Amstrad CPC 464
LubikCZ napsal(a)
"Pražáku", co si mám představit pod pojmem "nejméně logický počítač"? :DPS: Omlouvám se za toho "Pražáka" :)
V pohodě, jsem náplava, takže se mě označení "pražák" nijak nedotýká. Nejméně logickým osmibitem jsem to označil proto, že na Amstradu je všechno divné, za všechno jmenuju - napájení skrz monitor, 27 barev (asi jako 3x9 :-)) a klávesnice připojená skrz zvukový čip. Měl jsem dva blahé paměti Amstrady a obou jsem se zbavil, protože to prostě nebyl můj šálek. Dema jsou na nich ale pěkná...
Sledge napsal(a)
To napájení je náhodou super, s tim monitorem je to pěkně kompaktní celek :)
Super to je, pokud to nechceš honit na velké televizi v obýváku. Chápu že reklamní slogan "Vaše děti si mohou hrát, zatím co vy sledujete Dallas" byl chytlavej, ale z dnešního pohledu je to prostě opruz :-)
Sledge napsal(a)
To je sice pravda, ale na druhou stranu postrádám důvod to připojovat k velký televizi :) Stejně to na ní bude vypadat hnusně, na LCD tuplem. Originální monitor je ideální :)
Když jsem měl osmibit a jen osmibit a nic než osmibit, měl jsem ho celou dobu připojený u 62cm CRT televize. Hnusné nebylo nic a od té doby nemám rád malé monitory a monitůrky. Velké pixely jsou krásná věc!
LubikCZ napsal(a) "Pražáku", co si mám představit pod pojmem "nejméně logický počítač"? :D PS: Omlouvám se za toho "Pražáka" :)
V pohodě, jsem náplava, takže se mě označení "pražák" nijak nedotýká. Nejméně logickým osmibitem jsem to označil proto, že na Amstradu je všechno divné, za všechno jmenuju - napájení skrz monitor, 27 barev (asi jako 3x9 :-)) a klávesnice připojená skrz zvukový čip. Měl jsem dva blahé paměti Amstrady a obou jsem se zbavil, protože to prostě nebyl můj šálek. Dema jsou na nich ale pěkná...
To je ale zajímavé na co člověk během navyšující se počítačové gramotnosti příjde. Největším převratem ve výpočetní technice považuji přechod od elektronek k tranzistorům. To co se dělo poté je vlastně už jen navyšování výkonu :D
Každý počítač je hloupý nebo chytrý pouze tak, jako jeho majitel.
LubikCZ napsal(a)
To je ale zajímavé na co člověk během navyšující se počítačové gramotnosti příjde. Největším převratem ve výpočetní technice považuji přechod od elektronek k tranzistorům. To co se dělo poté je vlastně už jen navyšování výkonu :D
To platí až pro PC, u osmibitů ještě byla žádaná řešení odvážná až geniální! :)
LubikCZ napsal(a)
Vidíš a já si myslím, že poslední revoluce byl přechod od relé k tranzistoru, kde se měnil elektromechanický princip na elektrický. Elektronkový a tranzistorový počítač se už nijak výrazně principiálně neliší, jen se prostě spíná křemíkovou součástkou místo vakuové trubky. Zatím co relé je krásná mechanická součástka, změna 0-1 znamená nějaký fyzický pohyb a je to radost na to koukat :-)
By mě zajímalo, jak se vy ostatní tváříte na trošku toho poctivého pájení a vrtání se :)
Protože disketovku k CPC464 asi nikdy neseženu a upgrade na novější model odmítám, zkusim si připájet audio vstup, abych mohl honit data aspoň přes MP3 přehrávač. Nicméně furt mám někde vzadu v hlavě takové to nepříjemné svědění "neblbni, nepájej do toho, takový krásný zachovalý stroj!" :)
Sledge napsal(a)
By mě zajímalo, jak se vy ostatní tváříte na trošku toho poctivého pájení a vrtání se :)Protože disketovku k CPC464 asi nikdy neseženu a upgrade na novější model odmítám, zkusim si připájet audio vstup, abych mohl honit data aspoň přes MP3 přehrávač. Nicméně furt mám někde vzadu v hlavě takové to nepříjemné svědění "neblbni, nepájej do toho, takový krásný zachovalý stroj!" :)
Záleží na tom, jestli jsi "ajeťák", pokud jo, tak se do toho radši ani nepouštěj, v opačným případě se v tom můžeš vrtat jak chceš a nic nez.....š ;)
Každý počítač je hloupý nebo chytrý pouze tak, jako jeho majitel.
Regulace teploty je na mě příliš fancy, nicméně hrotovou pájku bych měl. Inu, ještě si o tom něco načtu a uvidim :) O víkendu jsem si s CPC hrál, ona i kazetovej adaptér docela funguje, pokud se dobře nastaví hlasitost. Akorát jsem doufal, že bych ten zvukovej stream mohl pouštět trochu rychleji, ale to se mi zatím nedaří :)
Nejvíce uživatelů online: 351
Právě online:
132 Host(é)
Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)
Statistiky uživatelů:
Hosté: 14
Členové: 684
Moderátoři: 0
Administrátoři: 1
Statistiky fóra:
Skupiny: 5
Fóra: 24
Témata: 1415
Nejnovější uživatelé:
Pluto, Brbla, VasilijP, Snnsnsnn, Franta, pepapantak, isidor, Wolis, Martin Rulf, bujny, Pavel Pavel, LEON Pilot, Jan “Druid” Schicho, POLÁŠEK TOMÁŠ, StanosAdministrátoři: Sledge: 5644