketaPodtácek - disketa 98 Kč
Shadow bazar, retro herní džungle