Gamestar BS-5003AS Educational computer 8bit
Pořídil jsem si do sbírky starší čínskou herní konzolu, má to být klon Famiconu, jsou na to takové ty kazetky (cartridge). Gamestar BS-5003AS Educational computer, počítač 8-bit na jednoduché hry či výukové programy.
Má standardní klávesnici, tlačítka Power a Reset
Na vrchní straně je kontrolka napájení a konektor pro cartridge s programy skrytý pod dvířky.
Dva konektory gameport pro joysticky, konektor pro napájení, výstup video, audio a RF (modulovaný signál, co lze naladit v televizi).
Napájení 9 V, 850 mA. A právě ten napájecí adaptér nebyl součástí příslušenství, 9V by asi nebyl až takový problém, to že je + na objímce se dá vyřešit změnou polarity ale těch 850 mA mi dělá starost, takže otázka zní: dá se nahradit adaptérem s jinou hodnotou mA a pokud ano je lepší pro tu konzolu když to bude více anebo méně, případně o kolik max.
Pokud by se někomu případně tento adaptér válel doma a nevěděl co sním rád ho odkoupím.
Tak jsem si pořídil adaptér 1000 mA, 9V, otočná polarita + 7 vyměnitelných nástavců, bratru za 250Kč a už se práší za kočárem, konzole jede jako víno. Akorát přemýšlím, že jsem si k tomu měl koupit svářečkou kuklu, protože ta klasická televize na oči to je fakt maso, doufám že to půjde napojit přes televizní kartu na monitor. Tu radost když člověk zprovozní nějaký šrot tu fakt nic nenahradí. :-). To samé plánuji udělat s klonem Atari 2600.
Nejvíce uživatelů online: 351
Právě online:
92 Host(é)
Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)
Statistiky uživatelů:
Hosté: 14
Členové: 684
Moderátoři: 0
Administrátoři: 1
Statistiky fóra:
Skupiny: 5
Fóra: 24
Témata: 1415
Nejnovější uživatelé:
Pluto, Brbla, VasilijP, Snnsnsnn, Franta, pepapantak, isidor, Wolis, Martin Rulf, bujny, Pavel Pavel, LEON Pilot, Jan “Druid” Schicho, POLÁŠEK TOMÁŠ, StanosAdministrátoři: Sledge: 5644