E-shop 1701.cz / retro podložky pod myš a další cenné artefakty
Přemýšlím, že bych si nechal zhotovit nějakou pěknou podložku pod myš, která by se motivem vyjímala u retro sestavy. Samozřejmě když si nechám udělat jeden kus, nedoplatím se, ale kdyby nás bylo víc, cena by šla dolu. Což? Někdo zájem?
Pokud ano, nějaké nápady a tipy na motiv? Napadl mě takový dokonalý minimalismus, POST obrazovka ze 486 DX2 66MHz, hned poté, co načte RAM. Samozřejmě bych tomu přidal nějaké umělé zrno, ať se i starší optika má o co opřít. Viz náhled níže.
Ale nebráním se ničemu, ani motivům z her, ani fotkám hardware :)
Polaď datum a doplň BLOOD a QUAKE a jdu po tom! Budu potřebovat něco pod kuličky, konečně se mi podařilo rozhejbat ty hlodavce na COM - věděli jste, že bylo NĚKOLIK (minimálně teda 2) způsobů zapojení pinů v COM portu? A bez správného kablíku nativní sériová myš prostě nefunguje, protože má zpřeházené piny díky jinému zapojení headerů na desce. Drbal jsem se s tím 3 dny, než mě napadlo zkusit kablík od PCChipsu se SIS chipsetem - původní kablík se standardním pinováním, funkční pod VIA, nefachal.
Já mám připomínku k tomu datu, např. hry Blood, Fallout, Death Rally, Quake ... ještě v roce 94 nebyly.
A přimlouvám se za Warcraft celým názvem, než WAR1, i proto, že v 94 jsme nemohli tušit, že bude Warcraft II.
Score CD taky začali dávat až později.
Já vím skoro nikdo z návštěv si toho nevšimne, ale my znalci by jsme to měli mít v pořádku.
Nebuď hnidopich, SCORE beru, ale to datum není datem vytvoření souboru a/nebo adresáře? A Alone in the Dark (teda pokud to je, já rozhodně znalec nejsem!) vyšlo 1992, adresář Antivir taky nekoliduje a u novějších her datum vidět není, ne? To už by mohl připsat mkdir před HV v promptu a přidat do výpisu třeba Mouse:)
Jsou to dobrý poznámky, já to poladim, tohle byl hlavně test, že ve Woknech můžu datum vytvoření adresáře změnit :) Protože to samozřejmě nekreslim, ale mám "fake" adresářovou strukturu a típu z ní screenshoty. Souhlasim s tim že datum vytvoření adresáře by nemělo být nižší, než vydání dané hry :) A SCORECD musím posunout do 1995. Když už se s tim patlám, tak ať je to pořádně! :)
Jestli můžu ještě doplnit připomínky k doladění, tak upravit datum teda na rok 95, a dal bych u každé složky aspoň jiný čas. Klidně může být datum stejné, třeba se instaloval celý disk znovu v jeden den. DOS nejnižší čas, neboť ho instaluji první. Další adresáře už jsou celkem jedno v jakém pořadí bych je vytvářel. Adresář WIN20 bych nahradil za WINDOWS, i win 3.1, si to tak vytvořil a v roce 95 měla asi většina lidí, včetně mě win3.11 a ke konci roku 95 jsem začal zkoušet win95.
Krása, je vidět velký pokrok k cíli.
Teď už jen co jsem si všiml tak Blood, Death Rally, Quake vyšly v roce 96-97
Zapátral jsem ve svých časopisech Score a první CD vyšlo v srpnu 1995, tak jen upravit datum tohoto adresáře.
a nakonec bych upravil čas uložení autoexec.bat a config.sys (aby byl rozdílný třeba o minutu)
Jsou to už jen drobnosti a bude to dokonalé.
Nejvíce uživatelů online: 351
Právě online:
19 Host(é)
Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)
Statistiky uživatelů:
Hosté: 14
Členové: 715
Moderátoři: 0
Administrátoři: 1
Statistiky fóra:
Skupiny: 5
Fóra: 24
Témata: 1443
Nejnovější uživatelé:
Jaroslav Šembera, Michalzchvostoskoku, gjames, Martin Janočko, jakub crhák, retro, Vince Howerton, Standa, Libertarian771, Mastafos77, sleepingmouse, Fleet, SirKokiAdministrátoři: Sledge: 5658