Stavba RETRO buildu 286 / 386
Mohl bych otravovat s fotkou a pripadne cenovkou do SZ? Dekuji!
Prakticky jsem asi rozhodnut, ze projekt 286 predam nekomu dalsimu.. bohuzel te prace kolem vseho je more a na pc uz nezbyva cas. Uz ani prostor takze redukce..
Takze nyni me pohltila predstava 386+387, 32MB, SCSI boot+cd-rom i s radio kartou
Tak Presario i 286 je u noveho majetele..
Na stole tedy misto pro stavbu 386..
Sehnal jsem zajimavy case ovsem netusil jsem jak hodne je vyzity.. prakticky vse znovu. Komplet do sroubku rozdelat, vse vycistit a vsechny kabely dodelat.. trochu ozivit bilou.. no.. nebejt ta krabice zajimava, tak leti..
CD-ROM bych dal nejakou bez popisu, tato docasne nez nejakou sezenu..
s CRT se uz nechci tahat tak proto toto 15” Fujitsu lcd. Nejakemu lepsimu, novejsime LCD 15-17” 4:3 s retro vizazi bych se nebranil
oboje pokud by nekdo mel na prodej, rad zakoupim
jinak jsem neveril tomu kolik je prace sehnat a najumperovat vhodny turbo LCD do CASE, ktery nejde pomalu ani vygooglit.
PS-kdyby sel editovat podpis, rad bych upravil(zmensil) ten muj sloh
WIFT napsal(a)
Ten soft od toho rádia by se mi hodil, rádiokartu tu mám taky (8-bit ISA) a nemám k tomu soft ;).
Hele jestli mi posles emila, rad poslu at se to nepropadne do hlubin..
Pripadne nejde zde udelat nejaka databaze free SW ke stazeni? Asi by to zvedlo navstevnost a bylo by sem i vice prokliku z vyhledavacu..
Sledge napsal(a)
@Atari: Z těch dvou jasně AWE64. Protože oba sdílejí tutéž zásadní nevýhodu, tedy CQM místo OPL3, na druhou stranu AWE64 nemá žádný z bugů a problémů, kterými je SB16 prolezlý :) Ideálně bych zvolil AWE64 a k němu sólo nějakou lacinou zvukovku pro OPL3 / ESFM / CrystalFM.
Ok. Zacnu s AWE64 a uvidime. Oni mi tak trochu dovhazi i ISA sloty. Premyslim jeste nad SCSI radicem a nejaky vetsi+rychlejsi HDD.
Mam Adaptec AHA1542CF/1540CF a teprve budu zjistovat, zda by byl pro toto vhodny.
Atari napsal(a)
Hele jestli mi posles emila, rad poslu at se to nepropadne do hlubin..
Pripadne nejde zde udelat nejaka databaze free SW ke stazeni? Asi by to zvedlo navstevnost a bylo by sem i vice prokliku z vyhledavacu..
Poslal jsem SZ, díky, já v podstatě potřebuju jen zjistit, jestli ta karta chodí :). Někdo by ji třeba rád ještě uživil, tak abych věděl, že to můžu nabídnout k odvozu a neni to rovnou do šrotu. Je to tahle, předpokládám, že u nás ani nic jinýho toho času k mání nebylo.
EDIT: Tak asi se mi povedlo ten soft najít na DriverGuide (sice tenhle typ webu nemám rád, ale obezřetnost mě dovedla až k souboru RadioTrack.zip, ve kterém je FMDOS, SETUP, WINRADIO a setup/install/readme v rootu, tedy to vypadá, že to je vskutku ono). Příležitostně zkusim.
Jinak ještě mě napadá stran té staré diskuze s rozchozením CDROMky na řadiči na té ESS zvukovce - podle mě ideální na otestování funkčnosti a co je to vlastně za řadič, je DOSový HWiNFO. Umí ty řadiče osahat a ideálně když tam je na tom třeba HDD, tak ho ukáže. Podporuje od primary až po quaternary (4 IDE řadiče, tedy až 8 zařízení). Driver na to netřeba, baví se s hardwarwm napřímo. Pakliže by to něco našlo, teprve bych řešil driver schopný to též vidět.
Já vím, vzpomněl jsem si brzo, co? :-D
WIFT napsal(a)
Mladej dobře :). Rád bych řekl, že se mu to bude v životě hodit, ale červíček pochybnosti hlodá, jestli už na to nehledím jen jako husákovskej boomer.
No popravde, hodit se mu to asi nebude ale beru to jako aby se naucil od zacatku co dela cpu, proc tam je grafika/zvukovka nebo rozdil mezi ram/rom..
WIFT napsal(a)
Jinak ještě mě napadá stran té staré diskuze s rozchozením CDROMky na řadiči na té ESS zvukovce - podle mě ideální na otestování funkčnosti a co je to vlastně za řadič, je DOSový HWiNFO. Umí ty řadiče osahat a ideálně když tam je na tom třeba HDD, tak ho ukáže. Podporuje od primary až po quaternary (4 IDE řadiče, tedy až 8 zařízení). Driver na to netřeba, baví se s hardwarwm napřímo. Pakliže by to něco našlo, teprve bych řešil driver schopný to též vidět.Já vím, vzpomněl jsem si brzo, co? :-D
lepsi pozde nez vubec ;-) urcite to vyzkousim. Diky
Nejvíce uživatelů online: 351
Právě online:
16 Host(é)
Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)
Statistiky uživatelů:
Hosté: 14
Členové: 715
Moderátoři: 0
Administrátoři: 1
Statistiky fóra:
Skupiny: 5
Fóra: 24
Témata: 1443
Nejnovější uživatelé:
Jaroslav Šembera, Michalzchvostoskoku, gjames, Martin Janočko, jakub crhák, retro, Vince Howerton, Standa, Libertarian771, Mastafos77, sleepingmouse, Fleet, SirKokiAdministrátoři: Sledge: 5658