Pouzdro na CR2032 pro BIOS
Jeden systemak mi dneska ukazal, jak po rozebrani nejakeho stareho HP notebooku menil CMOS baterku CR2032 a ta byla v oteviratelnem plastovem pouzdre, takze sla snadno vymenit a uz s konektorem na konci. Ma s tim nekdo zkusenost a da se to sehnat? Videl jsme to poprve v zivote a shaneni CR2032 s konektorem je pro me otrava, neb to musim objednavat a nastroje na pajeni doma nemam abych si to spachal sam.
Priblizna podoba je toto, jen to bylo mensi, bez vypinace s rovnou s konektorem:
https://dratek.cz/arduino/122977-bateriovy-box-pro-1-baterii-typu-cr2032-6v.html
Jen nevim, zda to byla bezna velikost konektoru, neb nedavno jsem v HP 5103 narazil na nejakou zmensenou variantu, z cehoz jsem mel po rozdelani celeho ntb vazne radost.
Aktualizovano: Byl to HP EliteBook 8560w
No, u takovýchto řešení je hlavním pravidlem schovat si ten konektor i s drátkama, protože se náhrada bude shánět hůř než všechno ostatní ;).
Já to řeším, když je místo, dárcovskou deskou, ze které vypájím tu patici na baterku a připájím to k těm drátkům místo původní baterky. Druhá varianta, pokud to chci mít fakt čisté, zajdu tam, kde na to umí baterku bodnout a nechám si to udělat, cena práce je pár korun (mám to štěstí, že tu takový obchůdek v ČB máme).
Nejvíce uživatelů online: 351
Právě online:
11 Host(é)
Statistiky uživatelů:
Hosté: 14
Členové: 713
Moderátoři: 0
Administrátoři: 1
Statistiky fóra:
Skupiny: 5
Fóra: 24
Témata: 1436
Nejnovější uživatelé:
gjames, Martin Janočko, jakub crhák, retro, Vince Howerton, Standa, Libertarian771, Mastafos77, sleepingmouse, Fleet, SirKoki, awlo, Jiří Dobrý, Milsa, LogisofterAdministrátoři: Sledge: 5652