Zvažte možnost registrace, zatím jste zde jako
HOST

sp_LogInOutPřihlásit se
RSS

compaq 2930a (c2015c, c810)

14/01/2015 - 20:48
orel1

Ahoj,

můžete mi poradit:

1) jakou maximální velikost CF paměťové karty by měl zvládat compaq 2930a (c2015c, (nejsem si zcela jistý označením je na něm sice napsáno 2930a a prý by se měl označovat i c2015c, ale v parametrech na internetu píšou, že má barevný displej, ale ten můj má monochromatický, takže spíše to asi bude c810, jsem z toho celkem zmatený :-D )),

2) nevím proč, ale když dám do něho nabíjecí tužkové baterie tak se nezapne, pouze s obyčejnými

3) můžete mi někdo poradit způsob včetně potřebných souborů jak změnit jazyk z němčiny na angličtinu v windows ce 2.0, zkoušel jsem něco na internetu najít sám, ale nedařilo se :-(

Díky za odpovědi

21/01/2015 - 17:29
Prague

Jak vidím, je to handheld s Windows CE, takových pár mám, i když ne konkrétně tento. Zkusit to ale můžu:

1. Na tohle je nejlepší odpověď tady: http://www.hpcfactor.com/support/cesd/h/0044.asp - pokud tam máš Win CE 2.11 a vyšší, tak tam čistě teoreticky jde nacpat 8GB karta pod linuxem rozdělená na dva 4GB oddíly, ale to je bohapustá teorie. Pokud je to verze s Win CE 2.0, tak je limit 2GB. Osobně jsem ve Windows CE zkoušel nejvíc právě 2GB kartu a šla bez potíží.

2. Tužkovka má 1.5V, nabíjecí jen 1.2V, to je už na dvou akumulátorech 0.6V méně než z alkalických. Většina zařízení se proto musí nějak přepnout, pokud tam mají jít i NiMH. Podle manuálu tam NiMH jdou jen v podobě originál akupacku, který dělá ze dvou článků jedno těleso, takže hádám že tam je něco, podle čeho zařízení pozná že jede na NiMH - nevím jestli nějaký konektor a akupack něco propojí nebo je tam obyč spínač - to bohužel nikde dohledat nejde.

3. Windows CE jsou napevno v jednom jazyce a jsou tak vypálené do ROM, která není přepisovatelná. Lokalizace pak funguje jako program, který běží na pozadí a v každém otevřeném okně hledá texty, které nahrazuje. Na pomalých strojích to pak vypadá tak, že otevřeš program v originálním jazyce, chvíli se nic neděje a za chvíli se některé texty přeloží. Je to hrozné a nedoporučuju to ani nepříteli, popisoval jsem to tady: http://blog.i-logout.cz/834832-hp-360lx-cipova-pekla-do-kapsy.php
Pokud bys i tak chtěl lokalizaci do češtiny, někde bych ji vyhrabal, jestli tedy půjde tobě stejná, jako šla mně.

22/01/2015 - 20:00
orel1

díky za odpověď,

2) ty nabíjecí tužkovky nakonec fungují musel jsem tam dát silnější.

3) jelikož jak píšeš by to bylo ještě pomalejší, tak asi zůstanu u té němčiny :(

Podařilo se mi sehnat nějaké Psiony 5mx a serie 5. Jak jsem četl vidím, že máš s těmito zařízeními zkušenosti, mohl bys mi pls ještě s něčím poradit?

- Na internetu jsem něco našel, že je u nich docela problém s flexi kabelem od displeje (dost se tam namáhá při otevírání), můžeš mi napsat jaké máš s tím zkušenosti (musel jsi ho už vyměňovat, jestli je lepší mít psiony raději furt otevřené)

02/02/2015 - 11:12
Prague

K nabíjecím tužkovkám - nejsem si jist, co znamená silnější, ale hlavně že to funguje. NiMH nabíjecí akumulátor má mít 1.2V.

K Psionům: Ano, pětka i 5mx mají poruchové pásky k displeji. Můj první Psion koupený z druhé ruky přišel o pásek asi po roce co jsem ho používal (cca 5 let od výroby), druhý který mám zatím drží - ale tenkrát jsem otevíral přístroj 4x - 5x za den, protože jsem na něm dělal vše - zápisky ve škole, internet, maily, ICQ, dneska to otevřu 2x do roka na nějaké retro akci.

Na ebayi šly koupit (tuším z německa) nové pásky, které jsou "nezničitelné" - nemají problematické zúžení mezi šrouby a nepraskají. Stačí vyměnit jednou a je klid údajně napořád. Nevím, sám jsem nezkoušel. Rychle jsem přešel na Psion Series7 respektive netBook a ten mi umřel po 8 letech služby vloni v létě.

Časové pásmo: Europe/Prague

Nejvíce uživatelů online: 351

Právě online:
140 Host(é)

Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)

Nejaktivnejší uživatelé:

LubikCZ: 2165

MilasPce: 1501

Sany: 1498

Neny: 1136

Powerack: 965

Logout: 934

Statistiky uživatelů:

Hosté: 14

Členové: 684

Moderátoři: 0

Administrátoři: 1

Statistiky fóra:

Skupiny: 5

Fóra: 24

Témata: 1415

Nejnovější uživatelé:

Pluto, Brbla, VasilijP, Snnsnsnn, Franta, pepapantak, isidor, Wolis, Martin Rulf, bujny, Pavel Pavel, LEON Pilot, Jan “Druid” Schicho, POLÁŠEK TOMÁŠ, Stanos

Administrátoři: Sledge: 5644

Podpořit finančním příspěvkem »

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

25 patronů přispívá částkou 2876 Kč měsíčně

Je to malá dvacka pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)
Podpořit nákupem na e-shopu »
Pořadač na sbírkové procesory, stohovatelný - S3 - 486 - 44.5 x 44.5 mm, černáPořadač na sbírkové procesory, stohovatelný - S3 - 486 - 44.5 x 44.5 mm, černá 128 Kč
Shadow bazar, retro herní džungle