Zvažte možnost registrace, zatím jste zde jako
HOST

sp_LogInOutPřihlásit se
No permission to create posts
RSS

Stavba RETRO buildu 286 / 386

06/03/2025 - 00:36
Atari

Mohl bych otravovat s fotkou a pripadne cenovkou do SZ? Dekuji!

Prakticky jsem asi rozhodnut, ze projekt 286 predam nekomu dalsimu.. bohuzel te prace kolem vseho je more a na pc uz nezbyva cas. Uz ani prostor takze redukce.. 

Takze nyni me pohltila predstava 386+387, 32MB, SCSI boot+cd-rom i s radio kartou

07/03/2025 - 17:04
Rootan
Morava

Jasně není problém, zítra se k tomu dostanu, nafotím a pošlu. 

15/03/2025 - 09:29
Atari

Potrebuji jen zdroj ale pokud by byl case s LCD tak bych ho vzal.

Jinak jsem zredukoval stroje takze je vice casu na 386.. pokud prijdu na to jak aktualizovat podpis tak upravim

24/03/2025 - 20:53
Atari

IMG_8297.jpegIMG_8295.jpegTak Presario i 286 je u noveho majetele.. 

Na stole tedy misto pro stavbu 386..

Sehnal jsem zajimavy case ovsem netusil jsem jak hodne je vyzity.. prakticky vse znovu. Komplet do sroubku rozdelat, vse vycistit a vsechny kabely dodelat.. trochu ozivit bilou.. no.. nebejt ta krabice zajimava, tak leti..

IMG_8299.jpeg

sp_PlupAttachments Attachments
24/03/2025 - 22:10
Atari

Dodan zdroj, displej od turba a konecne board s 386DX 40 + koprocesor, grafika, disk, mechniky.. takova klasika

povedla se rozjet radio karta takze pri praci v DOSu hraje na pozadi radio

trochu to zacina vypadat..

IMG_8302.jpegIMG_8300.jpegIMG_8301.jpeg

25/03/2025 - 13:43
MilasPce
Pardubice

To povedlo a je to super stroj. Ještě vyhodit CDROM a pořídit dobový monitor.

25/03/2025 - 15:02

CD-ROMku bych neřešil, praktičnost vítězí nad dobovou věrností, ale s tím CRT monitorem nelze nesouhlasit. Upřímně řečeno radši bych u těch starých PC viděl moderní LCD monitor, než tahle stará LCDčka, ta prostě nejsou dobrá :)

25/03/2025 - 18:51
Atari

CD-ROM bych dal nejakou bez popisu, tato docasne nez nejakou sezenu..

s CRT se uz nechci tahat tak proto toto 15” Fujitsu lcd. Nejakemu lepsimu, novejsime LCD 15-17” 4:3 s retro vizazi bych se nebranil

oboje pokud by nekdo mel na prodej, rad zakoupim

jinak jsem neveril tomu kolik je prace sehnat a najumperovat vhodny turbo LCD do CASE, ktery nejde pomalu ani vygooglit.

PS-kdyby sel editovat podpis, rad bych upravil(zmensil) ten muj sloh

IMG_8315.jpeg

25/03/2025 - 20:54

Podpisy vypnuty, stejně akorát zabírají místo :)

26/03/2025 - 00:12
Atari

Jeste dotaz ke zvukovkam. Nasel jsem tu Sound Blaster AWE64 CT4500 a Sound Blaster 16 CT2950. Ktera bude pro ten DOS a Win3.11 lepsi? Vim, ze ani jedna neni perfektni ale…. Diky

26/03/2025 - 11:22
WIFT
The 2nd Capital City of Beer

Ten soft od toho rádia by se mi hodil, rádiokartu tu mám taky (8-bit ISA) a nemám k tomu soft ;).

26/03/2025 - 21:42

@Atari: Z těch dvou jasně AWE64. Protože oba sdílejí tutéž zásadní nevýhodu, tedy CQM místo OPL3, na druhou stranu AWE64 nemá žádný z bugů a problémů, kterými je SB16 prolezlý :) Ideálně bych zvolil AWE64 a k němu sólo nějakou lacinou zvukovku pro OPL3 / ESFM / CrystalFM.

26/03/2025 - 22:01
Atari

WIFT napsal(a)
Ten soft od toho rádia by se mi hodil, rádiokartu tu mám taky (8-bit ISA) a nemám k tomu soft ;).  

Hele jestli mi posles emila, rad poslu at se to nepropadne do hlubin..

Pripadne nejde zde udelat nejaka databaze free SW ke stazeni? Asi by to zvedlo navstevnost a bylo by sem i vice prokliku z vyhledavacu..

26/03/2025 - 22:06
Atari

Sledge napsal(a)
@Atari: Z těch dvou jasně AWE64. Protože oba sdílejí tutéž zásadní nevýhodu, tedy CQM místo OPL3, na druhou stranu AWE64 nemá žádný z bugů a problémů, kterými je SB16 prolezlý :) Ideálně bych zvolil AWE64 a k němu sólo nějakou lacinou zvukovku pro OPL3 / ESFM / CrystalFM.  

Ok. Zacnu s AWE64 a uvidime. Oni mi tak trochu dovhazi i ISA sloty. Premyslim jeste nad SCSI radicem a nejaky vetsi+rychlejsi HDD. 

Mam Adaptec AHA1542CF/1540CF a teprve budu zjistovat, zda by byl pro toto vhodny.

27/03/2025 - 23:21
WIFT

Atari napsal(a)

Hele jestli mi posles emila, rad poslu at se to nepropadne do hlubin..

Pripadne nejde zde udelat nejaka databaze free SW ke stazeni? Asi by to zvedlo navstevnost a bylo by sem i vice prokliku z vyhledavacu..  

Poslal jsem SZ, díky, já v podstatě potřebuju jen zjistit, jestli ta karta chodí :). Někdo by ji třeba rád ještě uživil, tak abych věděl, že to můžu nabídnout k odvozu a neni to rovnou do šrotu. Je to tahle, předpokládám, že u nás ani nic jinýho toho času k mání nebylo.

IMG_20250327_231819.jpg

EDIT: Tak asi se mi povedlo ten soft najít na DriverGuide (sice tenhle typ webu nemám rád, ale obezřetnost mě dovedla až k souboru RadioTrack.zip, ve kterém je FMDOS, SETUP, WINRADIO a setup/install/readme v rootu, tedy to vypadá, že to je vskutku ono). Příležitostně zkusim.

28/03/2025 - 12:20
Atari

Koukam, takhle z dalky. karta vypada stejne. SW je urcite stejny takze myslim, ze to pojede. 
dej potom vedet

Pokud by ses chtel karty prodat tak dej vedet.. rad bych tuto stejnou kartu mel v zaloze na pude

28/03/2025 - 17:51
WIFT

Pokud bude fungovat, jsi první ve frontě "za odvoz/symbolickou cenu" :) Mně je to prostě jen líto vyhodit. I kdyby to bylo na náhradní díly. Ale bylo by mi blbý to aspoň nevyzkoušet.

28/03/2025 - 18:35
Atari

Super. Diky moc.

Mladej (5let) me tech par dni sledoval jak se peru s tou stavbou 386+387 od sroubku az po spusteni maria, gpc formuli az se bojim toho, ze bude chtit skladat taky. Takze se kazda ISA karta, ktera funguje, hodi pro vyuku :-)

28/03/2025 - 18:58
Atari

Jeste by me zajimalo toto. Zda to teda neni jen pro win. A pokud ano, zda bylo mysleno i na 3.1.

https://flesko.cz/programscz.html

28/03/2025 - 21:48
WIFT

Mladej dobře :). Rád bych řekl, že se mu to bude v životě hodit, ale červíček pochybnosti hlodá, jestli už na to nehledím jen jako husákovskej boomer.

28/03/2025 - 21:57
WIFT

Jinak ještě mě napadá stran té staré diskuze s rozchozením CDROMky na řadiči na té ESS zvukovce - podle mě ideální na otestování funkčnosti a co je to vlastně za řadič, je DOSový HWiNFO. Umí ty řadiče osahat a ideálně když tam je na tom třeba HDD, tak ho ukáže. Podporuje od primary až po quaternary (4 IDE řadiče, tedy až 8 zařízení). Driver na to netřeba, baví se s hardwarwm napřímo. Pakliže by to něco našlo, teprve bych řešil driver schopný to též vidět.

Já vím, vzpomněl jsem si brzo, co? :-D

29/03/2025 - 18:15
Atari

WIFT napsal(a)
Mladej dobře :). Rád bych řekl, že se mu to bude v životě hodit, ale červíček pochybnosti hlodá, jestli už na to nehledím jen jako husákovskej boomer.  

No popravde, hodit se mu to asi nebude ale beru to jako aby se naucil od zacatku co dela cpu, proc tam je grafika/zvukovka nebo rozdil mezi ram/rom.. 

WIFT napsal(a)
Jinak ještě mě napadá stran té staré diskuze s rozchozením CDROMky na řadiči na té ESS zvukovce - podle mě ideální na otestování funkčnosti a co je to vlastně za řadič, je DOSový HWiNFO. Umí ty řadiče osahat a ideálně když tam je na tom třeba HDD, tak ho ukáže. Podporuje od primary až po quaternary (4 IDE řadiče, tedy až 8 zařízení). Driver na to netřeba, baví se s hardwarwm napřímo. Pakliže by to něco našlo, teprve bych řešil driver schopný to též vidět.

Já vím, vzpomněl jsem si brzo, co? :-D  

lepsi pozde nez vubec ;-) urcite to vyzkousim. Diky

01/04/2025 - 19:43
Atari

Muzu jeste dotaz k tomu SCSI a HDD?

Jaky typ toho Adaptecu mas ty? Ja mam AH-1542CF/1540CF a mozna bych ho v te sestave chtel zkusit vcetne bootu.

ps- co radio karta? Maka? :-)

02/04/2025 - 07:56
WIFT

Dostanu se k tomu nejdřív v neděli, jsem teď pracovně vytížen mimo domov a jedu i víkendy, snad na to někde kus času urvu. Poslední víkend jsem si zkoušel hrát s novou pájecí stanicí - přehazoval jsem mSATA slot z jedný desky na druhou a zatím to nefunguje, mSATA SSD v PC není vidět ;-).

03/04/2025 - 19:14

A to jsem ti chtěl tu nástěnku to Raspberry Pi svěřit!

No permission to create posts
Časové pásmo: Europe/Prague

Nejvíce uživatelů online: 351

Právě online:
16 Host(é)

Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)

Nejaktivnejší uživatelé:

LubikCZ: 2166

MilasPce: 1512

Sany: 1498

Neny: 1136

Powerack: 967

Logout: 934

Statistiky uživatelů:

Hosté: 14

Členové: 715

Moderátoři: 0

Administrátoři: 1

Statistiky fóra:

Skupiny: 5

Fóra: 24

Témata: 1443

Nejnovější uživatelé:

Jaroslav Šembera, Michalzchvostoskoku, gjames, Martin Janočko, jakub crhák, retro, Vince Howerton, Standa, Libertarian771, Mastafos77, sleepingmouse, Fleet, SirKoki

Administrátoři: Sledge: 5658

Podpořit finančním příspěvkem »

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

23 patronů přispívá částkou 2576 Kč měsíčně

Je to malá dvacka pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)
Podpořit nákupem na e-shopu »
Hrnek plecháč Hrnek plecháč "Svatý grál" IDDQD 286 Kč
Shadow bazar, retro herní džungle