Neurčitá poptávka - s775 / AM2+ / AM3 - nebo lepší
Kdyby se náhodou někdo zbavoval něčeho na úrovni s775 / AM2+ / AM3 a výš, dejte vědět. Potřebuju hlavně CPU plus desku. Právě mi přistál na stole otcův počítač stavěný na desce s AM2 (Athlon 4850e) a mám z toho špatnej pocit, pár kondíků se trochu vyboulilo, jeden je nějaký přiohnutý a visí na čestné slovo, větráky dodělávají a tak vůbec, chce to trochu omladit.
uz jsem to tu nabizel, 775 stale mam Asus P5N7A-VM, Gigabyte GA-EG31MF-S2, Asus P5G41T-M LX (ta uz je DDR3)
nove mam i MSI MS-7309 coz by byl am2 replacement k ty co mas ted.
Dal se ke me dostal server HP proliant DL120G6, kterej asi vyhodim, ale desku ma microATX, socket 1156, je v tom 2core pentium G6950. napajeci konektor vypada ATX. mam k tomu 1U heatsink.
Ten Asus P5N7A-VM je v pohode, používajú ho tchánovci v PC. 8GB RAM tam funguje bez problémov. Akurát určite použi stock Intel alebo podobný, dole smerujúci chladič. Čipset na tej doske totiž hodne pečie a s tower coolerom sa mu nedostáva žiadneho airflow. No a určite pod ním vymeň pastu, až sa ti tá doska dostane pod ruky.
Za 200 ten Asus (pro přesnost - Asus P5G41T-M LX) beru, ozvi se do SZ / na sledge@high-voltage.cz a doladíme to :)
Tak, a mám vyřešeno, všem díky! :)
Jo a kdyby někdo chtěl ten Athlon 4850e, dejte vědět, za poštovné bude váš :)
popravde, mam dva ks, lezi mi tu uz od jara a nevim co s nema. Taky je me lito to vyhodit. Jsem ochoten to jako barebone (bez disku, cpu a ram) venovat zdarma resp. za odvoz. Akorat jsem uz neska mel v planu vyhodit ty case tak jsem je kuchnul a vse z toho vyndal. zatim jsem to odlozil, kdyby ses rozhodl ze to chces tak to dam zase dokupy.
Ja se hlavne divim, ze se nenajde nekdo, kdo by si to treba precasoval do neceho pouzitelneho. Jinak uprime disky chapu, ale bez CPU a RAM to nema smysl, to uz si clovek muze rovnou slozit cely PC. A ja nejsem z Prahy, takze dopravu bych musel nejak po nekom domlouvat a ted jsou Vanoce. Jestli ti to zavazi, tak to asi rovnou vyhod, at nemas starosti.
Jen jestli je to microATX, tak by nemel byt problem dat to do normalni bedny ne? Mozna uvazuju blbe, neb v serverech ani v IT se bohuzel nepohybuju, ale pridat case, mozna zdroj a SSD a mas pouzitelne PC pro nekoho na domaci placani ne?
je to zbytecne slozity. Bylo v tom jen 2GB ram, pokud chces vic je potreba sehnat ECC moduly. Procesor tam byl pentium takze knicemu, musis dat parset za X3460. Obyc desktop chladic tam dat nejde, bud musis nechat ten co tam je s heatpipama do strany s nizkym profilem a nebo sehnat serverovej sroubovaci. Ma to proprietarni konektor na tlacitka a ledky, proprietarni konektory na vetracky.
Jinak ja taky nejsem z Prahy.
Nejvíce uživatelů online: 351
Právě online:
27 Host(é)
Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)
Statistiky uživatelů:
Hosté: 14
Členové: 715
Moderátoři: 0
Administrátoři: 1
Statistiky fóra:
Skupiny: 5
Fóra: 24
Témata: 1441
Nejnovější uživatelé:
Jaroslav Šembera, Michalzchvostoskoku, gjames, Martin Janočko, jakub crhák, retro, Vince Howerton, Standa, Libertarian771, Mastafos77, sleepingmouse, Fleet, SirKoki, awlo, Jiří DobrýAdministrátoři: Sledge: 5657