Compaq Presario 460
Jak píše petrbross - pro Quaka potřebuješ Pentium, tečka. Ani 5x86 přetočená na 160MHz a podpořená Voodoo kartou to rozumně nezvládne :) Viz můj test.
Atari napsal(a)
Spis by me zajimaly hry, kde je hranice hratelnych a nejratelnych u DX2/66 oproti AM5x86/133MHz (neboli P75)
Inak z tohto postrehu by mohla byt celkom zaujimava komplet nova temicka , mozno aj clanok - rozpis odporucanych kultovych hier na generacie procesorov (80286, 80386,80486, Pentium, PentiumII-PentiumIII atd.), resp. odporucaneho hardwaru zostav (napr. aj kvoli kompatibilite niektorych hier). Sledge co Ty na to?
Koukám, ten atlas je zajímavější než pc :-) tuhle sem ho chtěl vyhodit takže nemám? :-)
No dnes se mi podařilo sehnat COMPAQ bílou klávesnici a rýsujou se dobové repro tak uvidíme. Brzy bude snad i HDD, který bude v lepší kondici než tento aktuální.. začíná "cvakat" takže se asi blíží jeho konec. Snad ještě zvládne přenést data na nový.. :-/
a další dotaz - Kdo na čem rozjel The Need for Speed 1? :-)
LubikCZ napsal(a)
Taky ho mám i s tím atlasem :D, jen by mě zajímalo to připojení CD-ROM mechaniky přes LPT. Takovou mechaniku mám a určitě je potřeba nějaký ovladač, existuje nějaký univerzální nebo je potřeba nějaký konkrétní pro daný typ mechaniky?
Skus zistit od akeho vyrobcu je. Ja mam napriklad od vyrobcu Shuttle, a boli k tomu instalacky. Mozem sa pokusit vytvorit img subor a vyskusaj ci nezaslapu (len podari sa mi to az tak o tyzden dva...potrebujem to dohladat a nestiham sa teraz tomu venovat).
Sledge napsal(a)
Jo, to je fakt, CD-ROMka se hodí. Zrovna LPT se bude asi shánět trochu blbě. Může ještě na prasáka vytáhnou zevnitř kšandu a napájení pro klasickou mechaniku, ale to bude vypadat neesteticky :)
Našel jsem tohle:
CD mechanika je jen pro foto, jaká tam byla původně nevím. Bude to chtít určitě řadič.
Tak mechanika pres LPT by se hodila.. vcera jsem zkousel zarizeni jmenem Gembird konvertor - redukce USB 2.0 na IDE 40/44 a SATA, pro 2.5" i 3.5" HDD.. viz foto..
Ovsem jediny ceho jsem dosahl je, ze mi prilozeny zdroj zacoudil zasmradil a ve finale osklive bouchnul! (Tudiz bacha na toto zarizeni) Dlouho jsem nebyl takhle vykulenej! Myslel jsem, ze je po disku ale ten to dal..
Takze, jedu opet skrze diskety a to opravdu u treba C&C ci NFS nepujde.
Ksandu z PC cumet nenecham.. to je opravdu prasarna.. navic by to mozna ani neslo.. zkusim jeste dnes u druheho pc dat disk primo dovnitr a uvidime
jjilek napsal(a)
Hledal jsem o tom něco, zatím neúspěšně.
Něco jsem vygoogloval:
http://minuszerodegrees.net/backpack_cdrom/backpack_cdrom.htm
http://oldcomputer.info/media/hp7200/
https://modelrail.otenko.com/retro/compaq-deskpro-386s20n-parallel-port-cd-rom-drive
Protože tyhle přídavné CDROMky mám dvě podobné, tak to stojí za vyzkoušení v prostředním linku uvedených driverů. Tím spíš, že uvádějí také Shuttle EPAT controller.
Možná někomu jako funkční přijdou vhod.
Nejvíce uživatelů online: 351
Právě online:
16 Host(é)
Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)
Statistiky uživatelů:
Hosté: 14
Členové: 715
Moderátoři: 0
Administrátoři: 1
Statistiky fóra:
Skupiny: 5
Fóra: 24
Témata: 1443
Nejnovější uživatelé:
Jaroslav Šembera, Michalzchvostoskoku, gjames, Martin Janočko, jakub crhák, retro, Vince Howerton, Standa, Libertarian771, Mastafos77, sleepingmouse, Fleet, SirKokiAdministrátoři: Sledge: 5658