Pomuže mě někdo s rozbehnutim 486 ky
Jasny Jen musim trochu upravit case par zasahu bruskou pac zdroj me moc od sebe konektory vsupniho a vystupniho napajeni a do vyrezu se nevejde a taky chi dat cudl zpet kde byl, jeste ted nemam dik zbyla me z mych klaves Rolland Fantom XA kterej me odesel pametova karta CF 512mb tak jsem objdenal redukci pac v pc disk uz nebyl . A Taky jsem dnes koupil v Pc Bazaru kulickovou myš do Com portu a klavesnici ps2 s redukci na petikolik a ten Zdroj
Jinak Parametry mam
486 Dx2 80 Mhz 8mb ram grafika Cirrus Logic
Sledge napsal(a)
LubikCZ napsal(a)
Hele Sledge, na tohle by byl dobrý chat, co myslíš? Ať se nemusí čekat, jo a ten refresh taky nějak stagnuje :)Jako asi by to šlo, ale nechci tu z toho dělat facebook :)
MatesApes napsal(a)
486 Dx2 80 Mhz 8mb ram grafika Cirrus LogicHezká klasická konfigurace! :) Zvukovka je?
je tam psano Pro 16/32 tak ze asi sb kompatibilni
LubikCZ napsal(a)
Není náhodou ta tvoje bedna tahle?Tu jsem měl u svého prvního PC, byla to 286ka na taktu 10MHz, pak jsem do ní dal 386ku na 40MHz a teď ji připravuju zase zpátky na tu 286ku :)
Jasny to je ona jen s malicko lisi cudliky mam kulaty trochu jiny rozmisteni konektoru na zdroji ,taky jsem v ni mel 286ku za 4000kc jsem ji koupil s monitorem hercules, ale koupil jsem na inzerat z annonce z telefonni budky desku 486 ta tam je dodnes
Neny napsal(a)
takovéhle trochu podobné bedny se objevují ve sběrném dvoře, ale moc je neberu domů na rozborku, už mám doma dva "podmonitory" a já jsem zastáncem minitowerů, ty mám raději :-)
S ohledem na místo na stole a přístupu k vnitřnostem jsou lepší právě ty workstationy, jediná nevýhoda je v tom, že se pokaždé, když se chci kochat vnitřnostma, musí dát stranou monitor, ale to není nic hroznýho :)
Každý počítač je hloupý nebo chytrý pouze tak, jako jeho majitel.
Neny napsal(a)
lubik: no to máš pravdu, já zatím problém s místem nemám, myslím si, že až budu mít doma cca 20 retro beden, tak to budu muset nějak pozastavit nebo začít měnit za jiné apod... :-)
Aktuálně začínám řešit právě tento problém - pod gaučem plno, pod stoly i na stolech plno a ve velké hw skříni taky plno... safra kam s tím jen dál :-)
Asi pár sestav rozeberu, abych mohl ty prázdná bedny vyházet na půdu kde mrzne a díly si nechám v obytných prostorech pěkně v teple :)
To Lubik - pěkná retro bedna ! ;)
Díky Sany, jak jsem psal, moje první. Tenhle víkend jsem si chtěl pohrát se základovkou, abych ji pak dal zpátky do tý bedny, ale vůbec jsem se k tomu nedostal. Tak snad příští víkend, to už bych měl mít ty sr***y na čištění. Mimochodem, co to má být za ocet? Je to jedno?
Mates: podle mě ty MB víc asi u 486 nebudou páč je neumí ? Nebo se pletu ? Jinak s daty je to problém, buď mít instalačky MS-DOS, nebo to nějak vymyslet,... ale nevím jak, já jsem vždy měl na tohle štěstí, že jsem tam ve starém PC ty MS-DOSy měl, nebo mám instalačky Win95 :-)
Neny
pařan se srdcem a duší již od počátku 90. let…
Neny napsal(a)
Mates: podle mě ty MB víc asi u 486 nebudou páč je neumí ? Nebo se pletu ? Jinak s daty je to problém, buď mít instalačky MS-DOS, nebo to nějak vymyslet,... ale nevím jak, já jsem vždy měl na tohle štěstí, že jsem tam ve starém PC ty MS-DOSy měl, nebo mám instalačky Win95 :-)
Jasny ze to nepobere vic ale jak budu vedet kydz tam neco nestahnu z windows ze se me to nestahne na to misto ktere v 486tce nebude videt ?
Dos jsem nasel ale v zadnym jinym pc mechaniku nemam no nebo by to slo hodit na cd ale nevim jestly to nabootoje
325MB je podivně málo, i v případě IDE řadiče bys měl vidět minimálně 500MB. Co je to za kartu? Parametry detekuješ kde?
Fajn sajta s imagema DOSu je http://www.bootdisk.com/.
Nemáš po ruce stroj s Win9x? Tam bys mohl tu CF kartu naformátovat a přenést na ní systém.
Už si nepamatuju, jak jsem to řešil naposledy, mám tu pro podobný případy "servisní" CF kartu, ze ktrý systém vždycky přenesu.
Sledge napsal(a)
325MB je podivně málo, i v případě IDE řadiče bys měl vidět minimálně 500MB. Co je to za kartu? Parametry detekuješ kde?Fajn sajta s imagema DOSu je http://www.bootdisk.com/.
Nemáš po ruce stroj s Win9x? Tam bys mohl tu CF kartu naformátovat a přenést na ní systém.
Už si nepamatuju, jak jsem to řešil naposledy, mám tu pro podobný případy "servisní" CF kartu, ze ktrý systém vždycky přenesu.
Ukazuje me to bios 325mb ale nebudu to takhle komplikovat hodim mam instalcku na tri diskety tak to na ne zitra hodim u brachy pc a bude
Tady jsou další bootovací diskety od MS-DOSu ver. 3.3 až po XPčka PRO. Jen je mi divný, že ti to ukazuje pouze 325MB, souborový systém FAT16 podporuje až 2gigový disky, takhle jsem musel rozdělit 6gigový disk na 3x 2 giga, jen nevím přesně u kterýho počítače, jestli to byla K5ka nebo nižší stroj, ale to by mohlo být jedno.
MatesApes napsal(a)
Ukazuje me to bios 325mb ale nebudu to takhle komplikovat hodim mam instalcku na tri diskety tak to na ne zitra hodim u brachy pc a bude
A jak velká ta CF karta skutečně je? Taky měj na paměti, že ne každá CF karta se dá takhle použít - v PC většinou nejsou problémy, ale stát se to může. 325MB je opravdu podovná velikost.
Sledge napsal(a)
MatesApes napsal(a)
Ukazuje me to bios 325mb ale nebudu to takhle komplikovat hodim mam instalcku na tri diskety tak to na ne zitra hodim u brachy pc a budeA jak velká ta CF karta skutečně je? Taky měj na paměti, že ne každá CF karta se dá takhle použít - v PC většinou nejsou problémy, ale stát se to může. 325MB je opravdu podovná velikost.
Karta je 512 Kingston ma ji zformatovanou jako fat 32 , dalsi vec je ze me 486ka ukazuje ze disk chybi a ze chybi disketova mechanika a pritom kdyz otocim datovej kabel od fdd tak se dioda na mechanice rozsviti tak nevim kde je kamen urazu
Statistiky uživatelů:
Hosté: 14
Členové: 684
Moderátoři: 0
Administrátoři: 1
Statistiky fóra:
Skupiny: 5
Fóra: 24
Témata: 1415
Nejnovější uživatelé:
Pluto, Brbla, VasilijP, Snnsnsnn, Franta, pepapantak, isidor, Wolis, Martin Rulf, bujny, Pavel Pavel, LEON Pilot, Jan “Druid” Schicho, POLÁŠEK TOMÁŠ, StanosAdministrátoři: Sledge: 5644