Zvažte možnost registrace, zatím jste zde jako
HOST

sp_LogInOutPřihlásit se
No permission to create posts
RSS

Amstrad CPC 464

07/03/2014 - 11:51
Prague

A ty konzole to posílají jako kompozit na pinech SCARTu kde je kompozit nebo opravdu jako RGB na pinech SCARTu kde je RGB? Protože já podobně k osmibiťáckému monitoru připojoval DVB-T set-top-box a bylo to totéž při pokusech o RGB, zjevně něco bylo špatně v míchání intenzity jasu. Ale to je jen námět k zjištění - byl to jiný monitor i krabice k němu.

07/03/2014 - 13:12

No, jak bych ti to... jako odborně... z konzole vedou dráty, co se narvou do monitoru, pak to blikne a svítí to! ;)

Díky za nasměrování, jdu to prohnat Googlem. Zjistim, co z těch konzolí vlastně leze.

16/02/2015 - 14:16

Zpět ke strojům!

Vyhodil jsem starý psací stůl, místo něj pořídil dva jídelní stoly umístěné do Lka, opět je místo na můj první počítač.

Jen ten přenos dat je průser, já snad budu muset koupit DDI-1 klon a HXC floppy emulátor. Těch peněz :/

cpc464.jpg

sp_PlupAttachments Attachments
06/09/2015 - 20:31

Právě mi dorazil DDI-1 klon od Zaxona, snad se brzo dostanu ke zkoušení. Zatím jsem vyzkoušel jen reset a ten funguje znamenitě! :)

Disketovku Sony MPF920 vhodnou k modifikaci mám, snad to bude bez problémů. Jen to napájení je třeba ještě pořešit, nejlépe tímhle.

07/09/2015 - 11:51

Standardní chvilka boje s vlastní neschopností, špetka pájení, zaříkávání v podobě proudu nadávek a hle, už to chodí! :)

Ten externí disk vpravo, na kterém leží disketovka, je jen kvůli napájení, to časem vyřeším výše uvedeným kablíkem. Teď bohužel musím jít produkovat nějaké ty hodnoty, ale během týdne oživím nějaký stroj s disketovkou a s pomocí CPCDiskXP snad otestuju hry. No a výhledově to vypadá na Gotek.

cpc-ddi.jpg

cpc-ddi-02.jpg

sp_PlupAttachments Attachments
02/10/2015 - 18:32

Dorazil kablík pro napájení mechaniky přímo z monitoru, takže mám hotovo :)

28/03/2016 - 17:35

Taková prima blbůstka, kráčející Lemmingové v jedné řádce kódu :)

http://www.cpcwiki.eu/forum/programming/basic-programming-tips/msg123597/#msg123597

16/05/2019 - 18:52
MilasPce
Pardubice

Vypadá to, že se stanu majitelem CPC 464. Jaký máš názor na rozšíření paměti?

https://www.sellmyretro.com/offer/details/29065

Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje.

Někdy je teorie spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč ...

16/05/2019 - 19:10

Sám ho nemám, ale jinak veskrze kladný, spousta softu potřebuje 128kB a na základních 64kB neběží.

Jako první bych ale pořídil DDI. Úplně ideální bude tahle novinka, která má na sobě i RAM, pěkné all-in-one včetně krabičky :) https://www.sellmyretro.com/offer/details/36061

16/05/2019 - 21:57
MilasPce
Pardubice

neválí se ti doma nevyužité ddi1 ?

Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje.

Někdy je teorie spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč ...

16/05/2019 - 22:29

Bohužel ne, poslal jsem ho dál, mám jedno DDI-3, a i to je na zápůjčce. Což mi připomíná, že je pomalu čas si ho vyžádat zpět :)

Btw. budeš mít CPC i s monitorem?

16/05/2019 - 22:50
MilasPce
Pardubice

Ne jen základnu.

17/05/2019 - 08:47

Škoda, ten monitor je prima i na další stroje (ZX Spectrum třeba), ale nevadí, na SCART to vytáhnout jde :)

A originál Amstrad, nebo Schneider?

29/05/2019 - 21:15
MilasPce
Pardubice

Už je to tady. Zatím jen černobíle nemám kabel RGB.

CPC 464 MilasPce

Po rozdělání:

CPC 464 before MilasPce

Po vyčištění:

CPC 464 board MilasPce

29/05/2019 - 21:45
Dolní Dunajovice

Hezké, ještě mu pořiď bratříčka 6128, s tím je víc hudby :-D

29/05/2019 - 22:07
MilasPce
Pardubice

Jestli to dobře chápu, tak stačí přidat externí DDI-4 a vyměnit ROM.

11/06/2019 - 16:14
MilasPce
Pardubice

Tak mám objednáno DDI-4. Mám rád to vyměňování disket u starých kompů.

Až jednou našetřím koupím k tomu SD emulátor.

11/06/2019 - 17:18

Na emulaci disketovky by měl úplně stačit nejlacinější Gotek s FlashFloppy firmwarem (viz https://www.high-voltage.cz/2018/pc-xt-a-emulator-disketovky-gotek/), vyjde tě to na cca 380 Kč :)

11/06/2019 - 19:02
MilasPce
Pardubice

Tak jsem si objednal Gotek z Číny

11/06/2019 - 19:54
MilasPce
Pardubice

Mě se nelíbí jak z toho trčí ta fleška, ale SD jde přes 3000,- tak rozhodnuto.

No permission to create posts
Časové pásmo: Europe/Prague

Nejvíce uživatelů online: 351

Právě online:
175 Host(é)

Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)

Nejaktivnejší uživatelé:

LubikCZ: 2165

MilasPce: 1501

Sany: 1498

Neny: 1136

Powerack: 965

Logout: 934

Statistiky uživatelů:

Hosté: 14

Členové: 684

Moderátoři: 0

Administrátoři: 1

Statistiky fóra:

Skupiny: 5

Fóra: 24

Témata: 1415

Nejnovější uživatelé:

Pluto, Brbla, VasilijP, Snnsnsnn, Franta, pepapantak, isidor, Wolis, Martin Rulf, bujny, Pavel Pavel, LEON Pilot, Jan “Druid” Schicho, POLÁŠEK TOMÁŠ, Stanos

Administrátoři: Sledge: 5644

Podpořit finančním příspěvkem »

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

25 patronů přispívá částkou 2876 Kč měsíčně

Je to malá dvacka pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)
Podpořit nákupem na e-shopu »
Placka / odznak C64kPlacka / odznak C64k 18 Kč
Shadow bazar, retro herní džungle