Stavba RETRO buildu 286 / 386
Sledge napsal(a)
A to jsem ti chtěltu nástěnkuto Raspberry Pi svěřit!
Jsem to taky ještě nevzdal, ale sem do vlákna fotky dávat nebudu, spíš si vedle založím vlastní sebechvalné chlívlákno :) (i když vlastně zatím není co chválit).
No ale co jsem to chtěl:
Atari napsal(a)
Muzu jeste dotaz k tomu SCSI a HDD?Jaky typ toho Adaptecu mas ty? Ja mam AH-1542CF/1540CF a mozna bych ho v te sestave chtel zkusit vcetne bootu.
ps- co radio karta? Maka? :-)
RadioTrack maká, zdá se, jak víno. Důkaz místo slipů (dávám na svuj NextCloud na dobu dočasnou, nechce se mi to uploadovat na TyTrubku kvůli potenciální detekci chráněných děl). Anténa, jak má ty dva šlahouny do stran, tak pouze jeden z nich má ten plastovej úchyt na připínáček, druhej šlahoun je zakončen roztřepeným dráterm (někdo to zřejmě sundal ze zdi moc rychle). Ale funguje to.
ISA SCSI karty mám celkem tři:
- Adaptec AVA-1515 (BIOS 4700, bez floppy řadiče)
- Adaptec AHA-1542B z výše zmíněné aukce, ale je nejspíš vadnej (floppy řadič na něm funguje, SCSI má nějaký problém a říkám si, jestli bude někdy čas, že se tomu podívám na zoubek)
- SYM20402 (data sheet) - ten je ale určen primárně pro skenery (má 25-pin DB a la LPT), s redukcí by se samozřejmě dal připojit disk, ale nemá to BIOS, takže pouze s driverem a bez možnosti bootování.
Ten AVA-1515 jsem provozoval celkem bez potíží a prověřil jsem ho i na té 286ce.
A pak tu mám samozřejmě několik PCI kousků, což je ale pro 386 a níž no-go (nebo teda neznám 386ku s PCI slotem ;).
Atari napsal(a)
Noo tak to nevim zda vyuziju
To Miro Video DC1? K tomu bude asi hlavně čelendž sehnat softwarovou výbavu.
Značku Miro si pamatuju kdysi dávno z práce - duální "S3 Trojka" (výstup na dva monitory), nějakej dvojsendvič, strašný sraní s tím, špatně to fungovalo, blbý drivery… borci to chtěli na CAD tehdá, nakonec skončili poslušně u Matroxek :).
Nejvíce uživatelů online: 351
Právě online:
160 Host(é)
Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)
Statistiky uživatelů:
Hosté: 14
Členové: 715
Moderátoři: 0
Administrátoři: 1
Statistiky fóra:
Skupiny: 5
Fóra: 24
Témata: 1441
Nejnovější uživatelé:
Jaroslav Šembera, Michalzchvostoskoku, gjames, Martin Janočko, jakub crhák, retro, Vince Howerton, Standa, Libertarian771, Mastafos77, sleepingmouse, Fleet, SirKoki, awlo, Jiří DobrýAdministrátoři: Sledge: 5657