PCM-4825, jednodeskový počítač s 486 CPU
Hele a když jsme u toho, nedokázals identifikovat, v čem je problém s konvenční pamětí, viz článek? Protože to je jediná slabina, jinak je to jako retroDOS PC úplně perfektní, zvlášť až se nám to podaří zavřít do krabičky :)
Dobrý den, nejprve mě omluvte za případné jazykové a gramatické chyby, protože ke generování tohoto příspěvku používám překladač z angličtiny do češtiny.
Nedávno jsem získal stejnou základní desku, ale přišla s neobsazenou zvukovou sekcí. Chci přidat chybějící komponenty a zprovoznit zvuk na desce a téměř každý chybějící IC je označen kromě jednoho (označeného červeným čtvercem). Vyhledal jsem nějaké fotky nebo odkazy, které by naznačovaly, co je tento 8pinový IC, ale všechny obrázky této desky, které jsem našel, se zdají být neaudio modelu a ten váš byl jediný, který měl alespoň fotografie zvukových obvodů.
Pokud byste mohli poslat jasnou fotografii zobrazující číslo dílu chybějícího 8kolíkového IC nebo mi poskytněte přímo číslo dílu, bylo by to velmi oceněno.
Děkuji.
I've tried my best to take a detailed photo with my cheap phone, with some added contrast it looks like... well, shit :))
But with magnifying glass I've deciphered following "93LC66A /SN0149", so probably something like this - https://cz.mouser.com/ProductDetail/Microchip-Technology/93LC66A-I-SN?qs=sX%2FisSQq3c5siUEFCGV46Q%3D%3D
Appreciate your responses, all of which are quite helpful. I already have a donor sound card with an ES1868F so I might use that 8pin EEPROM which eliminates the need to have it read and reflashed to another chip. The model I have is a PCM-4825 which is supposed to be the SKU with onboard sound however this and every other PCM-4825 I've come across so far seem to have been sold without the sound circuitry being populated. They somehow decided to solder all the surface mount passives needed for audio but not the ICs. Strange!
Instead of transplanting the sound chips I'm also contemplating the use of the PC104 header for audio. Have come across https://www.jensma.de/?p=1065&lang=en and in my opinion this would be far more superior than ESS Audio.
ESS sound cards are actually pretty good, with great Sound Blaster Pro compatibility, and their ESFM synthesis sounds almost as good as real OPL, sometimes maybe even better :) I see that this particular PC104 sound card is SB16 compatible, and has wavetable header, which of course could be useful, but if good SB Pro compatibility is all you are after, I would stick with ESS. On the other hand, PC104 sound card will save you a lot of soldering and other headaches / fuckups :))
Nejvíce uživatelů online: 351
Právě online:
60 Host(é)
Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)
Statistiky uživatelů:
Hosté: 14
Členové: 684
Moderátoři: 0
Administrátoři: 1
Statistiky fóra:
Skupiny: 5
Fóra: 24
Témata: 1415
Nejnovější uživatelé:
Pluto, Brbla, VasilijP, Snnsnsnn, Franta, pepapantak, isidor, Wolis, Martin Rulf, bujny, Pavel Pavel, LEON Pilot, Jan “Druid” Schicho, POLÁŠEK TOMÁŠ, StanosAdministrátoři: Sledge: 5644