Zahrajem (hra měsíce) – Robinson’s Requiem

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

17 patronů přispívá částkou 1822 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Rok 2020 byl drsný a zákeřný, coby první "hru měsíce" roku 2021 si tedy dáme legendární kruťárnu, survival RPG drásačku nervů Robinson's Requiem. To abychom byli řádně připraveni na vše, co nám nový rok předhodí. Osobně to tipuju na vlny tsunami na jihočeských rybnících, pandemii zmutovaného svědění nosu a invazi krtčích lidí.

A je tu ještě jiný důvod, proč volna padla zrovna na tento unikátní počin od francouzských Silmarils. Ono je totiž na stránkách SCORE číslo 9 jinak docela prdlajz. Do leteckých simulátorů se mi moc nechce, tím padá vysoko hodnocený Overlord, takže zbývá asi jen Theme Park, a mě ty zábavní parky nějak netáhnou. Dokonce ani Rollercoaster Tycoon mě nezvládl zaháčkovat, a přitom příbuzné OpenTTD zapínám denně.

Ale možná budu nakonec hodně litovat, že jsem přeci jen nedal přednost poklidnému budování matějské poutě. První letmé zahrání Robinsona dopadlo neslavně, smrt mě potkala cca 6 minut po spuštění hry, a to jsem několik minut z toho čučel na dokonale nezáživné intro.

Zahrajem (hra měsíce) – Robinson’s Requiem

To si tak ztroskotáte na nehostinné mimozemské planetě, zkoumáte okolí, když tu náhle potkáte dalšího přeživšího, který se po krátké konverzačce promění v krvelačného vlkodlaka, jehož se vám sice nakonec podaří holýma rukama umlátit, ale následky utržených zranění se nakonec ukážou jako fatální. Což se hodí, aspoň s vámi ten tygr, co čmuchal opodál, neměl moc práce. Au.

Zahrajem (hra měsíce) – Robinson’s Requiem

Myslím, že Robinson's Requiem nebude o dohrání, ale především o zážitku, výzvě a historkách z akce :) Snad se nám do cesty nebude příliš plést ovládání, která na první osahání působí skutečně dřevně. Zvlášť pro ty nebožáky, co nemají na klávesnici numerickou část, to bude očistec. Btw. jestli vám verze z GOG padá stejně jako mně, jednoduše do složky se hrou nakopírujte Dosbox Staging.

Tedy do boje!

Zahrajem (hra měsíce) – Robinson’s RequiemZahrajem (hra měsíce) – Robinson’s Requiem

P.S. Než se někde zeptá - Inherit the Earth jsem zatím moc nedal :( Sehnal a rozběhal jsem si původní verzi pro DOS, koukl na překvapivě neveselé postapo intro, které jsem u hry s roztomilými chlupatými zvířátky tak úplně nečekal, proběhl se po úvodních lokacích a konec. Ale nový rok, nové předsevzetí - bude se víc hrát a méně lelkovat! ;)

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Zahrajem (hra měsíce) – Robinson’s Requiem"

  • hellhouse napsal:

    Zrovna pročítám také stará Score (aktuálně jsem u čísla 10) a ten Robinson mě hodně zaujal. Nejsem si jistý, jestli bych se do té hry dokázal ponořit, ale z článku to vyznělo jako pekelná survivalovka. Budu se těšit na tvé dojmy.

  • Pluto napsal:

    Tak na Theme Park mám skvělé vzpomínky a strávil jsem v něm spousty hodin. Otázka je, jak by se mi to líbilo teď, po tolika letech (a zkušenostech s novějšími hrami). Jinak mě teda z toho Score 9 nic dalšího nezaujalo. Ale pamatuju si, že jsem se pak kdysi nějak dostal k Who Shot Johnny Rock a pár desítek minut jsem u toho vydržel. To bylo tak debilní, až to bylo zábavné…

  • mixal11 napsal:

    Táto hra má fascinuje tým, že aj keď je pomerne mladá, vyšla dokonca pre Atari ST, v polke 90tych rokov dosť neobvyklé a ešte k tomu 3d open world.

    A druha vec, pre koľko rôznych Atari strojov hra vyšla – ST, Falcon, Jaguar (ten bol tuším začatý, ale vydaný až 2011 ak sa nemýlim), niekde som zachytil aj info o Lynx verzii.

    V 90tych som to na PC hral, tiež tak 5 min – pokochať sa svetom, urezat nohu, pichnúť injekciu a hotovo.

  • Neny napsal:

    Tahle hra mě vždy fascinovala natolik, že mi jí v roce 1994 otec koupil originál, a mám jí dodnes :)

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle