Zvažte možnost registrace, zatím jste zde jako
HOST

sp_LogInOutPřihlásit se
No permission to create posts
RSS

Má první 286AT

11/11/2018 - 06:50
LubikCZ

AfBu napsal(a)

Nebudu učit orla létat, takže si sem ten odkaz odložím spíš pro sebe, nebo pro další dobrodruhy co sem zabloudí v budoucnu, ale info o te baterii vč. náhrad je tady:

http://www.minuszerodegrees.net/5170/battery/5170_battery.htm  

Díky. Ono toho je na netu všude dost, já preferuji naše luhy a háje, ale samobastlení taky není špatná věc, ale musí na to být nálada :)

26/11/2018 - 15:27
AfBu

Tak, díky Sledgovi už mám obraz, baterie je podle očekávání mrtvá a s ní i veškeré nastavení v CMOS. Díky tomu bych si ani nic nedělal z té chyby paměti, ale ono to tvrdí, že nevidí žádnou disketovku (zkoušel jsem originální 5"1/4, obě pozice na kabelu, vyměnit kabel, připojit 3.5", pořád nic). To jsem zvědavej z čeho to nabootuju, abych spustil gsetup :D

Ps: disketovka se během toho co se na jí bios pokouší zjistit rozsvítí a zase zhasne.

Má první 286AT | Strana 2 | PC: Retro PC sestavy | Forum

14/01/2019 - 18:42
Olomouc

Sledge napsal(a)
1+2) Já bych si asi nekomplikoval život a sehnal nějakou VGA kartu, 286ce bude slušet víc :) Na druhou stranu chápu, že chceš zachovat původní konfiguraci. Pak ano, podle toho, co jsem dohledal, něco z těch RCA konektorů asi dostaneš, ale co, to záleží na konkrétní kartě. Když budeš mít kliku, z jednoho poleze aspoň černobílý obraz.

Proč se domníváš, že 286-ce bude líp slušet VGA karta?

Nemám na mysli, že je v současné době praktičtější. Já jsem dostal na stůl také nekompletní 286-ku "Slušovice" a přemýšlím, jak ji zkompletovat co nejblíž původnímu stavu: grafika VGA/EGA, disk IDE/MFM??

Zajímaly by mne i další názory na tohle téma.

14/01/2019 - 18:54

Je to subjektivní, dobově je asi správně obojí. Když vezmu jako standard IBM, tak původní PC/AT měl ve standardní konfiguraci 286 a možnost EGA (VGA ještě ne), naopak IBM PS/2 Model 50 měl 286ku a VGA. A protože je VGA mnohem praktičtější, a spousta her, kterým stačí 286ka, ve VGA běží, šel bych cestou VGA.

14/01/2019 - 20:24
MilasPce
Pardubice

Původní TNS AT se začalo vyrábět od roku 1987 s CGA, později EGA (jsem se dočetl). Souhlasím však se Sledgem, většina kusů byla z roku 1988 a to se už ve světě se už všude dávalo VGA. Takže kdo uměl, mohl mít (voják se stará, voják má).

01/06/2020 - 11:07
LubikCZ

Zdar AfBu, pokročil jsi nějak? Já stačil jen rozebrat zdroj a nestačil jsem se divit. Je potřeba propájet ten levý velký kondík. Hýbe se, je tam studeňák jako kráva. Až vyndám celou desku, tak zkontroluji i ostatní součástky, ale takhle to zatím vypadá jen na ten jeden kondík. Ale nemám jakousi pastu, která je mezi dvěma hliníkovými plechy, tak to ještě nějakou tu dobu počká.P1140116_.jpgP1140127_.jpg

sp_PlupAttachments Attachments
01/06/2020 - 11:10
LubikCZ

Tady je ještě malé videjko. Asi to bude ojedinělý případ, ale stejně bych se na to taky mrkl, být tebou.

No permission to create posts
Časové pásmo: Europe/Prague

Nejvíce uživatelů online: 351

Právě online:
15 Host(é)

Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)

Nejaktivnejší uživatelé:

LubikCZ: 2166

MilasPce: 1512

Sany: 1498

Neny: 1136

Powerack: 967

Logout: 934

Statistiky uživatelů:

Hosté: 14

Členové: 715

Moderátoři: 0

Administrátoři: 1

Statistiky fóra:

Skupiny: 5

Fóra: 24

Témata: 1441

Nejnovější uživatelé:

Jaroslav Šembera, Michalzchvostoskoku, gjames, Martin Janočko, jakub crhák, retro, Vince Howerton, Standa, Libertarian771, Mastafos77, sleepingmouse, Fleet, SirKoki, awlo, Jiří Dobrý

Administrátoři: Sledge: 5657

Podpořit finančním příspěvkem »

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

21 patronů přispívá částkou 2476 Kč měsíčně

Je to malá dvacka pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)
Podpořit nákupem na e-shopu »
Retro podložka pod myš VALHALLA - 233x196x4mmRetro podložka pod myš VALHALLA - 233x196x4mm 219 Kč
Shadow bazar, retro herní džungle