compaq 2930a (c2015c, c810)
Ahoj,
můžete mi poradit:
1) jakou maximální velikost CF paměťové karty by měl zvládat compaq 2930a (c2015c, (nejsem si zcela jistý označením je na něm sice napsáno 2930a a prý by se měl označovat i c2015c, ale v parametrech na internetu píšou, že má barevný displej, ale ten můj má monochromatický, takže spíše to asi bude c810, jsem z toho celkem zmatený :-D )),
2) nevím proč, ale když dám do něho nabíjecí tužkové baterie tak se nezapne, pouze s obyčejnými
3) můžete mi někdo poradit způsob včetně potřebných souborů jak změnit jazyk z němčiny na angličtinu v windows ce 2.0, zkoušel jsem něco na internetu najít sám, ale nedařilo se :-(
Díky za odpovědi
Jak vidím, je to handheld s Windows CE, takových pár mám, i když ne konkrétně tento. Zkusit to ale můžu:
1. Na tohle je nejlepší odpověď tady: http://www.hpcfactor.com/support/cesd/h/0044.asp - pokud tam máš Win CE 2.11 a vyšší, tak tam čistě teoreticky jde nacpat 8GB karta pod linuxem rozdělená na dva 4GB oddíly, ale to je bohapustá teorie. Pokud je to verze s Win CE 2.0, tak je limit 2GB. Osobně jsem ve Windows CE zkoušel nejvíc právě 2GB kartu a šla bez potíží.
2. Tužkovka má 1.5V, nabíjecí jen 1.2V, to je už na dvou akumulátorech 0.6V méně než z alkalických. Většina zařízení se proto musí nějak přepnout, pokud tam mají jít i NiMH. Podle manuálu tam NiMH jdou jen v podobě originál akupacku, který dělá ze dvou článků jedno těleso, takže hádám že tam je něco, podle čeho zařízení pozná že jede na NiMH - nevím jestli nějaký konektor a akupack něco propojí nebo je tam obyč spínač - to bohužel nikde dohledat nejde.
3. Windows CE jsou napevno v jednom jazyce a jsou tak vypálené do ROM, která není přepisovatelná. Lokalizace pak funguje jako program, který běží na pozadí a v každém otevřeném okně hledá texty, které nahrazuje. Na pomalých strojích to pak vypadá tak, že otevřeš program v originálním jazyce, chvíli se nic neděje a za chvíli se některé texty přeloží. Je to hrozné a nedoporučuju to ani nepříteli, popisoval jsem to tady: http://blog.i-logout.cz/834832-hp-360lx-cipova-pekla-do-kapsy.php
Pokud bys i tak chtěl lokalizaci do češtiny, někde bych ji vyhrabal, jestli tedy půjde tobě stejná, jako šla mně.
díky za odpověď,
2) ty nabíjecí tužkovky nakonec fungují musel jsem tam dát silnější.
3) jelikož jak píšeš by to bylo ještě pomalejší, tak asi zůstanu u té němčiny :(
Podařilo se mi sehnat nějaké Psiony 5mx a serie 5. Jak jsem četl vidím, že máš s těmito zařízeními zkušenosti, mohl bys mi pls ještě s něčím poradit?
- Na internetu jsem něco našel, že je u nich docela problém s flexi kabelem od displeje (dost se tam namáhá při otevírání), můžeš mi napsat jaké máš s tím zkušenosti (musel jsi ho už vyměňovat, jestli je lepší mít psiony raději furt otevřené)
K nabíjecím tužkovkám - nejsem si jist, co znamená silnější, ale hlavně že to funguje. NiMH nabíjecí akumulátor má mít 1.2V.
K Psionům: Ano, pětka i 5mx mají poruchové pásky k displeji. Můj první Psion koupený z druhé ruky přišel o pásek asi po roce co jsem ho používal (cca 5 let od výroby), druhý který mám zatím drží - ale tenkrát jsem otevíral přístroj 4x - 5x za den, protože jsem na něm dělal vše - zápisky ve škole, internet, maily, ICQ, dneska to otevřu 2x do roka na nějaké retro akci.
Na ebayi šly koupit (tuším z německa) nové pásky, které jsou "nezničitelné" - nemají problematické zúžení mezi šrouby a nepraskají. Stačí vyměnit jednou a je klid údajně napořád. Nevím, sám jsem nezkoušel. Rychle jsem přešel na Psion Series7 respektive netBook a ten mi umřel po 8 letech služby vloni v létě.
Nejvíce uživatelů online: 351
Právě online:
140 Host(é)
Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)
Statistiky uživatelů:
Hosté: 14
Členové: 684
Moderátoři: 0
Administrátoři: 1
Statistiky fóra:
Skupiny: 5
Fóra: 24
Témata: 1415
Nejnovější uživatelé:
Pluto, Brbla, VasilijP, Snnsnsnn, Franta, pepapantak, isidor, Wolis, Martin Rulf, bujny, Pavel Pavel, LEON Pilot, Jan “Druid” Schicho, POLÁŠEK TOMÁŠ, StanosAdministrátoři: Sledge: 5644