Zvažte možnost registrace, zatím jste zde jako
HOST

sp_LogInOutPřihlásit se
RSS

Ultimate 486

27/02/2015 - 20:51
TheMrKocour

Tak, dnes jsem se dal do představbi našeho prvního PC. Byla to 486DX2 8 MB Ram, 500 MB HDD, to bylo někdy 93, v roce 94 nebo 95

jsme do toho dokupovali 486DX100, SB AWE 32, 2 GB HDD a 4 MB ram. Ted v tom momentálně ani SB a ani žádná jiná zvukovka. Ale je tam sítovka 3COM, pomocí arachne jsem se s tim dostal i na net. Nevýhoda je že nemám žádnou lepší zvukovku která by měla IDE, proto nemám CD-ROM. Jinak zajímavost deska mám jak isa tak vbl a 8 bit isa? 

27/02/2015 - 23:15
Sany

Když bude možnost, foto plz :)

Jinak s CD-ROM by nemusel být nějaký zásadní problém, pokud tam máš jakýkoliv funkční IDE disk - jako slave zařízení by s ním na primárním IDE řadiči měla bez problému běhat. Výkonově je samozřejmě lepší si ji umístit na sekundární IDE, pokud je přítomno, ale celkem dost dobových VLB řadičů někdy mělo pouze jeden primární IDE řadič.

Jinak VLB sběrna v kombinaci s ISA 16 i 8 je taková pěkná 486 klasika, takhle se to ve své době standardně dělalo. Deska by ovšem mohla být zajímavá např. tím, pokud umožňuje procesor provozovat na externím taktu 50 MHz (vhodné např. pro Intel DX-50) - takových desek, které by toto stabilně uměly moc nebylo...

09/05/2015 - 11:37
TheMrKocour

Tak jsem si zase na PCčka udělal čas a nafotil to, dnes jsem tam taky vrátil SB, jenom on má na sobě nějaké sim sloty a v tom jsou osazené paměti a já nevím jak to funguje. Jinak fotky jsem už taky udělal http://themrkocour.rajce.idnes.cz/486DX4

11/05/2015 - 09:38

TheMrKocour: Stručně řečeno - do paměti tý zvukovky si můžeš nahrát vlastní samply a hudba (MIDI) pak bude znít jinak, než s výchozí sadou z ROM.

Časové pásmo: Europe/Prague

Nejvíce uživatelů online: 351

Právě online: frca
21 Host(é)

Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)

Nejaktivnejší uživatelé:

LubikCZ: 2166

MilasPce: 1511

Sany: 1498

Neny: 1136

Powerack: 967

Logout: 934

Statistiky uživatelů:

Hosté: 14

Členové: 713

Moderátoři: 0

Administrátoři: 1

Statistiky fóra:

Skupiny: 5

Fóra: 24

Témata: 1436

Nejnovější uživatelé:

gjames, Martin Janočko, jakub crhák, retro, Vince Howerton, Standa, Libertarian771, Mastafos77, sleepingmouse, Fleet, SirKoki, awlo, Jiří Dobrý, Milsa, Logisofter

Administrátoři: Sledge: 5652

Podpořit finančním příspěvkem »

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

21 patronů přispívá částkou 2476 Kč měsíčně

Je to malá dvacka pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)
Podpořit nákupem na e-shopu »
Podtácek 35DISKETAPodtácek 35DISKETA 44 Kč
Shadow bazar, retro herní džungle