#hvdosdev

Zahrajem (hra měsíce) – Warlords III

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

19 patronů přispívá částkou 2128 Kč měsíčně

Je to malá dvacka pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Tak jak jste si zapinkali do tvrdého míčku? Pakárna, co? Samozřejmě nic proti Links LS: 1998 Edition, je to hodná holka, a tak vůbec, ale co se golfu samotného týče, za poslední měsíc sporadického hraní počítačového zpracování se mi na tento vpravdě úchylný sport vytříbil názor, už to sepisuju, a opravdu doufám, že aktivních golfistů je mezi vámi naprosté minimum, jelikož to nebude úplně... smířlivé :))

Co v září? Už se nemusíme omezovat na stravitelné tituly, nastal velký svátek bektuskůl, dítka usednou do škamen, a otcové budou mít spoustu času na hraní, nerušeni neustálým "tatí, a co budeme dělat?!" I moje starší dcerka poprvé okusí hrůzy a horory českého vzdělávacího systému, musím tedy využít onen ještě jakžtakž klidný měsíc, než dojde na doučování, kdy se skrz slzy zoufalství a frustrace budu dítku snažit vysvětlit základy věd matematických.

Ze stránek SCORE č. 45 tedy volím titul strategický - Warlords III: Reign of Heroes, a rovnou povolím i datadisk Darklords Rising, není třeba se zbytečně omezovat nekompletní hrou.

Zahrajem (hra měsíce) – Warlords III

S Warlords III to mám podobně jako s Heroes of Might and Magic III. V obou případech bych měl dle všech objektivních měřítek preferovat trojku před dvojkou, ale nemůžu si pomoct, v obou případech trojka spolu s povýšením na detailnější grafiku o něco přišla. Tahovka Warlords 2 díky jednoduchému grafickému zpracování evokovala až šachovou partii, kdy se epické bitvy a nečekané zvraty odehrávaly po vrstvou hrubých pixelů a ve vaší fantazii, a k Heroes zase sedla ona barevná, pohádková a ručně kreslená 2D grafika, s přechodem do hi-coloru je vizuál až příliš názorný a představivost svazující.

Zahrajem (hra měsíce) – Warlords III

Ale zkusím to. Zkusím dát Warlords III šanci, ostatně už jsem hru trochu naťukl a zahrál si pár samostatných map, a nemůžu říct, že bych se nebavil. Samozřejmě jsou to Warlords, takže kromě zábavy se připravte i na řádnou dávku frustrace, ta hra je v jádru deskovka, která stojí a padá s hody (virtuálních) kostek, kvůli čemuž se občas dějí věci skutečně divoké a nepředvídatelné. Ale přísahám, že podvádění se save / load omezím na naprosté minimum! ;)

Zahrajem (hra měsíce) – Warlords III

Bohové elektronické distribuce jsou nám v případě Warlords III vyloženě nakloněni, protože nejen, že je hra k zakoupení, ale v tento okamžik je dokonce zařazena do slevových akcí, tzn. vás vyjde na srandovní 3 eura.

Greetings, Warlord!

P.S. O své oblíbené dvojce jsem sepsal text před lety.

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle