PCM-4825, jednodeskový počítač s 486 CPU
My nesmíme ani naznačovat. Ale je to rozebraný z hracího automatu asi ruleta podle obsahu na disku. Ten DiskOnChip má 32 MB
Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje.
Někdy je teorie spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč ...
Sledge napsal(a)
Tak to je ovšem parádní! K dokonalosti chybí jen síť, ale bez toho se dá žít. Kde a za kolik, tohle by mě taky zajímalo :)
Síť vymyslíme přes PC104 konektor redukcí na ISA. Dá se sice sehnat originál PC104 Ethernet tak za 4500,-, na to ale nemáme.
Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje.
Někdy je teorie spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč ...
Kulich má dotaz, když už k tomu Sledge vypotil článek... jak je na tom DOC s rychlostí? V porovnání s plotnovým diskem, píchnutým na IDE řadič.
A pokud někdo ví, tak jaká je trvanlivost? DOC by měl být hodně blízký CF kartám, je to tak? A životnost klasických CF karet se častým zápisem rapidně snižuje, průmyslové by na tom měly být trochu lépe.
Compaq LTE Elite 4/50CX, 4/75CX, LTE 5280 + Multibay Expansion Base
ThinkPads 365X, 370C, 570E, 600E, 701CS, 755C, 760XL, 770, X41T, R30, T23, několik T4X, T6X a pracovní T400
Toshiba T3200SXC
Já nikdy nevím, co si představit pod tím "životnost klasických CF karet se častým zápisem rapidně snižuje" - mám třeba 2 GB CF kartu, kterou jsem pořizoval v roce 2007, dělala pět let systémovou kartu v Psionu netBook pak dalších šest let ve foťáku a nic jí není. Už jste někdy někdo reálně dorazili na konec životnosti CF karty?
Testy rychlosti jsem nedělal, zkusím si to poznamenat a otestovat.
Ale jak dodává Logout, tak ohromný strašák to opravdu není. Žongluju s CF kartami dost, používám je i v sestavách s Win9x (pravda, většinou nějak krotím swap) a jestli mi za celou dobu odešla jedna, možná dvě? A šlo navíc o kusy, pomocí kterých jsem data přenášel, takže bych to spíš odhadl na nějaké mechanické poškození, špínu v pinech apod.
Pak tu mám karty, které jsou z nějakého důvodu mnohem pomalejší, než jejich sourozenci ze stejného období (výrobce stejný). Ale tak už se ke mě dostaly a netuším, čím prošly předtím. Nicméně fungují.
Ještě jsem taky neměl vadnou CF, pokud je zapnuty smartdrv i pro zápis tak to sníží zápisy tak na 10%, hlavní zátěž je na FAT, jejíž prostor se na stejném místě přepisuje při každém zápisu jakéhokoli souboru. Tam je ta cache znát a rapidně odlehčí počtu zápisů, stačí 256kB když je hodně RAMky dávám max. 1024 víc už ztrácí smysl a neprojeví se.
Budu zkoušet RAID 4x CF s hardware Cache do 486ky nebo po socket 7. Sháním SDRAM 4MB nebo 8MB, na 133MHz (ten řadič umí UDMA).
3x 486: MB: 486PIO-3, CPU: Am5x86 P75 @133, RAM: 64MB EDO (!), HDD: 4GB CF, VGA: S3 ViRGE/DX 375 4MB (30ns), OS: Windows 98 SE SP2
WWW: Doupě
Pak tu pro Tebe mám ještě jeden díl na zakomponování. Ten černý díl s konektory se odmontuje od plechu a musíš tam na něj udělat místo. Mám tu jeden i pro Tebe.
Statistiky uživatelů:
Hosté: 14
Členové: 684
Moderátoři: 0
Administrátoři: 1
Statistiky fóra:
Skupiny: 5
Fóra: 24
Témata: 1415
Nejnovější uživatelé:
Pluto, Brbla, VasilijP, Snnsnsnn, Franta, pepapantak, isidor, Wolis, Martin Rulf, bujny, Pavel Pavel, LEON Pilot, Jan “Druid” Schicho, POLÁŠEK TOMÁŠ, StanosAdministrátoři: Sledge: 5644