Problém s X201T
Ahojte.
Mám tu na stole x201t který dobře a spolehlivě fungoval, než jsem do něj začal šťourat.
Bylo na něm Ubuntu 22.04 normálně bez jakýchkoliv problémů šlapal a používal jsem ho. Dneska jsem se rozhodl, že už by si zasloužil upgrade na 24.04. tak jsem prošel nejdřív všechny aktualizace programů, s tím, že pak po rebootu udělám upgrade na 24.04. k tomu už ale jaksi nedošlo, protože od té doby notebook zamrzne vždy cca po 3-6 minutách běhu.
Řekl jsem si tedy, že asi nejsnazší bude udělat čistou instalaci. Tak jsem tam šoupnul instalační USB, ale zjistil jsem, že se děje přesně to stejné.
Jak jsem psal, tak do té doby než jsem to aktualizoval, to fungovalo bez problémů. Otázka tedy zní, co jsem mohl prodělat aktualizací tak, aby to podělalo ntb tímhle způsobem? Kdyby to byly nějaké ovladače, tak to bude jen v rámci nainstalovaného OS a ne Live sezení.
Notebook jsem cvičně otevřel, ale ventilátor se točí bez problémů a vnitřek je úplne čistý.
Ono je docela klidně možný, že to prostě shodou okolností odchází, jakkoli to zní blbě. Obvykle v takových situacích projedu stroj memtestem (to obvykle dopadne dobře, tzn. nehodí to chybu a jede to klidně do nekonečna bez zátuhu, což mě sere, protože tím by bylo jasno, že je to v háji) a pak zkouším různě bootovat různá distra či OSy (Linux, Windows) a sleduju, jestli to zatuhne, nebo ne, případně v jakých situacích. V OSech to pak většinou tuhne na náhodných místech, což mi říká, že se na to mám vykašlat a buď to poslat zpátky do oběhu mezi lidi na náhradní díly k upcyklaci, nebo to poslat zpátky do oběhu prostřednictvím bohyně Gaii :D.
Nejvíce uživatelů online: 351
Právě online: Sledge, MilasPce
29 Host(é)
Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)
Statistiky uživatelů:
Hosté: 14
Členové: 713
Moderátoři: 0
Administrátoři: 1
Statistiky fóra:
Skupiny: 5
Fóra: 24
Témata: 1439
Nejnovější uživatelé:
gjames, Martin Janočko, jakub crhák, retro, Vince Howerton, Standa, Libertarian771, Mastafos77, sleepingmouse, Fleet, SirKoki, awlo, Jiří Dobrý, Milsa, LogisofterAdministrátoři: Sledge: 5652