IBM 130 100DX4 Model 6271-V5F
Tak jsem k této 486-ce pořídil světlou klávesnici. Když jsem ji přinesl a zapojil do mého nového počítače tak se ani nerozsvítila. Docela zklamán jsem ji celou rozebral a přeměřil všechny dráty, protože jsem myslel že je ulámaný kabel. Všechno bylo v pořádku tak jsem ji rozmrzele zase smontoval v domnění, že jsem si koupil cihlu :) .
Jaké bylo moje překvapení, když jsem v zoufalství zapojil onu 486-ku a vida ona fungovala.
To mě překvapilo tak jsem ještě v rozpoutaném bádání zapojil základní desku PS2/30-86 (PC XT i8086) a klávesnice fungovala i v režimu PC XT. Nakonec jsem s PC XT vyzkoušel i černou IBM klávesnici a také fungovala.
Závěr: IBM klávesnice starších modelů se domlouvají s počítačem IBM ve kterém režimu mají pracovat (XT/AT), proto se základní deskou od jiného výrobce nemusí fungovat.
Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje.
Někdy je teorie spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč ...
Nejvíce uživatelů online: 351
Právě online:
29 Host(é)
Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)
Statistiky uživatelů:
Hosté: 14
Členové: 684
Moderátoři: 0
Administrátoři: 1
Statistiky fóra:
Skupiny: 5
Fóra: 24
Témata: 1415
Nejnovější uživatelé:
Pluto, Brbla, VasilijP, Snnsnsnn, Franta, pepapantak, isidor, Wolis, Martin Rulf, bujny, Pavel Pavel, LEON Pilot, Jan “Druid” Schicho, POLÁŠEK TOMÁŠ, StanosAdministrátoři: Sledge: 5644