Zvažte možnost registrace, zatím jste zde jako
HOST

sp_LogInOutPřihlásit se
No permission to create posts
RSS

586 extreme PC

22/06/2014 - 21:10
SondejCZ
Frýdlant nad Ostravicí

Tak tady máte moje 1. video :)

„Každý dotaz by měl mít i svou odpověď..."

23/06/2014 - 07:39
LubikCZ

SondejCZ napsal(a)

Tak tady máte moje 1. video :)

Hezký :), ten tvůj kolega je taky postižený jako my tady? :D A k tomu Winampu trochu si pohraj s ekvalizérem, určitě tam budou nějaké profily jako rock, classics, dance, jazz,...atp., ať to má lepší zvuk :)

Každý počítač je hloupý nebo chytrý pouze tak, jako jeho majitel.

26/06/2014 - 21:41
SondejCZ
Frýdlant nad Ostravicí

Sledge napsal(a)

Stáhni tady 3dfx patch - http://www.tombraiderchronicles.com/tr1/fixes.html a k tomu někde sežeň normální verzi Tomb Raidera (nechce se mi přímo distribuovat "warez", víš co, karma ;)

Díky Sledge, ale ještě mám prosbičku-> ten odkaz nefunguje :( Náhodou Patch na Voodoo2 nemáš co? :/ [Jinak stačí patchnout normální DOS-verzi Tomb Raideru??] Díky :)

14/09/2014 - 12:22

Tak je to tak! Voodoo 2 je v některých případech ve 486ce o chlup rychlejší, než Voodoo 1 - tam, kde v timedemu Quake dal 13 fps, dá teď nekompromisních 16fps :)

Viz 

02/03/2015 - 22:30
SondejCZ
Frýdlant nad Ostravicí

Jojo, za snem člověk musí jít a nečekat, až sen příjde za člověkem:)

03/03/2015 - 09:11

Počkej, to ti fakt Am5x86 stabilně jede na 200MHz??!! A Cyrix na 150MHz?! To ne!

Btw. testy můžeš hodit sem - https://www.high-voltage.cz/forum/pc/benchmarky-klasickych-stroju-speedsys-4-78/

Edit: teď koukám, že v každym screenshotu jiná grafika - to nejsou tvoje, testy, že? :)

03/03/2015 - 10:36
LubikCZ

Sledge napsal(a)
Počkej, to ti fakt Am5x86 stabilně jede na 200MHz??!! A Cyrix na 150MHz?! To ne!

Btw. testy můžeš hodit sem - https://www.high-voltage.cz/forum/pc/benchmarky-klasickych-stroju-speedsys-4-78/

Edit: teď koukám, že v každym screenshotu jiná grafika - to nejsou tvoje, testy, že? :)

Možná ty mladší, ale hned ten první je z 1995, další pak 2011 - 2013 :)

Každý počítač je hloupý nebo chytrý pouze tak, jako jeho majitel.

05/03/2015 - 20:06
SondejCZ
Frýdlant nad Ostravicí

Nene:‑O To nejsou moje testy:D Což o to, to AMD 5x86-200MHz je oproti Cyrixe 150MHz daleko pomalejší:D Jinak ten Cyrix 150MHz to je přetaktovaný IBM 5x86-100MHz;)

05/03/2015 - 20:10
SondejCZ
Frýdlant nad Ostravicí

Je až neuvěřitelné, jakého skóre dosáhl ten přetaktovaný "Cyrix" suverénně drtí všechny procesory a troufá si i na Pentium 133MHz!!! To je síla!!!:‑O

06/03/2015 - 08:59

No jo, ale to dřív potkáš jednorožce, než natrefíš na kus, co se nechá podobným způsobem přetaktovat :) To i přetočení AMD 5x86 na 200MHz je pravděpodobnější...

06/03/2015 - 10:33
Springy

Hele a tyhle procesory mají násobič na pevno? Taktuješ jen pomocí fsb? Která deska to vůbec zvládne? Co tomu pak říkají ostatní karty?

06/03/2015 - 11:51
SondejCZ
Frýdlant nad Ostravicí

Mě by stačil i ten Cyrix 5x86-120GP:D Ten má taky suverénní skóre|;‑)

06/03/2015 - 11:55
SondejCZ
Frýdlant nad Ostravicí

Springy napsal(a)
Hele a tyhle procesory mají násobič na pevno? Taktuješ jen pomocí fsb? Která deska to vůbec zvládne? Co tomu pak říkají ostatní karty?

Můžeš měnit jak násobič, tak i fsb... Jedna z nejlepších desek na tohle experimentování je BIOSTAR MB-8433UUD-A nejlépe verze 3.1 ta umí i EDO ramky :) Mě osobně se na této desce podařilo přetaktovat AMD 5x86-133MHz na 180MHz :)

06/03/2015 - 13:23
SondejCZ
Frýdlant nad Ostravicí

Při těch 180MHz mi nechtěl najet disk, takže nevím, co by mohlo být dál:D

08/03/2015 - 09:54

Dál? Snad jedině "My God - it's full of stars!" :)

08/03/2015 - 12:08
SondejCZ
Frýdlant nad Ostravicí

Sledge napsal(a)
Dál? Snad jedině "My God - it's full of stars!" :)

:D:D:D

29/04/2015 - 11:10
SondejCZ
Frýdlant nad Ostravicí

Našel by se tady prosím nějaký expert přes nastavování "ostrých" hodnot v biosu?? :) Ta moje X5-200MHz funguje, ale při nastavení ostřejších hodnot v biosu PC automaticky zamrzá.... Takže bych se chtěl s někým o tom poradit :) Teď mám všechno na minimum a mám na tom nainstalovaný Win98SE, ale není to jaksi ono>:(

02/05/2015 - 08:23
Sany

SondejCZ napsal(a)
 Našel by se tady prosím nějaký expert přes nastavování "ostrých" hodnot v biosu?? :) Ta moje X5-200MHz funguje, ale při nastavení ostřejších hodnot v biosu PC automaticky zamrzá.... Takže bych se chtěl s někým o tom poradit :) Teď mám všechno na minimum a mám na tom nainstalovaný Win98SE, ale není to jaksi ono>:(

Obávám se, že i přes jakkoliv detailní znalosti jednotlivých položek BIOSu to stejně vždy nakonec je v rovině metody pokus / omyl. Samozřejmě je dobré si aspoň rámcově zjistit, co člověk právě zkouší nastavit, ale dle výsledku je volba vždy jasná - buď je PC (nejlépe i dlouhodobě) stabilní a pak hodnotu ponechat, a jinak Clear CMOS a už na ni nesahat :)

Samozřejmě jsou věci, které jdou poladit i hardwarově - např. při komplet výměně všech L2 cache čipů  za rychlejší (místo 15 dát třeba 10) se můžeš s hodnotami časování L2 cache v BIOSu (jsou-li tam) posunout někam dál, než původně... to samé pak asi platí s časováním DRAM - ale to už jsou věci, které se zpravidla neobejdou bez investic, a doporučuji pak se aktivně zapojit do příslušných fór na netu, kde člověk může nasát potřebné know-how, třeba :

http://www.vogons.org/viewtopic.php?t=30334

http://www.vogons.org/viewtopic.php?t=31036

05/05/2015 - 14:26
SondejCZ
Frýdlant nad Ostravicí

Sany napsal(a)

SondejCZ napsal(a)

Obávám se, že i přes jakkoliv detailní znalosti jednotlivých položek BIOSu to stejně vždy nakonec je v rovině metody pokus / omyl. Samozřejmě je dobré si aspoň rámcově zjistit, co člověk právě zkouší nastavit, ale dle výsledku je volba vždy jasná - buď je PC (nejlépe i dlouhodobě) stabilní a pak hodnotu ponechat, a jinak Clear CMOS a už na ni nesahat :)

Samozřejmě jsou věci, které jdou poladit i hardwarově - např. při komplet výměně všech L2 cache čipů  za rychlejší (místo 15 dát třeba 10) se můžeš s hodnotami časování L2 cache v BIOSu (jsou-li tam) posunout někam dál, než původně... to samé pak asi platí s časováním DRAM - ale to už jsou věci, které se zpravidla neobejdou bez investic, a doporučuji pak se aktivně zapojit do příslušných fór na netu, kde člověk může nasát potřebné know-how, třeba :

http://www.vogons.org/viewtopic.php?t=30334

http://www.vogons.org/viewtopic.php?t=31036

Díky Sany máš to u mě!:)

15/05/2015 - 19:15
SondejCZ
Frýdlant nad Ostravicí

A je to tady!!!:)Nefalšovaná extrémně taktovaná 486 na 180MHz!!!!:D

16/05/2015 - 22:11
SondejCZ
Frýdlant nad Ostravicí

Já se z toho zblázním!!!! Jak mám ještě nastavit bios, aby jsem mohl v pohodě nainstalovat Win98SE??? Pořád mi to při bootování píše, že je málo paměti pro DOS nebo co :(

No permission to create posts
Časové pásmo: Europe/Prague

Nejvíce uživatelů online: 351

Právě online:
183 Host(é)

Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)

Nejaktivnejší uživatelé:

LubikCZ: 2165

MilasPce: 1501

Sany: 1498

Neny: 1136

Powerack: 965

Logout: 934

Statistiky uživatelů:

Hosté: 14

Členové: 684

Moderátoři: 0

Administrátoři: 1

Statistiky fóra:

Skupiny: 5

Fóra: 24

Témata: 1415

Nejnovější uživatelé:

Pluto, Brbla, VasilijP, Snnsnsnn, Franta, pepapantak, isidor, Wolis, Martin Rulf, bujny, Pavel Pavel, LEON Pilot, Jan “Druid” Schicho, POLÁŠEK TOMÁŠ, Stanos

Administrátoři: Sledge: 5644

Podpořit finančním příspěvkem »

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

25 patronů přispívá částkou 2876 Kč měsíčně

Je to malá dvacka pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)
Podpořit nákupem na e-shopu »
Hrnek plecháč LANPARTY'94Hrnek plecháč LANPARTY'94 286 Kč
Shadow bazar, retro herní džungle