Já bych všechen ten golf zakázal!

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

17 patronů přispívá částkou 1822 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Hrou minulého měsíce byla golfová simulace Links LS: 1998 Edition. Nic proti PC hře samotné, pro fandy onoho pošahaného sportu, do kterého budu rýt celý zbývající text, určitě dobré, nicméně mně těch pár hodin s virtuálním golfem jen vytříbilo již nabytý názor, že ta trapná trávníková záležitost je toliko oslavou nevkusu a urážkou veškerého lidství.

Já bych všechen ten golf zakázal!

Začněme od začátku. To jste tak rozlehlou loukou, dýchajícím lesem, plodnou pastvinou a šumným hájem, a najedou přijde páprda oděn ve festivalu béžové, bodne pohled do vašeho středu a prohlásí: "Tady si chci pinkat s míčkem!" A pak přijde pár dalších páprdů, rozšafně pokývají hlavami, navlečou si bílé rukavice a se slovy "Ano, ano, tady se to bude pinkat náramně" dají pokyn k vyvraždění fauny i flóry široko daleko, k založení jemně střiženého trávníku a k jeho poďobání jamkami.

Co naplat, že na té zneužité stovce hektarů mohlo být něco skutečně užitečného, jako jsou stavební parcely, zmíněné lesy, luky, pole a háje, dále třeba úložiště jaderného odpadu, popř. úložiště nevkusných golfových hadrů. Nezajímá, my si tady prostě budeme pinkat!

Já bych všechen ten golf zakázal!

Tak tam tak stojí, pinkají si, probírají ceny archivních vín a situaci na trhu nemovitostí, a obhajují své barbarství zkazkami o prospěšnosti golfových hřišť a o jejich blahodárném vlivu na všeobecnou kultivaci přírody. Však toho života vůkol, pohleďte! Tam v jezírku rejdí kachny (přes noc vystřílíme) a tam v korunách všech pěti zbývající stromů hnízdí brhlík (dtto). No a co všichni ti zajíčci, kteří na oplátku kultivují paničky, když jejich páprdové důstojně pinkají, obklopeni vší tou zelenou golfovou krásou?! A také nesmíme zapomenout na sysla, co díky golfu udělal kariéru ve filmovém průmyslu.

Ne, tohle musí skončit! Ale nebojte se, mám plán. V první řadě bude nezbytné pár golfistů pro výstrahu popravit, to aby ostatní věděli, že to myslíme vážně. Samozřejmě to pojmeme stylově, nejsme hovádi. Popravčí četa bude složena z nejlepších hráčů světového golfového žebříčku, dostanou ty nejtvrdší golfové puky, a přikážeme jim mířit těm vylosovaným nebožákům přímo na hlavu. Bude to rychlé a stavovské.

Já bych všechen ten golf zakázal!

V řadě druhé redefinujeme sport a ustanovíme tři větve, z nichž jedna se již popularitě těší, takže kus práce máme hotový.

První větví budiž power golf, ve kterém půjde o jediné, prostě do toho co nejvíc jebnout. A dostřelit co nejdál. Takový ekvivalent vrhu oštěpem či hodu koulí. Z golfu to konečně udělá napínavou sportovní událost s pochopitelnými pravidly, tedy přesný opak toho, čím je sport dnes. Zapomeňte na uhozenou terminologii s výrazy jako bafy, birdí, flajr, grín, muligen, maší, tí a wedž. Prostě rána a hotovo. Sport, na který si prostý lid může bez obav vsadit své těžce vydělané peníze.

Já bych všechen ten golf zakázal!

Druhou větví jmenujme sniper golf, ve kterém půjde o přesnost v eliminaci pohybujících se cílů. Jde o nápodobu střelby na asfaltové holuby, které ovšem nahradíme asfaltovými slepicemi, holubové jsou pro potřeby nově vzniklého sportu příliš agilní. Zbrojařské firmy dodají armádní ocel pro speciální bojové golfové hole, které se nám dále mohou hodit při případných popravách guerillových golfistů. Win win.

Poslední třetí větví je mini golf, již existující královský sport, kde si vzrušení z dobrého šťouchu může zájemce užít bez chození, oděn v džínách a s pivem v ruce. Tedy jako člověk. Tak nás bůh stvořil a tak je to správné. Mini golf navíc přináší mimořádné estetické hodnoty, jelikož např. gorila otevírající v nepravidelných intervalech tlamu se s trochou smyslu pro detail může snadno stát uměleckým dílem hodným muzea Louvre. Pro potřeby olympiády lze navíc najmout přední světové umělce a estetiku minigolfových hřišť tak dále povýšit. Opět vyhrajeme všichni.

Já bych všechen ten golf zakázal!

Já vím, já vím, úplně to slyším. "Ale to jsi nepochopil! To se jen lacině vysmíváš karikované podobě golfu, který ve skutečností takový vůbec není! Jde o skvělý sport pro všechny společenské vrstvy!" Hovnajz, to jen vy jedete v kargo kultu a doufáte, že když si jednou týdně navlečete bílé gatě a půjdete někam devastovat trávník, stanete se úspěšným, bohatým a kultivovaným, hotovým Markem Ebenem. Žel, nestanete, stanete se jen joudou v bílých gatích, co by udělal líp, kdyby šel někam cvrnkat kuličky. Fakt mi to tak vyšlo, přepočítal jsem to několikrát.

Tak čau na turnaji...

P.S. A neberte to zas tak vážně! ;)

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Já bych všechen ten golf zakázal!"

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle