720kB 3.5" diskety
jjilek napsal(a)
Můžu pustit jen pár kousků, všechny před odesláním přeformátuji abych neposílal balast. Proto se ptám, kolik nutně potřebuješ. Za poštovné a něco navíc za strávený čas s formátováním a poštou. Formátuji na mechanice 720 kB.
Pošli kolik můžeš. Jak jsem psal, mechanicky se opotřebovávají, takže čím více, tím lépe. A můžeš na ně hodit něco zajímavého pro DOS. Na ceně už se dohodneme.
Je to jednoduchá rovnice:
kolik za jednu disketu * počet disket + poštovné + odměna = zaokrouhlení na celé stovky směrem nahoru :)
To platí i pro Sledge.
Zatím díky kucííí :)
Kdyz jsem kluci rozjizdel IBM PS/2 model 30 (coz je take XT-cko), tak DD 3.5 mechanika k memu prekvapeni zchroustala zcela vse, co jsem ji v podobe HD disket, zformatovanych na 720kB (s prelepenou dirou), predhodil - vcetne systemovek, vse bez problemu a na prvni pokus ! Je ale pravda, ze tento PS/2 je zrovna ponekud "specialni XT", takze se to muze chovat jeste uplne jinak nez bezna XTcka.
RomanOn napsal(a)
pokial nepotrebujes bootovat tak ti stacia obyvajne 1.44MB diskety s prelepenou dierou a naformatovane ako 720KB, mam to odskusane, funguje to. Nefunguje to jedine na systemove diskety, tie musia byt original 720KB
Nestačí, PPC640-ka takové diskety nezchroustne a to jsem je formátoval na 486-ce v DOSu, proto bych chtěl mít normální 720-ky. Prostě jak píše Sany, není XT-čko jako XT-čko :)
Sany napsal(a)
Kdyz jsem kluci rozjizdel IBM PS/2 model 30 (coz je take XT-cko), tak DD 3.5 mechanika k memu prekvapeni zchroustala zcela vse, co jsem ji v podobe HD disket, zformatovanych na 720kB (s prelepenou dirou), predhodil - vcetne systemovek, vse bez problemu a na prvni pokus ! Je ale pravda, ze tento PS/2 je zrovna ponekud "specialni XT", takze se to muze chovat jeste uplne jinak nez bezna XTcka.
Jsem myslel, že 30-ka má 1.44-ku disketovku nebo je víc typů?
LubikCZ napsal(a)
RomanOn napsal(a)
pokial nepotrebujes bootovat tak ti stacia obyvajne 1.44MB diskety s prelepenou dierou a naformatovane ako 720KB, mam to odskusane, funguje to. Nefunguje to jedine na systemove diskety, tie musia byt original 720KBNestačí, PPC640-ka takové diskety nezchroustne a to jsem je formátoval na 486-ce v DOSu, proto bych chtěl mít normální 720-ky. Prostě jak píše Sany, není XT-čko jako XT-čko :)
Hm, tak to neviem, ja som to skusal na mojom IBM PC 5140, ako som pisal, na bezne data mi ide 1.44 s prelepenou dierou a formatom na 720. Na boot mi ide iba origo 720tka
LubikCZ napsal(a)
Sany napsal(a)
Kdyz jsem kluci rozjizdel IBM PS/2 model 30 (coz je take XT-cko), tak DD 3.5 mechanika k memu prekvapeni zchroustala zcela vse, co jsem ji v podobe HD disket, zformatovanych na 720kB (s prelepenou dirou), predhodil - vcetne systemovek, vse bez problemu a na prvni pokus ! Je ale pravda, ze tento PS/2 je zrovna ponekud "specialni XT", takze se to muze chovat jeste uplne jinak nez bezna XTcka.Jsem myslel, že 30-ka má 1.44-ku disketovku nebo je víc typů?
30-ka ma DD mechaniku, jako kazde spravne XT : http://ps-2.kev009.com/pcpartnerinfo/ctstips/7492.htm
Jina vec je ale 30-ka model 286, tam uz bude klasika floparna HD 1.44 :)
LubikCZ napsal(a)
jjilek napsal(a)
LubikCZ napsal(a)
Sany: Vidíš to, nějak mi nedošlo, že jde o 286-ku a ne o XT-čko. Budu si muset takové XT-čko taky pořídit :)Stačí sehnat mechaniku na 720 kB.
To těžko, 286-ka není XT-čko. To znamená, že tam není rozdíl jen v mechanice.
A zrovna model 30 od IBM není jen tak nějaké ledajaké XT - pokud je mi známo, je to např. jediné existující XT, ke kterému můžeš nativně připojit moderní klávesku PS/2 i s myší a nemusí se tak shánět XT ani AT klávesnice. Horší zpráva je, že do něj existují asi jen 2 typy možných proprietárních disků IBM, s kterými pracuje. A nefunguje v něm např. ani disk s identickým rozhraním z modelu 30 286 - je kapacitně moc "velký" (30MB místo 20MB) a BIOS řadiče ho proto nerozpozná :)
Statistiky uživatelů:
Hosté: 14
Členové: 715
Moderátoři: 0
Administrátoři: 1
Statistiky fóra:
Skupiny: 5
Fóra: 24
Témata: 1442
Nejnovější uživatelé:
Jaroslav Šembera, Michalzchvostoskoku, gjames, Martin Janočko, jakub crhák, retro, Vince Howerton, Standa, Libertarian771, Mastafos77, sleepingmouse, Fleet, SirKoki, awlo, Jiří DobrýAdministrátoři: Sledge: 5657