Zvažte možnost registrace, zatím jste zde jako
HOST

sp_LogInOutPřihlásit se
No permission to create posts
RSS

Apple PowerMacintosh 7100

22/08/2014 - 12:04
Sany

No, vzhledem k těmto všem faktům asi brzo provedu nájezd na všechny mé uskladněné desky a PC, a preventivně z nich vytahám komplet všechny konflíkovky.  Jsem si doteď myslel (nebo aspoň chtěl věřit), že tyhle CR2032 baterie jsou bezpečné, a tak jsem kompletně odstranil pouze soudkové NiCD a NiMh modely. Ale ač jsem v životě ještě neviděl ani jednu CR2032 zkorodovanou, evidentně se to také děje :/

https://www.google.cz/search?q=leak+cr2032&rlz=1T4GGHP_enCZ511CZ511&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=IhT3U86AJMaMOJ69gbAG&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1049&bih=640

A druhé důležité zjištění - při případné koupi jakéhokoliv staršího Maca s těmito bateriemi tedy chce (pro jistotu) trvat na nafocení vnitřku v okolí baterie ! Fakt bych nechtěl nikdy zažít takové pohledy po odkrytování (viz výše) do počítače, na který se člověk těší  a chce si ho zařadit do sbírky.

22/08/2014 - 12:53
Prague

Snad tě může uklidnit, že jako člověk se skoro dvěma desítkama různých Maců a znalostí minimálně dvou lidí, kteří jich mají ještě více jsem nidky nikde nepotkal to, co je na fotkách a ani jsem si nikdy nenechával nic vyfotit.

22/08/2014 - 13:09
Sany

Logout napsal(a)
Snad tě může uklidnit, že jako člověk se skoro dvěma desítkama různých Maců a znalostí minimálně dvou lidí, kteří jich mají ještě více jsem nidky nikde nepotkal to, co je na fotkách a ani jsem si nikdy nenechával nic vyfotit.

Ok a dík za info, to je velmi dobrá zpráva - v Evropě (nebo min. v CZ) se ty šmejdské baterie tedy zřejmě nevyskytují. Psal mi teď i prodejce mého Maca, že se s tím u svých modelů také ještě nesetkal ^^

U CR2032 také vyčkám až do prvního výskytu koroze / výbuchu, a poté začnu dle potřeby razantně konat :)

23/08/2014 - 23:09
TheMrKocour

Logoute nemáš náhodou iso Mac OS 8 nejlépe 8.5 odešel mi disk v šedém PowerMacovi G3. Jinak dá se to použít i na normální práci? S G4 nemám problém, ale tohle podporuje max verzi OS Mac OS X 10.2 

26/08/2014 - 11:42
Springy

Sany napsal(a)
Ad síťovka ok - je fajn že síťové připojení půjde případně pořešit tím transcíkem - přece jen bez sítě by to bylo takový nemastný neslaný... min. už jen kvůli tomu, že jak jsem se tak díval, pro Nubus Macy asi neexistuje žádná rozšiřující USB karta...

Tady někdo prodává 2 síťovky pro Apple,nebudou  se hodit?

26/08/2014 - 12:04
Prague

TheMrKocour napsal(a)
Logoute nemáš náhodou iso Mac OS 8 nejlépe 8.5 odešel mi disk v šedém PowerMacovi G3. Jinak dá se to použít i na normální práci? S G4 nemám problém, ale tohle podporuje max verzi OS Mac OS X 10.2 

Mám v zásadě všechny Mac OS :-)

Na FTP je OS 8.1, 9 a 9.1 - vše v češtině. Každopádně na šediv3 v pohodě beží jak 10.3, tak devítka, takže s dostatkem paměti bych tam zbytečně neprovozoval nic staršího. Na tu 10.3 potřebuješ mít funkční OS 9 a v něm pustit utilitu XPostFacto, která umí nainstalovat OS X na nepodporovaném železe. Jó, to byly časy, když jsme tyhle "hacky" řešili na svých hlavních počítačích (u mě šedá G3 byla na stole přesně před deseti lety). Napiš mi mail a já ti pošlu přihlašovací údaje na FTP.

26/08/2014 - 12:05
Prague

Springy napsal(a)

Tady někdo prodává 2 síťovky pro Apple,nebudou  se hodit?

Mají jen koax a PC AUI, takže ano, hodí se - ale je třeba ještě k nim mít buď switch s koaxem nebo s AUI transceiver. Možná dotyčné napíšu, udělat si koaxiální síť je fakt retro a kabeláže mám doma půl kilometru :-)

26/08/2014 - 14:16
Sany

Logout napsal(a) 
Mají jen koax a PC AUI, takže ano, hodí se - ale je třeba ještě k nim mít buď switch s koaxem nebo s AUI transceiver. Možná dotyčné napíšu, udělat si koaxiální síť je fakt retro a kabeláže mám doma půl kilometru :-)

A co originální LocalTalk, nemáš ho doma rozjetý přes ty MINI DIN konektory, který je např. vzadu v 7100ce ? To by bylo velmi stylové, ale můj jeden Mac zatím k vytvoření sítě jaksi nestačí :)

Co jsem koukal, je tam potřeba jakási redukce, která z toho mini-din v Macovi udělá 2 (telefonní RJ11 ?) konektory... takže pomocí tel. kabelu pak jeden Mac (osazený tou redukcí) propojíš s druhým Macem (se stejnou redukcí) ? A krajní nevyužité RJ konektory se klasicky zaterminují, a síť je takto funkční ?

26/08/2014 - 17:31
Prague

LocalTalk provozuju mezi dvěma strojema, tam stačí jednoduché propojení miniDIN kabelem a nic víc není třeba řešit, vše se na patřičných místech samo nakonfiguruje a počítače se vidí. ty redukce na RJ11 jsou jen pro případ že chceš zLocalTalkovat víc než dva stroje, ale to jsem nikdy nemusel, vždycky jsem v takovém případě měl funkční ethernet.

27/08/2014 - 09:49
Sany

Až bude doma jednou druhý Mac, rád to testnu - jen bych se zeptal, jestli neznáš schéma propojení tohoto kabelu ?

Dle  http://www.interfacebus.com/Apple_MiniDIN_PinOut.html by s konektory https://www.gme.cz/konektor-mini-din-mdd8st-p807-058 mělo být možné kabel sestavit - ale těch variant zapojení pinů na straně zařízení je tam bohužel poněkud víc, a nevím který používá Mac 7100...

04/09/2014 - 09:20
Sany
04/09/2014 - 12:15
Prague

Pán prodává i základní desku z nějakého Mac klonu a profi zvukovku do NuBusu, asi někdo kdo se tím živil a po smrti zdroje (jen dohad) rozprodává na kusy.

No permission to create posts
Časové pásmo: Europe/Prague

Nejvíce uživatelů online: 351

Právě online:
181 Host(é)

Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(é)

Nejaktivnejší uživatelé:

LubikCZ: 2165

MilasPce: 1501

Sany: 1498

Neny: 1136

Powerack: 965

Logout: 934

Statistiky uživatelů:

Hosté: 14

Členové: 684

Moderátoři: 0

Administrátoři: 1

Statistiky fóra:

Skupiny: 5

Fóra: 24

Témata: 1415

Nejnovější uživatelé:

Pluto, Brbla, VasilijP, Snnsnsnn, Franta, pepapantak, isidor, Wolis, Martin Rulf, bujny, Pavel Pavel, LEON Pilot, Jan “Druid” Schicho, POLÁŠEK TOMÁŠ, Stanos

Administrátoři: Sledge: 5644

Podpořit finančním příspěvkem »

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

25 patronů přispívá částkou 2876 Kč měsíčně

Je to malá dvacka pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)
Podpořit nákupem na e-shopu »
Odroid-Go Advance V2 stojánek (pasuje i na PicoPad s rámečkem)Odroid-Go Advance V2 stojánek (pasuje i na PicoPad s rámečkem) 64 Kč
Shadow bazar, retro herní džungle