IBM PS/2 Model 55SX (typy 8555-081 a 8555-X61 )
Stádečko se ti hezky rozrůstá :)
Zvláštností je že modely 30 a 30 286, ačkoliv z řady PS/2, nejsou dle informací na netu postaveny na architektuře MCA. Je tam pod krytem skutečně klasická ISA ? To by bylo fajn pro případné upgrady jistě zase zcela proprietárního disku se svým řadičem (jak alespoň tipuji :)
Sany napsal(a)
Jj, dobrý nápad - přistoupím k tomu, pokud se ty bad blocky budou stále rozšiřovat. Což doufám že už nebudou :)
No vzhledem ke stáří disku a počtu bad sektorů se to bude jen zhoršovat, ale třeba ne. Já jsem ale takhle o jeden disk přišel, nepomohlo už nic. Tak jsem ho rozebral a pár částí a součástek ještě mám, co kdyby, že? :D
Každý počítač je hloupý nebo chytrý pouze tak, jako jeho majitel.
Sany napsal(a)
Stádečko se ti hezky rozrůstá :)Zvláštností je že modely 30 a 30 286, ačkoliv z řady PS/2, nejsou dle informací na netu postaveny na architektuře MCA. Je tam pod krytem skutečně klasická ISA ? To by bylo fajn pro případné upgrady jistě zase zcela proprietárního disku se svým řadičem (jak alespoň tipuji :)
Jojo, je tam tříslotový 16ti bitový stromeček. Co se ale týče disku, tak to je ještě jiné připojení než u 55SX. Ten konektor je ještě o něco užší. Pak tam je 15ti pinový nejspíš VGA grafický výstup, který je vyveden z desky kabelem na zadní panel. No prostě o víkendu udělám autetické fotky ať se kochají ještě další retromaniaci :D
Každý počítač je hloupý nebo chytrý pouze tak, jako jeho majitel.
Nejvíce uživatelů online: 351
Právě online:
22 Host(é)
Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)
Statistiky uživatelů:
Hosté: 14
Členové: 684
Moderátoři: 0
Administrátoři: 1
Statistiky fóra:
Skupiny: 5
Fóra: 24
Témata: 1415
Nejnovější uživatelé:
Pluto, Brbla, VasilijP, Snnsnsnn, Franta, pepapantak, isidor, Wolis, Martin Rulf, bujny, Pavel Pavel, LEON Pilot, Jan “Druid” Schicho, POLÁŠEK TOMÁŠ, StanosAdministrátoři: Sledge: 5644