720kB 3.5" diskety
jjilek napsal(a)
LubikCZ napsal(a)
Neměl by náhodou někdo?Kolik jich nutně potřebuješ?
Čím víc, tím líp. Vzhledem k tomu, že zápis i čtení je fyzická záležitost a tedy z deseti disket může být použitelná třeba jen jedna. Máš? Kolik? Za kolik? :)
Každý počítač je hloupý nebo chytrý pouze tak, jako jeho majitel.
jjilek napsal(a)
Můžu pustit jen pár kousků, všechny před odesláním přeformátuji abych neposílal balast. Proto se ptám, kolik nutně potřebuješ. Za poštovné a něco navíc za strávený čas s formátováním a poštou. Formátuji na mechanice 720 kB.
Pošli kolik můžeš. Jak jsem psal, mechanicky se opotřebovávají, takže čím více, tím lépe. A můžeš na ně hodit něco zajímavého pro DOS. Na ceně už se dohodneme.
Je to jednoduchá rovnice:
kolik za jednu disketu * počet disket + poštovné + odměna = zaokrouhlení na celé stovky směrem nahoru :)
To platí i pro Sledge.
Zatím díky kucííí :)
Sledge napsal(a)
Tak 10 kousků ti pošlu, formát určo zvládneš sám, cena jako obvykle 0. Adresu snad někde vylovim.
Super, díky a pošli mi pak do SZ č. ú. a cenu. Odměna tě stejně nemine. A kdybys náhodou adresu nevyštrachal, tak si o ni napiš :)
Kdyz jsem kluci rozjizdel IBM PS/2 model 30 (coz je take XT-cko), tak DD 3.5 mechanika k memu prekvapeni zchroustala zcela vse, co jsem ji v podobe HD disket, zformatovanych na 720kB (s prelepenou dirou), predhodil - vcetne systemovek, vse bez problemu a na prvni pokus ! Je ale pravda, ze tento PS/2 je zrovna ponekud "specialni XT", takze se to muze chovat jeste uplne jinak nez bezna XTcka.
RomanOn napsal(a)
pokial nepotrebujes bootovat tak ti stacia obyvajne 1.44MB diskety s prelepenou dierou a naformatovane ako 720KB, mam to odskusane, funguje to. Nefunguje to jedine na systemove diskety, tie musia byt original 720KB
Nestačí, PPC640-ka takové diskety nezchroustne a to jsem je formátoval na 486-ce v DOSu, proto bych chtěl mít normální 720-ky. Prostě jak píše Sany, není XT-čko jako XT-čko :)
Sany napsal(a)
Kdyz jsem kluci rozjizdel IBM PS/2 model 30 (coz je take XT-cko), tak DD 3.5 mechanika k memu prekvapeni zchroustala zcela vse, co jsem ji v podobe HD disket, zformatovanych na 720kB (s prelepenou dirou), predhodil - vcetne systemovek, vse bez problemu a na prvni pokus ! Je ale pravda, ze tento PS/2 je zrovna ponekud "specialni XT", takze se to muze chovat jeste uplne jinak nez bezna XTcka.
Jsem myslel, že 30-ka má 1.44-ku disketovku nebo je víc typů?
LubikCZ napsal(a)
RomanOn napsal(a)
pokial nepotrebujes bootovat tak ti stacia obyvajne 1.44MB diskety s prelepenou dierou a naformatovane ako 720KB, mam to odskusane, funguje to. Nefunguje to jedine na systemove diskety, tie musia byt original 720KBNestačí, PPC640-ka takové diskety nezchroustne a to jsem je formátoval na 486-ce v DOSu, proto bych chtěl mít normální 720-ky. Prostě jak píše Sany, není XT-čko jako XT-čko :)
Hm, tak to neviem, ja som to skusal na mojom IBM PC 5140, ako som pisal, na bezne data mi ide 1.44 s prelepenou dierou a formatom na 720. Na boot mi ide iba origo 720tka
LubikCZ napsal(a)
Sany napsal(a)
Kdyz jsem kluci rozjizdel IBM PS/2 model 30 (coz je take XT-cko), tak DD 3.5 mechanika k memu prekvapeni zchroustala zcela vse, co jsem ji v podobe HD disket, zformatovanych na 720kB (s prelepenou dirou), predhodil - vcetne systemovek, vse bez problemu a na prvni pokus ! Je ale pravda, ze tento PS/2 je zrovna ponekud "specialni XT", takze se to muze chovat jeste uplne jinak nez bezna XTcka.Jsem myslel, že 30-ka má 1.44-ku disketovku nebo je víc typů?
30-ka ma DD mechaniku, jako kazde spravne XT : http://ps-2.kev009.com/pcpartnerinfo/ctstips/7492.htm
Jina vec je ale 30-ka model 286, tam uz bude klasika floparna HD 1.44 :)
jjilek napsal(a)
LubikCZ napsal(a)
Sany: Vidíš to, nějak mi nedošlo, že jde o 286-ku a ne o XT-čko. Budu si muset takové XT-čko taky pořídit :)Stačí sehnat mechaniku na 720 kB.
To těžko, 286-ka není XT-čko. To znamená, že tam není rozdíl jen v mechanice.
LubikCZ napsal(a)
jjilek napsal(a)
LubikCZ napsal(a)
Sany: Vidíš to, nějak mi nedošlo, že jde o 286-ku a ne o XT-čko. Budu si muset takové XT-čko taky pořídit :)Stačí sehnat mechaniku na 720 kB.
To těžko, 286-ka není XT-čko. To znamená, že tam není rozdíl jen v mechanice.
A zrovna model 30 od IBM není jen tak nějaké ledajaké XT - pokud je mi známo, je to např. jediné existující XT, ke kterému můžeš nativně připojit moderní klávesku PS/2 i s myší a nemusí se tak shánět XT ani AT klávesnice. Horší zpráva je, že do něj existují asi jen 2 typy možných proprietárních disků IBM, s kterými pracuje. A nefunguje v něm např. ani disk s identickým rozhraním z modelu 30 286 - je kapacitně moc "velký" (30MB místo 20MB) a BIOS řadiče ho proto nerozpozná :)
Nejvíce uživatelů online: 351
Právě online:
162 Host(é)
Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)
Statistiky uživatelů:
Hosté: 14
Členové: 684
Moderátoři: 0
Administrátoři: 1
Statistiky fóra:
Skupiny: 5
Fóra: 24
Témata: 1415
Nejnovější uživatelé:
Pluto, Brbla, VasilijP, Snnsnsnn, Franta, pepapantak, isidor, Wolis, Martin Rulf, bujny, Pavel Pavel, LEON Pilot, Jan “Druid” Schicho, POLÁŠEK TOMÁŠ, StanosAdministrátoři: Sledge: 5644