586 extreme PC
SondejCZ napsal(a)
Tak tady máte moje 1. video :)
Hezký :), ten tvůj kolega je taky postižený jako my tady? :D A k tomu Winampu trochu si pohraj s ekvalizérem, určitě tam budou nějaké profily jako rock, classics, dance, jazz,...atp., ať to má lepší zvuk :)
Každý počítač je hloupý nebo chytrý pouze tak, jako jeho majitel.
Sledge napsal(a)
Stáhni tady 3dfx patch - http://www.tombraiderchronicles.com/tr1/fixes.html a k tomu někde sežeň normální verzi Tomb Raidera (nechce se mi přímo distribuovat "warez", víš co, karma ;)
Díky Sledge, ale ještě mám prosbičku-> ten odkaz nefunguje :( Náhodou Patch na Voodoo2 nemáš co? :/ [Jinak stačí patchnout normální DOS-verzi Tomb Raideru??] Díky :)
„Každý dotaz by měl mít i svou odpověď..."
Zkus tohle: http://tombraiders.net/stella/files/gamefiles/TR1files/tr1_3dfx_patch.zip (TR1 3dfx Patch for PC, z webu http://tombraiders.net/stella/downloads.html)
Jojo, za snem člověk musí jít a nečekat, až sen příjde za člověkem:)
Počkej, to ti fakt Am5x86 stabilně jede na 200MHz??!! A Cyrix na 150MHz?! To ne!
Btw. testy můžeš hodit sem - https://www.high-voltage.cz/forum/pc/benchmarky-klasickych-stroju-speedsys-4-78/
Edit: teď koukám, že v každym screenshotu jiná grafika - to nejsou tvoje, testy, že? :)
Sledge napsal(a)
Počkej, to ti fakt Am5x86 stabilně jede na 200MHz??!! A Cyrix na 150MHz?! To ne!Btw. testy můžeš hodit sem - https://www.high-voltage.cz/forum/pc/benchmarky-klasickych-stroju-speedsys-4-78/
Edit: teď koukám, že v každym screenshotu jiná grafika - to nejsou tvoje, testy, že? :)
Možná ty mladší, ale hned ten první je z 1995, další pak 2011 - 2013 :)
Každý počítač je hloupý nebo chytrý pouze tak, jako jeho majitel.
Springy napsal(a)
Hele a tyhle procesory mají násobič na pevno? Taktuješ jen pomocí fsb? Která deska to vůbec zvládne? Co tomu pak říkají ostatní karty?
Můžeš měnit jak násobič, tak i fsb... Jedna z nejlepších desek na tohle experimentování je BIOSTAR MB-8433UUD-A nejlépe verze 3.1 ta umí i EDO ramky :) Mě osobně se na této desce podařilo přetaktovat AMD 5x86-133MHz na 180MHz :)
Našel by se tady prosím nějaký expert přes nastavování "ostrých" hodnot v biosu?? :) Ta moje X5-200MHz funguje, ale při nastavení ostřejších hodnot v biosu PC automaticky zamrzá.... Takže bych se chtěl s někým o tom poradit :) Teď mám všechno na minimum a mám na tom nainstalovaný Win98SE, ale není to jaksi ono>:(
SondejCZ napsal(a)
Našel by se tady prosím nějaký expert přes nastavování "ostrých" hodnot v biosu?? :) Ta moje X5-200MHz funguje, ale při nastavení ostřejších hodnot v biosu PC automaticky zamrzá.... Takže bych se chtěl s někým o tom poradit :) Teď mám všechno na minimum a mám na tom nainstalovaný Win98SE, ale není to jaksi ono>:(
Obávám se, že i přes jakkoliv detailní znalosti jednotlivých položek BIOSu to stejně vždy nakonec je v rovině metody pokus / omyl. Samozřejmě je dobré si aspoň rámcově zjistit, co člověk právě zkouší nastavit, ale dle výsledku je volba vždy jasná - buď je PC (nejlépe i dlouhodobě) stabilní a pak hodnotu ponechat, a jinak Clear CMOS a už na ni nesahat :)
Samozřejmě jsou věci, které jdou poladit i hardwarově - např. při komplet výměně všech L2 cache čipů za rychlejší (místo 15 dát třeba 10) se můžeš s hodnotami časování L2 cache v BIOSu (jsou-li tam) posunout někam dál, než původně... to samé pak asi platí s časováním DRAM - ale to už jsou věci, které se zpravidla neobejdou bez investic, a doporučuji pak se aktivně zapojit do příslušných fór na netu, kde člověk může nasát potřebné know-how, třeba :
Sany napsal(a)
SondejCZ napsal(a)
Našel by se tady prosím nějaký expert přes nastavování "ostrých" hodnot v biosu?? :) Ta moje X5-200MHz funguje, ale při nastavení ostřejších hodnot v biosu PC automaticky zamrzá.... Takže bych se chtěl s někým o tom poradit :) Teď mám všechno na minimum a mám na tom nainstalovaný Win98SE, ale není to jaksi ono>:(Obávám se, že i přes jakkoliv detailní znalosti jednotlivých položek BIOSu to stejně vždy nakonec je v rovině metody pokus / omyl. Samozřejmě je dobré si aspoň rámcově zjistit, co člověk právě zkouší nastavit, ale dle výsledku je volba vždy jasná - buď je PC (nejlépe i dlouhodobě) stabilní a pak hodnotu ponechat, a jinak Clear CMOS a už na ni nesahat :)
Samozřejmě jsou věci, které jdou poladit i hardwarově - např. při komplet výměně všech L2 cache čipů za rychlejší (místo 15 dát třeba 10) se můžeš s hodnotami časování L2 cache v BIOSu (jsou-li tam) posunout někam dál, než původně... to samé pak asi platí s časováním DRAM - ale to už jsou věci, které se zpravidla neobejdou bez investic, a doporučuji pak se aktivně zapojit do příslušných fór na netu, kde člověk může nasát potřebné know-how, třeba :
Díky Sany máš to u mě!:)
A je to tady!!!:)Nefalšovaná extrémně taktovaná 486 na 180MHz!!!!:D
Nejvíce uživatelů online: 351
Právě online:
183 Host(é)
Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)
Statistiky uživatelů:
Hosté: 14
Členové: 684
Moderátoři: 0
Administrátoři: 1
Statistiky fóra:
Skupiny: 5
Fóra: 24
Témata: 1415
Nejnovější uživatelé:
Pluto, Brbla, VasilijP, Snnsnsnn, Franta, pepapantak, isidor, Wolis, Martin Rulf, bujny, Pavel Pavel, LEON Pilot, Jan “Druid” Schicho, POLÁŠEK TOMÁŠ, StanosAdministrátoři: Sledge: 5644