COMPAtibility and Quality (Deskpro EN SFF 6350 "Smolík")
Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje.
Někdy je teorie spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč ...
To má být nějaká provokace nebo mi to děláte schválně, chlapci? Má to podstavec? Pokud ano a fakt to jsi ochoten poslat dál (jakkoliv žena samozřejmě přehání a do ENIACu tomu pár metrů krychlových chybí), pošli mi do PM požadovanou cenu a způsob dopravy, určitě se domluvíme, když je to poslední chybějící kousek do kompletu.
Nebuď takový pesimista, nechal jsem si poslat dva CRT monitory a oba dva přežily :) Krabice byly vystlané polystyrenem, bublinami apod. V druhém případě to dokonce kolem obrazovky nebylo obalené úplně štastně, stačil drobný průraz kartónem a došlo by na střepy, ale měl jsem kliku :) Takže zabalit to tak, aby to přežilo poštu, není nemožné :)
@Sledge: to ale byly 15", ne? 17" má okolo 15-25 kg (to Eizo) poctivých a to je o hubu. Těžiště u obrazovky, stačí to otočit v origo krabici a už s tím plápoláš a ani nálepka KŘEHKÉ to nezachrání, pošťáci jsou taky jenom lidi. Tohle je na osobko. Jako dá se zabalit i choulostivé dobře (já to balím do bublin a krabice a tu pak ještě do větší mezi bubliny nebo aspoň zmačkané noviny + balicí papír a motouz), ale trojkombinace váha+sklo+elektronika není nejvhodnější pro přepravní služby.
@nox: jak to dopadlo? Banku nemají, zato dva antukové kurty?
Obložit to polystyrenem (ideálně těma originálníma skořepinama, ale kdo je leta schovává?) je základ, ale když tou krabicí třísknou o zem, polystyren to nezachrání. Už se s Milasem domlouváme na osobním převzetí, není to zas tak daleko - cca 120 km. Bylo by škoda nechat to rozflákat a ono se s tím fakt blbě manipuluje, vím to od toho Flatronu a to je odlehčená verze z posledních let výroby CRT.
17" ve Znojmě - https://pc.bazos.cz/inzerat/125632480/17-crt-monitor-compaq-s710.php
Když jsme u toho COMPAQu, vyskočilo na mě na Youtube tohle nový video se zajímavě řešenou bednou/boardem. No a všechno je pěkně obrandovaný, takže min. Phillovi to radost udělá. Btw to CRT s repráky po bocích v dobovém časáku vypadá cool, i když zvkové podání muselo asi pěkně pokulhávat, že? Máte někdo doma takový?
Compaq LTE Elite 4/50CX, 4/75CX, LTE 5280 + Multibay Expansion Base
ThinkPads 365X, 370C, 570E, 600E, 701CS, 755C, 760XL, 770, X41T, R30, T23, několik T4X, T6X a pracovní T400
Toshiba T3200SXC
Díky za avízo, už jsem ho taky viděl a bral bych ho bez debat a bez milosti, ale v době, kdy ho vystavili, už jsme s MilasemPce domlouvali převzetí toho jeho. Tímto ještě jednou děkuju Milanovi za jeho všímavost a ochotu tahat se s tím domů, ale za záchranu před nelítostnými válci drtičky v recyklační lince tenhle kousek určitě stál:
Jde o P (Professional) řadu, která znamená Diamondtron obrazovku a kvalitní elektroniku, umožňující vysoké obnovovací frekvence. Tohle nešlo nevzít.
Co se týká Compaqu, ten původní (před spojením s HP) dělal zajímavé kousky a díky objemu výroby se jich docela dost zachovalo, ale hlavně za louží, odkud kombinace vysoké ceny dopravného, DPH a clo plus nutná konvergence ze 110 na 230V poněkud komplikují dovoz. Na starém kontinentu už toho je k sehnání míň, spoustu pohltily recyklační linky.
Ty nacvakávací bedny na monitor mělo myslím Presario, což bylo něco jako uni multimedia řada (jak asi řešili magnety v koších repro a jejich vliv na obrazovku, stíněním?) - kancelářské stroje byly Deskpro, pak dělali notesy (Armada) a tenkouše a PDA iPaq. Po spojení s HP zůstala značka Compaq u některých řad produktů, ale už je to "HP style".
Statistiky uživatelů:
Hosté: 14
Členové: 684
Moderátoři: 0
Administrátoři: 1
Statistiky fóra:
Skupiny: 5
Fóra: 24
Témata: 1415
Nejnovější uživatelé:
Pluto, Brbla, VasilijP, Snnsnsnn, Franta, pepapantak, isidor, Wolis, Martin Rulf, bujny, Pavel Pavel, LEON Pilot, Jan “Druid” Schicho, POLÁŠEK TOMÁŠ, StanosAdministrátoři: Sledge: 5644