Má první 286AT
AfBu napsal(a)
Nebudu učit orla létat, takže si sem ten odkaz odložím spíš pro sebe, nebo pro další dobrodruhy co sem zabloudí v budoucnu, ale info o te baterii vč. náhrad je tady:
http://www.minuszerodegrees.net/5170/battery/5170_battery.htm
Díky. Ono toho je na netu všude dost, já preferuji naše luhy a háje, ale samobastlení taky není špatná věc, ale musí na to být nálada :)
Tak, díky Sledgovi už mám obraz, baterie je podle očekávání mrtvá a s ní i veškeré nastavení v CMOS. Díky tomu bych si ani nic nedělal z té chyby paměti, ale ono to tvrdí, že nevidí žádnou disketovku (zkoušel jsem originální 5"1/4, obě pozice na kabelu, vyměnit kabel, připojit 3.5", pořád nic). To jsem zvědavej z čeho to nabootuju, abych spustil gsetup :D
Ps: disketovka se během toho co se na jí bios pokouší zjistit rozsvítí a zase zhasne.
Sledge napsal(a)
1+2) Já bych si asi nekomplikoval život a sehnal nějakou VGA kartu, 286ce bude slušet víc :) Na druhou stranu chápu, že chceš zachovat původní konfiguraci. Pak ano, podle toho, co jsem dohledal, něco z těch RCA konektorů asi dostaneš, ale co, to záleží na konkrétní kartě. Když budeš mít kliku, z jednoho poleze aspoň černobílý obraz.
Proč se domníváš, že 286-ce bude líp slušet VGA karta?
Nemám na mysli, že je v současné době praktičtější. Já jsem dostal na stůl také nekompletní 286-ku "Slušovice" a přemýšlím, jak ji zkompletovat co nejblíž původnímu stavu: grafika VGA/EGA, disk IDE/MFM??
Zajímaly by mne i další názory na tohle téma.
Je to subjektivní, dobově je asi správně obojí. Když vezmu jako standard IBM, tak původní PC/AT měl ve standardní konfiguraci 286 a možnost EGA (VGA ještě ne), naopak IBM PS/2 Model 50 měl 286ku a VGA. A protože je VGA mnohem praktičtější, a spousta her, kterým stačí 286ka, ve VGA běží, šel bych cestou VGA.
Zdar AfBu, pokročil jsi nějak? Já stačil jen rozebrat zdroj a nestačil jsem se divit. Je potřeba propájet ten levý velký kondík. Hýbe se, je tam studeňák jako kráva. Až vyndám celou desku, tak zkontroluji i ostatní součástky, ale takhle to zatím vypadá jen na ten jeden kondík. Ale nemám jakousi pastu, která je mezi dvěma hliníkovými plechy, tak to ještě nějakou tu dobu počká.
Tady je ještě malé videjko. Asi to bude ojedinělý případ, ale stejně bych se na to taky mrkl, být tebou.
Nejvíce uživatelů online: 351
Právě online:
15 Host(é)
Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)
Statistiky uživatelů:
Hosté: 14
Členové: 715
Moderátoři: 0
Administrátoři: 1
Statistiky fóra:
Skupiny: 5
Fóra: 24
Témata: 1441
Nejnovější uživatelé:
Jaroslav Šembera, Michalzchvostoskoku, gjames, Martin Janočko, jakub crhák, retro, Vince Howerton, Standa, Libertarian771, Mastafos77, sleepingmouse, Fleet, SirKoki, awlo, Jiří DobrýAdministrátoři: Sledge: 5657